Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend


Finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 / Foto bij: Charlotte Mauritz/Annoncé Management

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

De zes finalisten zijn geworden:

- Restaurant Maeve*

- Restaurant aan de Poel **

- Restaurant Alma*

- Restaurant Dorset

- Restaurant ’t Amsterdammertje*

- Restaurant The Church

Vanwege de grote hoeveelheid aanmeldingen waren de deelnemers verdeeld over 3 groepen die ieder 2 uur de tijd kregen om een plantaardige amuse en een hoofdgerecht met kalfsvlees te bereiden. Door deze grote hoeveelheid aanmeldingen heeft het Gastronomisch Gilde ervoor gekozen om de wedstrijdopdracht iets aan te passen waardoor de deelnemers de volledige focus kunnen leggen in 2 uur op de 2 gerechten.

De jury

De deelnemers kregen kalfs-ribeye als verplicht onderdeel voor het hoofdgerecht en hadden een ruime keuze uit groenten vanuit de Hanos groentekraam. De jury, bestaande uit Jurgen van der Zalm (Vinkeles**) Marleen Brouwer (Noor*) en Frank Fol (Chairman We’re Smart Green Guide), vond het aantal deelnemers zeer uitzonderlijk,. 11 deelnemende teams is veel in de huidige tijd met arbeidskrapte. Waldrik Kremer van het Gastronomisch Gilde was blij met de grote hoeveelheid aanmeldingen, en het grote aantal toprestaurants die de teams de ruimte hebben gegeven om mee te doen aan de voorronde. “ We hebben uit deze voorronde echte toppers die meedoen aan de finale in Amsterdam”. 

Winnaars

De winnaars van de beste amuse is Restaurant Maeve* en de winnaars van het beste hoofdgerecht is Restaurant Dorset. Zij mochten een cheque van €250 euro, een trofee, een buis van Chaud Devant, een kaartspel van de Culiquiz en een koksmes van Dick mee naar huis nemen.

Bron: Horecava/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsHANOS en Horeca Vakbeurs Hardenberg slaan handen ineen

Vakbeurzen – Horeca Vakbeurs maakt bekend dat het een samenwerking aangaat met HANOS. De groothandel en totaalleverancier van de horeca presenteert zich op Horeca Vakbeurs in Hardenberg met twee stands, wordt sponsor van de kookwedstrijden en levert de ingrediënten voor Chef’s Place waar verschillende topchefs uit het Oosten van het land in actie komen. De vakbeurs Horeca Hardenberg  beleeft...

Lees bericht

Hanos opent grotere locatie in Utrecht en breidt ook Apeldoorn uit

Groothandel – Groothandel Hanos opende dinsdag de hernieuwde vestiging in Utrecht-Nieuwegein. De locatie is uitgebreid en volledig gerestyled. De locatie werd geopend door Nicolette van Dam samen met vestigingsmanager Marcel van Gent. Algemeen directeur Theo de Graaf van Hanos maakte bij de opening tevens bekend dat de Hanos-vestiging en distributielocatie in Apeldoorn fors gaat uitbreiden.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid