‘Foodprofessionals kijken uit naar SIAL Parijs’


De Sial in Parijs wordt altijd druk bezocht door Nederlandse bedrijven en vakprofessionals

Vakbeurzen - Van 15 tot en met 19 oktober is er weer een SIAL, in de Franse hoofdstad Parijs. Door de uitbraak van het coronavirus werd de editie van 2020 geannuleerd. De voorbereidingen voor de editie 2022 zijn nu in volle gang. SIAL event director Audrey Ashworth is vol vertrouwen over het succes van de beurs en weet dat de internationale bezoekers en aanbieders elkaar weer willen ontmoeten.

De SIAL wordt gehouden tegen de achtergrond van een aantal onzekerheden. COVID is nog lang niet overal verdwenen en sommige landen kennen zelfs nog reisrestricties. Hoe de situatie is rondom het virus in het najaar in Europa is ook nog een onzekere factor. Blijft een uitbraak uit dan wordt reizen naar de Franse hoofdstad voor veel landen, maar ook zeker voor een aantal Aziatische landen, veel gemakkelijker. Helemaal wanneer deze landen het virus zelf meer onder controle krijgen. Maar ook de oorlog in Oekraïne levert beperkingen op, met name voor de komst van Russische exposanten, traditioneel ook een grote groep op de beurs.

Fysieke beurs

“Toch is de belangstelling voor de aanstaande editie van SIAL groot,” aldus Ashworth. “Wij kijken al vier jaar uit naar een nieuwe SIAL. Je merkt ook aan mensen dat er behoefte is aan een fysieke beurs. Je leert er mensen door kennen en dat vergemakkelijkt het zakendoen. Persoonlijk contact blijft belangrijk. Echt zakendoen doe je niet digitaal.”

De digitale alternatieven die in de coronaperiode werden bedacht - ook door de SIAL – maken het niet mogelijk om online de producten te voelen, ruiken en proeven. En daar gaat het bij een levensmiddelenbeurs natuurlijk wel om,” aldus Ashworth. “Plezier in eten blijft belangrijk. Dat geldt voor de consument, maar ook voor foodprofessionals”.

Nederlandse deelname

Volgens Ashworth is de belangstelling vanuit Nederland dit jaar extra groot: “Er komen maar liefst 140 Nederlandse bedrijven waarvan 25% nieuwe exposanten. Dat is althans de stand van zaken nu. Maar sommige bedrijven moeten nog beslissen. Na Frankrijk, Italië en Spanje is Nederland het grootste land qua exposanten tijdens de komende SIAL. We zien ook dat er relatief veel innovaties vanuit Nederland worden ingezonden.”

Uitdagingen

Naast de 7.200 exposanten uit 120 landen die op 250.000 m2 beursvloer naar verwachting zo’n 400.000 producten laten zien, biedt SIAL ook dit jaar een uitgebreid inhoudelijk programma waarin trends en ontwikkelingen centraal staan. “Daarin zullen meer dan ooit ook de uitdagingen voor de wereldwijde foodsector aandacht krijgen. Denk aan klimaatverandering, maar ook aan de impact van conflicten op de beschikbaarheid van voedsel voor een nog altijd groeiende wereldbevolking. Vandaar dat ‘Own the change’ het thema van deze SIAL is.”

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
HorecaEvenTT gaat februari 2022 niet door

Vakbeurzen - De komende editie van HorecaEvenTT van 7 tot en met 9 februari 2022 in Assen gaat niet door. Het organiseren van een beurs waar persoonlijk contact belangrijk is, is onder de huidige coronasituatie niet haalbaar. Dat laat de organisatie weten aan de standhouders.

Lees berichtNieuwe website sauzenfabrikant Remia live

Webshop – Sauzenfabrikant Remia in Den Dolder heeft een nieuwe website geopend. De site toont niet alleen een overzicht van het brede productaanbod van het bedrijf, maar geeft ook praktische tips aan de foodprofessional over frituren en het gebruik van sauzen en dressings. Daarnaast heeft de site een handige webshop.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid