FNLI wil om tafel met Veneca, KHN en CBL


Overleg – De koepelorganisatie van levensmiddelenbedrijven, het FNLI, wil met de ketenpartners in het out-of-homekanaal, de horeca en supermarkten om tafel over maatregelen en aanpak voor opstart De ketenpartners zijn: Veneca (cateraars), KHN (horeca) en CBL (supermarkten).

Toeleveranciers die geheel of grotendeels afhankelijk zijn van leveringen aan horeca en out-of-home worden geconfronteerd met dramatisch teruggelopen omzetten. Volgens berekeningen van het FoodService Instituut Nederland kan het verlies voor de foodservicesector zo maar oplopen naar de €7,1 miljard euro in 2020. De berekeningen zijn gedaan op basis van het op een na somberste scenario van het CPB en de effecten zoals die in de eerste vier weken van de lockdown zichtbaar zijn geworden.

Belang

Reden voor het FNLI om met de ketenpartners Koninklijke Horeca Nederland, Veneca en het CBL te bespreken welke gevolgen dit gaat hebben. Het FNLI vreest dat het voortbestaan van veel, vooral kleinere leveranciers op het spel staat. Het is in het belang van de gehele keten dat deze tak van de voedselketen zo snel mogelijk weer op gang komt. Uiteraard kan dit pas zodra de overheid daartoe het signaal geeft en onder de voorwaarden die gesteld worden aan veilig werken, aldus het FNLI. Deze voorwaarden zijn onderdeel van onder andere de uitrol van de anderhalvemetereconomie waar het kabinet vaart mee wil maken.

Sluiting dreigt

De koepelorganisatie vreest dat zonder gezamenlijke aanpak van ketenpartijen sluiting van veel (mkb-)bedrijven en verlies van werkgelegenheid een realistisch scenario is. Daarom moeten ketenpartners juist nu een maximale inspanning leveren om de schade voor alle gedupeerde bedrijven in deze keten te beperken. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat er adequate afspraken moeten worden gemaakt over een gecoördineerde en verantwoorde opstart van de out-of-home activiteiten. Gezamenlijk overleg maakt het ook eenvoudiger in de gesprekken met banken, kredietverzekeraars en vastgoedorganisaties. Want ook die partijen moeten willen meewerken in de plannen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: cbl fnli khn veneca

Gerelateerd nieuws

KHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Lees bericht


Ronald Prince van Royal Smilde nieuwe voorzitter FNLI

Benoeming - Ronald Prince (CEO, Royal Smilde) is door het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Hij volgt vanaf 1 september 2022 Annemarieke de Haan op, die afscheid neemt als voorzitter van de FNLI vanwege haar nieuwe rol binnen Unilever als General Manager Home Care in Zuidoost-Azië.

Lees bericht

Oud Veneca-voorzitter Kees van der Waaij overleden

Persoonlijk - Voormalig Unilever-topman en oud Veneca-voorzitter Kees van der Waaij is op 71-jarige leeftijd overleden. Van der Waaij was van 2001 tot 2011 voorzitter van de raad van bestuur van het levensmiddelenconcern en van 2013 tot vorig jaar december lid van de Raad van Commissarissen en ook voorzitter van Veneca, de brancheorganisatie voor cateringbedrijven.

Lees bericht

GS1 maakt zich op voor statiegeld op blikjes

Inzameling - Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. Het doel van de maatregel is het inzamelen en recyclen van de twee miljard blikjes, waarvan op dit moment een groot deel in de natuur belandt. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden...

Lees bericht


Nieuwe cao catering met ruimte voor hospitality

Catering  - Vakbonden CNV Vakmensen, FNV Catering en De Unie en werkgeversorganisaties VENECA en VOCC hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een cao voor de catering en de inflight-medewerkers met ruimte voor hospitality voor de komende twee jaar. De nieuwe cao heeft de ingangsdatum van 1 april 2022.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid