Foodservicesector laat stevige groei zien


Bestedingen in de horeca fors hoger dan zelfde periode vorig jaar

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een plus van 44,7%.

Dat blijkt uit de periodemonitor van Foodstep, waarover Foodservice XS maandelijks rapporteert. Foodstep schrijft dat de periode mei-juni 2022 in het teken staat van de relatief hoge inflatie in Nederland, het historisch lage consumentenvertrouwen en een daling van het ondernemersvertrouwen. Tegelijkertijd neemt zowel de vraag naar producten en diensten als het aantal nieuwe ondernemingen in heel Nederland toe. De voedselprijzen zijn wereldwijd gestegen met 26% jaar-op-jaar, als gevolg van een aantal ontwikkelingen in de wereld.

Segmenten

Horeca en Leisure laten in periode 7 een stijging zien van 14,1%, terwijl die in dezelfde periode vorig jaar op een stijging zat van 67,3%. Catering laat in de afgelopen periode een stijging zien van 31,1% tegen vorig jaar 19,5%. Ook on-the-go blijft het goed doen. Nam het vorig jaar in periode 7 toen met 27,6%, deze periode liet dit gemakssegment een stijging zien van  12,6% zien.  Net als ont-the-go doet ook de Fastservicesector het goed. In periode 7 liet dit segment een stijging zien van 8,3%. Daarmee is Fastservice licht gegroeid versus pre corona.

Bron: Foodservicemonitor/@FoodClicks

 

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht


SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht

‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees berichtJoin Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid