Foodmaster komt met 100% deliveryconcept


Formulenieuws – Foodmaster, een formule van FHC Formulebeheer, krijgt een nieuw cafetariaconcept dat volledig is ingesteld op bezorging. Het nieuwe delivery-format is volgens de bedenkers Robert Jan Steenhagen en Ralph Markwat gelijk het antwoord op de 1,5 meter samenleving. Half april opent de eerste locatie in Almelo.

Ondernemer Steenhagen en directeur Markwat van FHC Formulebeheer zijn op het idee gekomen voor het deliveryconcept tijdens een studiereis naar Amerika. “Wij weten waar Nederland op zit te wachten,” was hun gezamenlijke conclusie tijdens die reis na het zien van vele voorbeelden van bezorging. De coronacrisis bracht het eigen bezorgconcept in een stroomversnelling. Maar nu wel met enkele innovatieve aanpassingen passend bij de nieuwe 1,5 meter samenleving.

1,5 meter werkstations

De eerste Foodmaster Delivery, die in Almelo wordt geopend, is volgens eigenaar Steenhagen volledig ingericht op de 1,5 meter maatschappij. Zo werd de keuken ingericht naar de nieuwe standaard, met werkstations die op die afstand zijn ingericht. De werkstations staan volledig volgens de nieuwe richtlijnen opgesteld. Om ook de consument te overtuigen dat er volgens nieuwe maatstaven wordt gewerkt, krijgt de consument via een livestream een kijkje in de keuken tijdens het bereidingsproces van de bestelling.

Focus

Foodmaster bezorgt al enkele jaren, maar altijd vanuit locaties waar je ook ter plekke kan eten of kan afhalen. Een locatie die volledig de focus heeft op bezorging was er niet. Maar volgens Steenhagen, is de behoefte voor een dergelijk concept er wel bij de consument. Vooral in steden wordt er ook steeds vaker gewerkt met zogenaamde 'dark kitchens', locaties die volledig zijn ingericht op bezorging. Met zijn jarenlange ervaring bij McCain en creatieve Cateringbureau Brood met Spelen weet Stenhagen als geen ander dat kwaliteit, hygiëne en snelheid belangrijke factoren zijn voor succes. Gecombineerd met een efficiënt bezorgingsconcept sluit dat volgens de ondernemer aan bij de huidige wensen van de  consument die steeds meer op zoek is naar meer gemak.

Bezorgtracker

Op korte termijn wordt er in Almelo ook een pilot uitgerold met een bezorgtracker. Hiermee kan de klant zien of de bezorger al in de buurt is. Alles om de consument duidelijkheid te verschaffen over de status van de bestelling. Ook het assortiment is ingesteld op bezorging, dat wil zeggen overzichtlijk en producten die in kwaliteit tijdens de bezorging niet teruglopen. Daarnaast heeft de Foodmaster Delivery ook een uitgebreid assortiment met broodjes, gericht op de thuiswerkende consument.

Bezorgauto met muziekje

Onderdeel van de bezorging is een herkenbare bezorgwagen. In dit geval een wagen met een puntzak friet op het dak. De bezorgagen maakt ook nog eens een muziekje op het moment dat de straat wordt ingereden. Herkenbaar voor velen van vroeger toen de ijscoman nog langskwam en zo zijn aanwezigheid kenbaar maakte. Steenhagen wil klanten bij zijn delivery een onvergetelijke ervaring bieden. Dat kan op twee momenten, tijdens de bestelling en tijdens de bezorging. Om die reden worden de eerste bestellingen bij de opening verzorgd door modellen van StarLModels. Nu maar hopen de bestellers niet te lang naar de bezorgers blijven kijken anders wordt de bestelling koud.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Family start pilot met bestelzuil in Heemskerk

Formulenieuws - FHC Formulebeheer en Foodticket zijn dit voorjaar een samenwerking gestart om het online bestelplatform te optimaliseren. Deze week werd daarin eerste stap gezet met de plaatsing van de eerste orderkiosk. Family-ondernemer Sander Koenekoop had de primeur.

Lees bericht


FHC kiest voor Vega Frick van GoodLife Foods

Formulenieuws – Vegetarische producten staan overal meer in de belangstelling bij de consument. Ook in het cafetariabedrijf en op andere horecalocaties wordt het assortiment vegetarische producten steeds uitgebreider. FHC Formulebeheer ziet de verschuiving in de markt eveneens en kiest voor formules Family en Foodmaster nu voor uitbreiding met de vegetarische frikandel Vega Frick van GoodLife Foods.

Lees bericht


FHC maakt live-uitzending van Ondernemersdag 2020

Formulenieuws – De jaarlijkse ondernemersdag van FHC Formulebeheer op een bijzondere locatie ging dit jaar niet door als gevolg van alle coronamaatregelen, maar bijzonder was de dag wel; deze keer werd de bijeenkomst volledig online uitgezonden, met als toepasselijke titel: For a Better Day.

Lees berichtFamily sluit vega-campagne af tijdens Week Zonder Vlees

Formulenieuws - Een betere manier om de campagne waarin vegetarisch genieten centraal staat af te sluiten is er niet; met De Nationale Week Zonder Vlees van 9 t/m 15 maart voor de deur, zal er bij cafetariaformule Family ruime aandacht zijn voor de vegetarische opties binnen het snackassortiment.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid