Foodstep verhuist naar WFC-terrein in Ede


Verhuizing - Foodstep en de bedrijven Food Inspiration, Shoot My Food Communication en PS in Foodservice verhuizen per 1 juni van het WAT-gebouw in Bennekom naar het World Food Center in Ede, de voormalige Frisokazerne. Het World Food Center is een initiatief van WFC Development B.V. (een samenwerking tussen Green Real Estate B.V. en Van Wijnen Groep N.V.), gemeente Ede, Wageningen University & Research en Stichting World Food Centers. Eind vorig jaar gaven WFC Development B.B., Wageningen University & Research, het bedrijfsleven en de overheid groen licht voor de uitwerking van de WFC Experience. Op dit terrein moeten allerhande bedrijven komen op het gebied van voeding en agriproductie. In de gebouwen moeten bedrijfsleven, overheid en wetenschap samenkomen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Intrakoop en Foodstep introduceren Zorgmonitor Duurzaam & Gezond

Samenwerking – Bureau Foodstep en zorginkoper Intrakoop hebben samen het initiatief genomen om zorgorganisatie te helpen bij het maken van gezonde en verantwoorde keuzes bij het inkopen van eten en drinken. Daartoe is de Zorgmonitor Duurzaam & Gezond gelanceerd. Beide partijen hebben een vijfjarige samenwerking afgesproken Doel is om het huidige assortiment van eten en drinken in de zorgsector te verduurzamen en...

Lees bericht

Foodservicebranche brengt eigen footprint in kaart

Duurzaamheid - Rob Morren, retailexpert van ABN AMRO, zei het onomwonden: ‘CO2-uitstoot wordt de nieuwe currency’. Het verminderen van de footprint bij het ene bedrijf kan als ruilmiddel worden ingezet bij de ander en op die manier help je elkaar. De door PS in foodservice georganiseerde bijeenkomst over duurzaamheid en MVO trok zo’n tachtig belangstellenden uit de foodservicewereld...

Lees bericht

ISS gaat CO2-uitstoot eten en drinken meten

Catering - ISS Facility Services gaat in samenwerking met marktontwikkelingsbureau Foodstep voortaan de CO2-uitstoot meten van de producten die worden verkocht op de ruim 100 cateringlocaties. ISS is de eerste cateraar die de CO2-uitstoot van Food & Beverage integraal in kaart gaat brengen. Voor het uitvoeren van de metingen is ISS een driejarige samenwerking aangegaan met Foodstep. Het meten gebeurt...

Lees bericht

Omzetgroei 2018 in out-of-homesector komt uit op 5,3%

Marktcijfers - Een bescheiden omzetgroei in de laatste twee maanden van de out-of-homesector zorgt er voor dat de totale groei in de sector met 5,3% iets lager uitkomt dan de 5,5% groei zoals het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) eerder tijdens het brunchcongres op de Horecava meldde. Dit laat Foodstep weten in de laatste kwartaal update. Het FSIN baseerde het gepresenteerde cijfer op...

Lees bericht


Foodservicesector groeit rustig maar gestaag door

Marktcijfers – De eerste vier weken van dit jaar zijn wat rustiger qua groei dan dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Foodservicemonitor van Foodstep. Op basis van die meting naar inkoopwaarde valt vooral te concluderen dat de foodservicesector rustig maar gestaag doorgroeit. Vorig jaar was er over de gehele linie een duidelijke groeispurt waar te...

Lees bericht

Foodservice blijft met plus van 2,3% positief in nieuwe periode

Foodservice – Ook in periode 7 (19 juni t/m 16 juli) blijft de foodservicemarkt zich positief ontwikkelen. Met een groei van 2,3% houdt de positieve periode voor foodservice in Nederland aan. De foodserviceXS-monitor van Bureau Foodstep van eten en drinken buitenshuis laat in periode 7 een groei zien van 2,1% in horeca, 0,2% groei in catering en 5,9% voor onderweg. Vooral dit laatste percentage is een bijzonder sterke...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid