Formule SLA wil uitbreiden door franchising
Formulenieuws - Saladebar SLA, pionier op het gebied van gezond, plantaardig en lekker eten, telt momenteel 13 vestigingen, maar het bedrijf wil verder groeien. De komende jaren willen de oprichters van SLA het aantal vestigingen, zowel binnen Nederland als in Europa verder uitbreiden. Het bedrijf gaat daarvoor op zoek naar franchisers.
SLA open het eerste restaurant in 2013 in Amsterdam. Sindsdien is de saladebar in fors tempo gegroeid naar het huidige aantal locaties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem. De SLA ondernemers Jop en Nina richten zich nu op groei. In de komende jaren willen ze het aantal vestigingen sterk uitbreiden binnen Europa, met als start de zoektocht naar franchisenemers door heel Nederland.
SLA biedt elk seizoen een vernieuwend menu met voedzame salades, wraps, soepen en warme stews verse, duurzame en lokale producten. De gerechten zijn snel klaar en worden in verschillende vormen aangeboden: eat-in, take away en bezorging. De formule richt zich op gezond, duurzaam, fast casual & delivery. SLA ziet ruimte voor de formule in steden met minimaal 100.000 inwoners en zoekt daarom vestigingen in of rondom de stadscentra.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Utrechtse bagelbazen Nienke & Dave openen derde locatie
Formulenieuws – Nienke Kroneman en Dave Kieft staan niet stil en openen in Utrecht hun derde Bagels & Beans. De nieuwste locatie opent op 8 april aan de Twijnstraat in de domstad.
Lees berichtFast casualketen SLA opent nieuwe vestiging in Leiden
Formulenieuws – SLA heeft een nieuwe vestiging geopend in het centrum van Leiden. Samen met franchisenemers Berre en Munur opende de fast casualketen de eerste van een reeks nieuwe vestigingen. De formule wil groeien, ook in het buiteland.
Lees berichtSLA wil landelijk uitbreiden en zoekt groeigeld
Formulenieuws – Het fast casual concept SLA zoekt groeikapitaal voor haar landelijke uitbreiding en wil op die manier samen met klanten, collega’s, leveranciers en investeerders bijdragen aan het versnellen van de transitie naar plant-focused eten. Ruim 600 duizend euro is inmiddels toegezegd. Het bedrijf verdubbelde afgelopen twee jaar naar een omzet van 6 miljoen euro.
Lees berichtSaladerecepten en dressing van SLA voortaan bij Crisp
Bezorgservice – Crisp en SLA hebben elkaar gevonden in hun missie om beter eten voor meer mensen mogelijk te maken. Online supermarkt Crips start daarom vanaf zaterdag 6 augustus met de verkoop van vier saladerecepten van Nina Pierson (36) en de saladedressings van SLA.
Lees berichtPotaé (King Kumpir) wil groeien door franchising
Franchising - Potaé (King Kumpir) een foodservicebedrijf met een drietal vestigingen, die zich richt op gezond eten, wil groeien naar 20 locaties en begint daarom met franchisen. De huidige King Kumpir vestigingen in Amsterdam en Rotterdam worden als gevolg van die plannen gefaseerd omgevormd naar het vernieuwde concept.
Lees bericht