Flitsbezorger Getir opent eerste ‘art store’ in Nederland


Onlangs opende Getir de eerste Art store van het bedrijf in Rotterdam / Foto bij: Tycho Muller

Bezorgdienst - Flitsbezorger Getir heeft de allereerste art store in Rotterdam geopend. Hiermee is Getir de eerste flitsbezorger die de uitstraling van zijn vestiging aanpast door kunst in de etalage te hangen. De art store is een pilot waarmee het bedrijf het straatbeeld van de buurt verbetert als alternatief voor de zogeheten dark stores.

De laatste maanden kwamen de dark stores onder vuur te liggen van gemeentebesturen. Niet alleen vanwege geluidsoverlast, maar ook omdat de locaties vaak beplakt waren en niet passend werden gevonden binnen het straatbeeld. Met de art store biedt Getir lokale kunstenaars en andere creatieve talenten een podium om hun werk tentoon te stellen en te verkopen. Als het een succes is, wil de flitsbezorger de art stores uitbreiden naar meerdere steden in Nederland.

Gedragscode

De opening van de art store maakt onderdeel uit van een charmeoffensief van de flitsbezorger. Begin dit jaar opende Getir een eigen distributiecentrum in Alblasserdam, van waaruit goederen direct worden geleverd aan de vestigingen. Daarvoor gebruikt Getir kleinere bestelbusjes in plaats van de grote vrachtwagens van de losse leveranciers. De stroomlijning van het logistieke proces leidt tot een vermindering van 70% van de leveringen naar Getir vestigingen. Deze week heeft het bezorgbedrijf samen met de andere flitsbezorgers een gedragscode gepresenteerd. In deze gedragsregels zijn zes principes geformuleerd vanuit de sector op basis van gesprekken met gemeenten, buurtbewoners en ondernemers. Deze principes gelden voor nieuwe vestigingen in Nederland en gaat om specifieke afspraken over bijvoorbeeld parkeren, bevoorrading en het aangezicht van de vestigingen. Zo is er altijd een wacht- en recreatieruimte voor bezorgers in de vestiging. Waar dat nodig is worden elektrische scooters en e-bikes binnen gestald. Bovendien is er een Getir-team aangesteld dat klaar staat voor buren die feedback hebben of zich ergens aan storen.

Bron: Getir/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bekendheid flitsbezorgers neemt sterker toe dan gebruik

Onderzoek – Flitsbezorgers winnen fors aan bekendheid, maar het gebruik neemt niet navenant toe Uit een periodieke meting van Markteffect blijkt dat de bekendheid sinds december 2021 met 32% is gestegen. Zo is ruim 4 op de 5 Nederlanders (82%) bekend met het principe ‘flitsbezorging’. Gorillas is het meest bekend, maar Flink wordt het vaakst ingezet.

Lees bericht


Massaontslag bij flitsbezorger Getir

Bezorging – Flitsbezorger Getir gaat fors het mes zetten in het personeelsbestand. Dat is bij diverse media te lezen, naar aanleiding van een publicatie op TechCrunche. In het bericht van de Amerikaanse online krant wordt gesteld dat de flitsbezorger wereldwijd ongeveer 4.480 medewerkers gaat ontslaan, zo'n 14 procent van het totale personeelsbestand van het bedrijf.

Lees bericht

Designwedstrijd voor de voorgevel van een Flink-hub

Bezorgdienst – Flitsbezorger Flink opent ontwerpwedstrijd en roept buurtbewoners en lokale artiesten op om het uiterlijk van een hub te designen. Creatieven, lokale artiesten en buurtbewoners worden opgeroepen om hun creativiteit te tonen en het nieuwe uiterlijk te bepalen van de Flink-hub aan het Van Limburg Stirumplein in Amsterdam.

Lees bericht

Freek Wessels naar food startup Johnny Cashew

Overstap - Freek Wessels is vanaf 1 maart mede-eigenaar van Johnny Cashew. De voormalig CFO van Tony’s Chocolonely gaat zich vooral richten op de business development, de issue awareness en de finance van de startup. Het bedrijf lanceert later deze maand haar eerste producten bij flitsbezorger Gorillas.

Lees bericht


Jumbo en bezorgbedrijf Gorillas gaan samenwerken

Formulenieuws - Jumbo Supermarkten en flitsbezorger Gorillas hebben overeenstemming bereikt over een strategische samenwerking in Nederland en Vlaanderen. Het partnership richt zich op de snelgroeiende markt voor het instant bezorgen van online bestelde boodschappen in grotere steden.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid