Food Connect gaat verder onder de Kramer Group


Overname - Food Connect, bekend van maaltijdbezorging onder de merknamen Food Connect en Eten met gemak, is overgenomen door de Kramer Group. Het familiebedrijf uit Warmenhuizen verstevigt met deze overname haar positie in het leveren van gezonde maaltijden rechtstreeks bij klanten.

Nadat in 2019 Wadinko, een regionale investeringsmaatschappij, een aandeel in Food Connect nam, heeft Food Connect zich samen met het merk Eten met gemak de afgelopen jaren verder ontwikkeld als een belangrijke speler in de foodmarkt. Vers voedselproducent Kramer Group, houdstermaatschappij van o.a. Koninklijke Vezet B.V. heeft de aandelen overgenomen van oprichter en grootaandeelhouder Wim Swier en Wadinko.

De Kramer Group ziet met de overname van Food Connect en Eten met gemak de bezorgmarkt van koelverse maaltijden aan huis als strategische groeimarkt. Frans J.N. Kramer en Marcel Jacobs van de Kramer Group: “We zien veel mogelijkheden om Food Connect te ondersteunen in haar ambities en zo verder uit te bouwen. Het bezorgnetwerk is voor ons een nieuwe, waardevolle asset. We kunnen ons zo ook buiten de retailmarkt gaan ontwikkelen.” Bouwe van Wijk van Food Connect ziet in De Kramer Group de partner die bij Food Connect past: “De Kramer Group is met haar expertise en netwerk precies de partner die we zoeken. Het is in veel opzichten een gezond bedrijf waar wij ons graag mee verbinden.”

Voor Wim Swier is met de verkoop de cirkel rond: “De verkoop aan Vezet is de kroon op het levenswerk.” In twintig jaar tijd is Food Connect uitgegroeid tot een grote speler van goede en gezonde maaltijden, vooral voor senioren. Bezorgd aan huis, zowel via zorgorganisaties, kleinschalige woonlocaties als bij zelfstandig wonenden. “We hebben groot vertrouwen in een goede toekomst van ons mooie bedrijf Food Connect, onder de Kramer vlag.”

Bron: Food Connect/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Huuskes en Food Connect gaan samenwerken in extramurale zorg

Zorg – Maaltijdenleverancier Huuskes en Food Connect gaan samenwerken op het gebied van de extramurale maaltijdservice. Het bedrijf Huuskes richt zich op grootkeukens, restaurants en kleinschalige zorg, daar waar Food Connect zich met name bezighoudt met de extramurale klanten van Huuskes. Gerben Hengeveld, Manager Marketing en New Business bij Huuskes over de samenwerking: “Steeds meer zorgorganisaties hebben behoefte aan een foodpartner...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid