FNLI wil om tafel met Veneca, KHN en CBL


Overleg – De koepelorganisatie van levensmiddelenbedrijven, het FNLI, wil met de ketenpartners in het out-of-homekanaal, de horeca en supermarkten om tafel over maatregelen en aanpak voor opstart De ketenpartners zijn: Veneca (cateraars), KHN (horeca) en CBL (supermarkten).

Toeleveranciers die geheel of grotendeels afhankelijk zijn van leveringen aan horeca en out-of-home worden geconfronteerd met dramatisch teruggelopen omzetten. Volgens berekeningen van het FoodService Instituut Nederland kan het verlies voor de foodservicesector zo maar oplopen naar de €7,1 miljard euro in 2020. De berekeningen zijn gedaan op basis van het op een na somberste scenario van het CPB en de effecten zoals die in de eerste vier weken van de lockdown zichtbaar zijn geworden.

Belang

Reden voor het FNLI om met de ketenpartners Koninklijke Horeca Nederland, Veneca en het CBL te bespreken welke gevolgen dit gaat hebben. Het FNLI vreest dat het voortbestaan van veel, vooral kleinere leveranciers op het spel staat. Het is in het belang van de gehele keten dat deze tak van de voedselketen zo snel mogelijk weer op gang komt. Uiteraard kan dit pas zodra de overheid daartoe het signaal geeft en onder de voorwaarden die gesteld worden aan veilig werken, aldus het FNLI. Deze voorwaarden zijn onderdeel van onder andere de uitrol van de anderhalvemetereconomie waar het kabinet vaart mee wil maken.

Sluiting dreigt

De koepelorganisatie vreest dat zonder gezamenlijke aanpak van ketenpartijen sluiting van veel (mkb-)bedrijven en verlies van werkgelegenheid een realistisch scenario is. Daarom moeten ketenpartners juist nu een maximale inspanning leveren om de schade voor alle gedupeerde bedrijven in deze keten te beperken. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat er adequate afspraken moeten worden gemaakt over een gecoördineerde en verantwoorde opstart van de out-of-home activiteiten. Gezamenlijk overleg maakt het ook eenvoudiger in de gesprekken met banken, kredietverzekeraars en vastgoedorganisaties. Want ook die partijen moeten willen meewerken in de plannen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: cbl fnli khn veneca

Gerelateerd nieuws

Strandpaviljoens mogen van de minister van de winter blijven staan

Strandpaviljoens – De strandexploitanten mogen in principe hun paviljoens laten staan deze winter. Voorwaarde is dat de waterschappen en kustgemeenten instemmen met het akkoord dat Minister Cora van Nieuwenhuizen op het verzoek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om de niet-permanente strandbedrijven de mogelijkheid te bieden hun locaties ook deze winter te mogen laten staan.

Lees bericht


Jubilerend Marketing4Results organiseerde zes impactvolle sessies

Jubileum – Marketing4Results bestaat vijftien jaar. Voor het marketingbureau voor foodservice reden iets waardevols te organiseren. Het werden zes sessies gewijd aan een betekenisvolle economie. Thema’s als plasticreductie, voedselverspilling, onderwijs en true pricing kwamen voorbij, met vooral schokkende cijfers. De foodsector staat voor uitdagingen en wel op korte termijn.

Lees bericht

Robbert de Veen maakt ‘s werelds duurste hamburger

Record - Robbert Jan de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen is er met zijn ‘The Golden Boy’ in geslaagd het officiële wereldrecord binnen te halen van de duurste hamburger ter wereld. The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, gemaakt van Wagyu A5 vlees met onder andere Beluga kaviaar, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt...

Lees bericht

‘Bijna alle horecarestricties vervallen per 26 juni’

Coronamaatregelen - Nu het aantal coronabesmettingen zodanig is gedaald en de vaccinatiegraad op een acceptabel beschermend niveau ligt, acht het kabinet het moment geschikt om vrijwel alle coronamaatregelen te schrappen. Alleen de anderhalve meter blijft overeind en in een aantal gevallen het laten testen vooraf.

Lees berichtSneltest voor uit eten is onbespreekbaar voor KHN

Horeca – Dat de mogelijke versoepelingen bij de horeca alleen mogelijk zijn als uit eten gaan voorafgegaan wordt met een sneltest, kan rekenen op forse kritiek vanuit de horecaondernemers. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vinden horecaondernemers deze extra barrière onbespreekbaar.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid