Foodmaster komt met 100% deliveryconcept


Formulenieuws – Foodmaster, een formule van FHC Formulebeheer, krijgt een nieuw cafetariaconcept dat volledig is ingesteld op bezorging. Het nieuwe delivery-format is volgens de bedenkers Robert Jan Steenhagen en Ralph Markwat gelijk het antwoord op de 1,5 meter samenleving. Half april opent de eerste locatie in Almelo.

Ondernemer Steenhagen en directeur Markwat van FHC Formulebeheer zijn op het idee gekomen voor het deliveryconcept tijdens een studiereis naar Amerika. “Wij weten waar Nederland op zit te wachten,” was hun gezamenlijke conclusie tijdens die reis na het zien van vele voorbeelden van bezorging. De coronacrisis bracht het eigen bezorgconcept in een stroomversnelling. Maar nu wel met enkele innovatieve aanpassingen passend bij de nieuwe 1,5 meter samenleving.

1,5 meter werkstations

De eerste Foodmaster Delivery, die in Almelo wordt geopend, is volgens eigenaar Steenhagen volledig ingericht op de 1,5 meter maatschappij. Zo werd de keuken ingericht naar de nieuwe standaard, met werkstations die op die afstand zijn ingericht. De werkstations staan volledig volgens de nieuwe richtlijnen opgesteld. Om ook de consument te overtuigen dat er volgens nieuwe maatstaven wordt gewerkt, krijgt de consument via een livestream een kijkje in de keuken tijdens het bereidingsproces van de bestelling.

Focus

Foodmaster bezorgt al enkele jaren, maar altijd vanuit locaties waar je ook ter plekke kan eten of kan afhalen. Een locatie die volledig de focus heeft op bezorging was er niet. Maar volgens Steenhagen, is de behoefte voor een dergelijk concept er wel bij de consument. Vooral in steden wordt er ook steeds vaker gewerkt met zogenaamde 'dark kitchens', locaties die volledig zijn ingericht op bezorging. Met zijn jarenlange ervaring bij McCain en creatieve Cateringbureau Brood met Spelen weet Stenhagen als geen ander dat kwaliteit, hygiëne en snelheid belangrijke factoren zijn voor succes. Gecombineerd met een efficiënt bezorgingsconcept sluit dat volgens de ondernemer aan bij de huidige wensen van de  consument die steeds meer op zoek is naar meer gemak.

Bezorgtracker

Op korte termijn wordt er in Almelo ook een pilot uitgerold met een bezorgtracker. Hiermee kan de klant zien of de bezorger al in de buurt is. Alles om de consument duidelijkheid te verschaffen over de status van de bestelling. Ook het assortiment is ingesteld op bezorging, dat wil zeggen overzichtlijk en producten die in kwaliteit tijdens de bezorging niet teruglopen. Daarnaast heeft de Foodmaster Delivery ook een uitgebreid assortiment met broodjes, gericht op de thuiswerkende consument.

Bezorgauto met muziekje

Onderdeel van de bezorging is een herkenbare bezorgwagen. In dit geval een wagen met een puntzak friet op het dak. De bezorgagen maakt ook nog eens een muziekje op het moment dat de straat wordt ingereden. Herkenbaar voor velen van vroeger toen de ijscoman nog langskwam en zo zijn aanwezigheid kenbaar maakte. Steenhagen wil klanten bij zijn delivery een onvergetelijke ervaring bieden. Dat kan op twee momenten, tijdens de bestelling en tijdens de bezorging. Om die reden worden de eerste bestellingen bij de opening verzorgd door modellen van StarLModels. Nu maar hopen de bestellers niet te lang naar de bezorgers blijven kijken anders wordt de bestelling koud.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FSIN ziet bezorgmarkt in Nederland minder hard groeien

Analyse – De boodschappen- en maaltijdbezorging in Nederland is na de coronaperiode minder hard doorgegroeid. De markt groeide dit jaar weliswaar nog met 4,6% naar een omzet van €7.982 miljoen, maar is in vergelijking met de groei van 2021 en 2020 fors lager. Toen bedroeg de groei respectievelijk nog 29% en 52%. De cijfers zijn afkomstig uit het FSIN Dossier Delivery 2022 van het FoodService Instituut Nederland. De...

Lees bericht


Kwalitaria krijgt derde locatie in Amsterdam

Formulenieuws – Amsterdam is een Kwalitaria rijker. Na twee vestigingen in Amsterdam-Oost, heeft de cafetariaformule nu een vestiging geopend aan de Hobbemakade in Amsterdam-Zuid. Twee broers zien in de locatie uitstekende mogelijkheden, vooral met bezorging.

Lees bericht


Fooddelivery blijft onveranderd hard doorgroeien

Marktcijfers – De Nederlandse bezorgmarkt in de foodsector blijft groeien. Fooddelivery stijgt in 2021 met 27,9 procent ten opzichte van 2020. Dit blijkt uit het nieuwe Dossier Delivery van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). Bezorging door supermarkten en andere retailers is verantwoordelijk voor de grootste groei: 36 procent. Restaurants en andere foodserviceformules zijn goed voor 19 procent groei in 2021.

Lees berichtFamily start pilot met bestelzuil in Heemskerk

Formulenieuws - FHC Formulebeheer en Foodticket zijn dit voorjaar een samenwerking gestart om het online bestelplatform te optimaliseren. Deze week werd daarin eerste stap gezet met de plaatsing van de eerste orderkiosk. Family-ondernemer Sander Koenekoop had de primeur.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid