Flitsbezorger Getir neemt concurrent Gorillas over


Een consolidatieslag werd al wel verwacht bij de flitsbezorgers

Overname – Flitsbezorger Getir heeft dit weekend aangekondigd dat ze de in Berlijn gevestigde boodschappenbezorger Gorillas heeft overgenomen. De stap betekent een aanzienlijke consolidatieslag binnen de bezorgsector.

He snel thuisbezorgen van boodschappen nam in coronatijd een enorme vlucht, maar is de laatste maanden in groei gestagneerd. Ook de geldschieters achter de startups zijn minder bereid te investeren in het soort dienstverlening. Hierdoor werd al eerdere een consolidatieslag verwacht.

Getir werd in 2015 opgericht als 's werelds eerste snelle bezorgservice voor boodschappen en is actief in negen landen op drie continenten. Nazim Salur, oprichter van Getir, is optimistisch over de verdere toekomst van flitsbezorgers: “Markten bewegen op en neer, maar klanten houden van onze dienst en de vraag naar gemak zal blijven bestaan. De snelle boodschappenbezorgingsindustrie zal de komende jaren gestaag blijven groeien en Getir zal de sector leiden die het zeven jaar geleden heeft gecreëerd” aldus de oprichter.

Bron: Getir/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGetir moet supermarkt van gemeente Amsterdam sluiten

Flitsbezorging - Amsterdam wil dat Getir de tot supermarkt omgebouwde darkstore in de Eerste Jacob van Campenstraat toch sluit. De flitsbezorger bouwde de locatie in juli om in een zaak waar je als consument ook boodschappen kunt doen, om zodoende aan de gemeentelijke eisen te voldoen. Maar de gemeente blijft van mening dat de vestiging geen echte supermarkt is.

Lees bericht

Plantaardige zuiveldrinks het meest populair bij Gorillas

Vegan - Tijdens World Vegan Day wordt de veganistische leefstijl in het zonnetje gezet. Bij bezorgdienst Gorillas zien ze niet alleen het plantaardige aanbod fors toenemen, maar ook de vraag. Uit eigen onderzoek onder 100.000 bezorgingen blijken de plantaardige zuivelproducten het meest populair.

Lees bericht‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht

Gorillas introduceert BettaF!sh in Nederland

Introductie –  De Duitse startup BettaF!sh heeft flitsbezorger Gorillas in Nederland gekozen voor de introductie het plantaardige tonijnalternatief. De TU-NAH is een product gebaseerd op basis van zeewier en tuinbonen, 100% plantaardig en geproduceerd zonder soja of tarwe.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid