Fletcher Hotel wil met nieuwe eigenaar Egeria groeien


Hotels  – De aandeelhouders van Fletcher Hotels hebben vandaag hun meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelangen, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouders. Met de internationale ervaring die Egeria meebrengt kan Fletcher Hotels een volgende fase van groei in.

Dat meldt de hotelgroep op de eigen website. Rob Hermans, CEO Fletcher Hotels: “Wij bedanken NIBC en Xead voor hun financiële steun afgelopen jaren, mede waardoor Fletcher de mogelijkheid heeft gekregen om uit te groeien tot de grootste hotelketen van Nederland. Afgelopen jaar is ook voor Fletcher Hotels een bijzonder moeilijk jaar geweest. Echter met het einde van de coronamaatregelen in zicht, zien we de bezetting weer stijgen. Met Egeria krijgen we een ondernemende aandeelhouder aan onze zijde, die ons zal helpen onze groeiambities verder te verwezenlijken. Zelfs in het afgelopen jaar is Fletcher gegroeid met 4 hotels.”

Mark Wetzels, directeur bij Egeria: “We zijn bijzonder onder de indruk van het bedrijf dat het team van Fletcher heeft gebouwd. Wij zijn dan ook verheugd dat we als nieuwe aandeelhouder een bijdrage kunnen leveren aan de volgende fase van Fletcher Hotels. De hotelketen is een goed geleid bedrijf dat de afgelopen jaren is gegroeid naar meer dan 100 hotels. Graag willen wij met onze kennis, kunde en ons netwerk een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering en groeiambities van de hotelketen samen met het team van Fletcher.”

Fletcher Hotels wil de komende jaren groeien naar meer dan 150 hotels in Nederland en heeft daarnaast internationale expansie ambities. De keten heeft van oorsprong veel hotels aan de Nederlandse kust en in de natuur voor toeristen uit binnen- en buitenland. De hotels van Fletcher vervullen met hun restaurants daarnaast in veel gevallen ook een regionale functie. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM. De ondernemingsraad heeft al positief advies gegeven.

Bron: Fletcher/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bedrijven regelen recordaantal kerstpakketten voor Voedselbanken

Voedselbanken – Unilever gaat samen met de partners Shell, Riedel, Bidfood, Upfield, NIBC, Dr. Oetker en Mars 36.150 kerstpakketten inpakken voor de voedselbank. Dit is het grootste aantal pakketten sinds Unilever negen jaar geleden met deze kerstactie begon. Van 11 tot 18 december zijn honderden medewerkers actief om de pakketten te verzorgen voor de huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbanken in heel Nederland....

Lees bericht


Fletcher Hotels sluiten zich aan bij Victoria Trading

Inkoop – Fletcher Hotels, de grootste hotelketen van Nederland, sluit zich aan bij inkoopcoöperatie Victoria Trading. Bij de inkoopgroep zijn al zeven andere foodservicebedrijven aangesloten, te weten Albron, de Efteling, Franchise Friendly Concepts, HMSHost, La Place, Vermaat Groep en Total Nederland. De aangesloten partijen werken samen op het gebeid van inkoop van producten, diensten en logistiek. Victoria Trading heeft zich...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid