Culinair event - Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs. Het zijn Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, UK), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef Heiko Lacher van restaurant Anima (Tuttlingen, Duitsland).
De demokeuken van Culinaire Saisonnier 2019, waar de drie topkoks hun masterclasses geven is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. De beurs vindt plaats van 7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.
De koks
De uit Botswana afkomstige Rob Roy Cameron werkte jaren onder de vleugel van Albert Adriá bij restaurant Tickets in Barcelona. Vorig jaar opende hij samen met mixologist Tony Conigliaro Gazelle Mayfair in Londen. Olesia Drobot is één van de zeldzame vrouwelijke chef-koks in Rusland. De kaart van haar restaurant EM bestaat slechts uit drie of zes gangen. Ze gebruikt puur Russische producten. Heiko Lacher tot slot is chef en eigenaar van restaurant Anima. Zoekend naar de juiste signatuur voor zijn restaurant werd hij al overstelpt met onderscheidingen, waarvan een Michelin ster..
Folie Culinaire
Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een uitgebreid programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie.
Bron: @FoodClicks
Culinair event - Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs. Het zijn Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, UK), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef Heiko Lacher van restaurant Anima (Tuttlingen, Duitsland).
De demokeuken van Culinaire Saisonnier 2019, waar de drie topkoks hun masterclasses geven is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. De beurs vindt plaats van 7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.
De koks
De uit Botswana afkomstige Rob Roy Cameron werkte jaren onder de vleugel van Albert Adriá bij restaurant Tickets in Barcelona. Vorig jaar opende hij samen met mixologist Tony Conigliaro Gazelle Mayfair in Londen. Olesia Drobot is één van de zeldzame vrouwelijke chef-koks in Rusland. De kaart van haar restaurant EM bestaat slechts uit drie of zes gangen. Ze gebruikt puur Russische producten. Heiko Lacher tot slot is chef en eigenaar van restaurant Anima. Zoekend naar de juiste signatuur voor zijn restaurant werd hij al overstelpt met onderscheidingen, waarvan een Michelin ster..
Folie Culinaire
Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht en is in inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een uitgebreid programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie.
Bron: @FoodClicks
Vakbeurzen – Op de eerste dag van horecavakbeurs BBB Maastricht, die voor de 69ste keer werd geopend, was ook direct merkbaar welke invloed de MICHELIN-uitreiking had op de bezoekers. De beurs trok een recordaantal bezoekers op de eerste dag.
Uitreiking - Een week voor de Michelin Gids Ceremonie treden maar liefst vijftien restaurants toe tot de selectie van de Bib Gourmand. De volledige selectie wordt op maandag 7 oktober voorgesteld in het Maastrichtse MECC.
Vakbeurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat één dag eerder van start dan voorgaande jaren. Speciaal voor geïnteresseerden van fine dining wordt een deel van de beurs al geopend op zondag 6 oktober.
Opleiding - Na een succesvolle eerste editie in schooljaar 2022-2023 krijgt de Sligro Young Talent Academy dit schooljaar een vervolg. Dit initiatief van Sligro en De Rooi Pannen Tilburg Horeca biedt een inspirerende leerervaring aan maar liefst zestig studenten die een opleiding tot kok, gastheer of gastvrouw volgen. De zestig aanmeldingen is een verdubbeling van de dertig studenten die deelnamen...
Uitreiking - Michelin zal de 2024-editie van de MICHELIN Gids Ceremonie voor Nederland houden in MECC Maastricht tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht. Tijdens het event worden zoals elk jaar de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands zijn.
Vakbeurzen – Euro-Toques Nederland en horecavakbeurs BBB Maastricht gaan samen met partners PALUX en Culinaire Saisonnier meerjarig de vakwedstrijden oppakken in het Euro-Toques paviljoen. Het nieuwe paviljoen is te vinden op Folie Culinaire, het exclusieve gedeelte van BBB Maastricht dat zich focust op het midden tot hoog segment.