Finalisten HANOS Gouden Koksmuts bekend


De winnaars van de voorrondes van de Gouden Koksmuts / Foto bij: Charlotte Mauritz/Annoncé Management

Wedstrijd - De finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn Hotel Restaurant Het Roode Koper, Restaurant Flore, Restaurant Moustique en Passy Events. Zij werden gekozen tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam. Daar streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens de HORECAVA.

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een voorgerecht bereiden met schaal- en schelpdieren en een warm tussengerecht met saus welke geheel plantaardig was. Jonathan Zandbergen van restaurant Merlet * reikte de blackbox uit aan de deelnemers en gaf ook toelichting op de diverse producten die in de blackbox zaten waaronder een assortiment schaal- en schelpdieren van Nederlandse bodem.

Onder het toeziend oog van een aantal aanwezige oud winnaars waaronder Dennis van der Belt en Jonathan Zandbergen gingen de deelnemers aan de slag om de drie gerechten voor de jury te bereiden. De jury, bestaande uit Bert van Maanen (teammanager Culinary Team The Netherlands) Marco Poldervaart( Restaurant ’t Havermanstje), maakte uiteindelijk de winnaars bekend.

De winnaars van het beste voorgerecht zijn Jasper Panis en Matthijs van Meerendonk van restaurant Flore en de winnaars van het beste tussengerecht zijn Nina Graver en Gerben de Lange van Hotel Restaurant Het Roode Koper. 

De finale van de HANOS Gouden Koksmuts zal plaatsvinden op maandag 9 januari op de Horecava. De komende maand zullen er nog 2 wildcards worden vergeven onder talentvolle chefs waardoor er in de finale 6 teams zullen strijden om de HANOS Gouden Koksmuts.

Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht



Drukke eerste dag bij Gastvrij Rotterdam

Vakbeurzen – Het was druk op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam. De beurs die groter is dan de vorige editie, kende op bepaalde momenten zelfs opstoppingen in de gangpaden, wat tamelijk uniek is voor de Rotterdamse horecabeurs. De drukte liet zien dat het enthousiasme in de horeca groot is, ondanks de wellicht wat sombere geluiden over de nabije toekomst van...

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees bericht


Volgend jaar eerste Veggie Challenge LIVE

Event – Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april volgend jaar vindt in de Werkspoorkathedraal in Utrecht de eerste Veggie Challenge Live plaats. Dit 100% plantaardige lifestyle event wordt georganiseerd door ProVeg Nederland en MTM Events & Exhibitions, de organisator van Gastvrij Rotterdam.

Lees bericht




© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid