Forse omzetstijging maaltijdbezorger Deliveroo in 2021


Bestellingen liepen in 2021 bij Deliveroo op tot 8 miljard euro

Bezorgdienst – Maaltijdenbezorger Deliveroo kende in 2021 een forse omzetstijging. Niet alleen groeide het aantal bestellingen met 70 procent, ook de totale waarde van de bestellingen nam toe tot bijna 8 miljard euro.

De Deliveroo-klanten, in de landen waar het bedrijf actief is, bestelden voor in totaal 6,6 miljard Britse pond (ca 8 miljard euro) en dat was fors meer dan het bedrijf zelf had ingeschat. Vooral in Engeland leverde het bedrijf beduidend betere prestaties, mede door een sterk vierde kwartaal.

Net als in alle andere landen profiteren de bezorgers volop van de coronamaatregelen, omdat mensen meer thuis werken en de horeca in vrijwel alle landen te maken heeft met restricties.

Naast het bezorgen van maaltijden, is Deliveroo zich ook meer gaan toeleggen op het bezorgen van dagelijkse boodschappen. Een ontwikkeling die zich ook laat zien bij andere bezorgdiensten. Enige smetje op de groei-ontwikkeling vormde wellicht het beëindigen van de activiteiten in Spanje eind november vorig jaar. Waarom Deliveroo in dat land de activiteiten stop zette is niet bekend.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht

SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees berichtDeliveroo en SPAR breiden samenwerking verder uit

Formulenieuws – Na een succesvolle pilot in Amsterdam breiden Deliveroo en Spar hun samenwerking uit naar 7 andere Nederlandse steden. Bij 13 aangesloten Spar-winkels kunnen klanten voortaan hun boodschappen bestellen en direct thuis laten bezorgen door de bezorgdienst.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid