Finse S-Kaupat gaat werk maken van robotbezorging


De Finse online supermarktketen S-Kaupat heeft al 60 robotwagentjes rijden maar gaat de bezorggebieden fors uitbreiden / Foto bij: Starship Technologies

Buitenland - S-Kaupat, de online supermarkt van de Finse firma S Group, gaat volgend jaar in samenwerking met het Amerikaanse Starship Technologies starten met expresleveringen met bezorgrobots.

In de eerste fase beginnen de leveringen in het gebied rondom Helsinki en Espoo, het zogenaamde HOK-Elanto gebied in Finland. Dat is ook het gebied waar de robots afgelopen voorjaar werden getest. Daar gebruikt de S-groep al zo'n 60 robots. De robotwagens bewegen binnen een straal van maximaal drie kilometer. Als die eerste fase succesvol is, wordt het servicegebied uitgebreid met zeven locaties, waaronder Tampere, Turku, Pori, Rauma, Jyväskylä en Oulu.

In een reactie laat Jarkko Kyttänen van S Group Retail weten: “De vraag naar snelle levering groeit sterk en dat zie je ook terug in onze toekomstplannen. Met de robottechnologie van Starship kunnen we onze klanten een snelle en betrouwbare levering van hun aankopen in heel Finland bieden.”

De robotwagens zijn volgens de initiatiefnemers zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief.

Bron: S-Kaupat/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Domino’s Pizza’s groeit explosief

Formulenieuws – Internationaal heeft Domino’s Pizza de groei er goed inzitten. Zowel in omzet als in aantal vestigingen groeit de fastfoodketen exposief. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van moederbedrijf Domino's Pizza Enterprises Limited. De pizzaketen rapporteerde een recordjaarwinst na belastingen van $136,2 miljoen, dat is 15% hoger dan het vorige jaar. Daarnaast werden ook nog eens 308 winkels in het afgelopen half jaar...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid