Foodindustrie opent deuren voor scholieren vmbo en havo


Branche - In het kader van de Week van de Levensmiddelenindustrie openen dit najaar 28 levensmiddelenfabrieken uit de regio’s Rijnmond, Midden- en Noord-Nederland hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren. Bedrijven die van 7 tot en met 11 november 2016 hun deuren openzetten voor scholieren zijn onder meer Bieze Food Group, Arla Foods, FrieslandCampina, Unilever, Verstegen, SuikerUnie, Koopmans en Royal Smilde. Scholieren kunnen tijdens de Week van de Levensmiddelenindustrie een rondleiding krijgen door een koekjesbakkerij, proeven doen in het lab, persoonlijke gesprekken met technische medewerkers voeren of zelf pizza’s of pepernoten bakken. Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de sector biedt. Stimuleren De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) organiseert het initiatief, onder de naam FutureProef, voor de tweede keer om jongeren te stimuleren een technische of technologische vervolgopleiding te kiezen. “De levensmiddelenindustrie is letterlijk omsloten door stevige muren om voedselveiligheid te borgen”, zegt FNLI directeur Philip den Ouden. “Tegelijkertijd blijft de toestroom van afgestudeerden met een technische achtergrond flink achter, dus we moeten onszelf juist zichtbaar maken. Met FutureProef openen we letterlijk de deuren voor jonge mensen met interesse in techniek. Zodat ze met eigen ogen kunnen zien dat de levensmiddelenindustrie mooie kansen biedt en de kans op een baan in deze sector groot is.” Bron: @FoodClicks Branche - In het kader van de Week van de Levensmiddelenindustrie openen dit najaar 28 levensmiddelenfabrieken uit de regio’s Rijnmond, Midden- en Noord-Nederland hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren. Bedrijven die van 7 tot en met 11 november 2016 hun deuren openzetten voor scholieren zijn onder meer Bieze Food Group, Arla Foods, FrieslandCampina, Unilever, Verstegen, SuikerUnie, Koopmans en Royal Smilde. Scholieren kunnen tijdens de Week van de Levensmiddelenindustrie een rondleiding krijgen door een koekjesbakkerij, proeven doen in het lab, persoonlijke gesprekken met technische medewerkers voeren of zelf pizza’s of pepernoten bakken. Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de sector biedt. Stimuleren De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) organiseert het initiatief, onder de naam FutureProef, voor de tweede keer om jongeren te stimuleren een technische of technologische vervolgopleiding te kiezen. “De levensmiddelenindustrie is letterlijk omsloten door stevige muren om voedselveiligheid te borgen”, zegt FNLI directeur Philip den Ouden. “Tegelijkertijd blijft de toestroom van afgestudeerden met een technische achtergrond flink achter, dus we moeten onszelf juist zichtbaar maken. Met FutureProef openen we letterlijk de deuren voor jonge mensen met interesse in techniek. Zodat ze met eigen ogen kunnen zien dat de levensmiddelenindustrie mooie kansen biedt en de kans op een baan in deze sector groot is.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FNLI: nieuwe maatregelen zijn klap voor foodsector

Industrie - De nieuwe maatregelen en de gedeeltelijke lockdown komen hard aan bij bedrijven binnen de voedingsmiddelenindustrie. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI)  begrijpt de maatregelen van het kabinet in het brede belang van de volksgezondheid. Maar dit ingrijpen betekent wel dat de bedrijven opnieuw een klap te verduren krijgen. Ook zijn er zorgen over oplopend ziekteverzuim en testcapaciteit.

Lees bericht


Annemarieke de Haan (Unilever) nieuwe voorzitter FNLI

Benoeming - Annemarieke de Haan (Unilever) is door het bestuur van de FNLI benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Zij volgt vanaf 1 januari 2021 Bas Alblas op, die aan het einde van dit jaar - na drie jaar voorzitterschap bij de FNLI - afscheid neemt vanwege zijn vertrek als CEO bij Lamb Weston/Meijer. Daarnaast heeft het FNLI-bestuur Bas Roelofs ...

Lees bericht

Directeur Marian Geluk vertrekt bij de FNLI

Persoonlijk - Directeur Marian Geluk vertrekt per 1 oktober bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor verwerkende en importerende bedrijven en branches in de Nederlandse levensmiddelenindustrie.

Lees bericht



Aantal Nederlandse foodbedrijven blijft groeien

Foodindustrie – Het aantal levensmiddelenbedrijven blijft groeien. Dit jaar komt het aantal foodbedrijven uit op 6.525 bedrijven, dat is een groei van 5,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De toename is vooral toe te schrijven aan een sterke stijging van het aantal (zeer) kleine bedrijven. Hieronder vallen de ondernemingen met minder dan 10 werknemers in dienst. Dit blijkt uit de FNLI Monitor Levensmiddelenindustrie...

Lees bericht

FNLI zoekt de ‘frontrunners’ van de foodsector

Verkiezing - Werkt u aan een vernieuwend initiatief of project met een grote maatschappelijke en economische impact? Maakt u, samen met uw collega’s, het verschil bij deze bijzondere ontwikkelingen? Dan is het FNLI op zoek naar u! Op 10 oktober reikt de FNLI voor het eerst de FNLI Award uit. Het gaat om een prijs voor personen of teams die...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid