‘Fort Honswijk zoekt ondernemende Fortwachter’


Fort Honswijk bij Houten / Foto bij: Van der Ven

Horeca – De Stichting Fort Honswijk is op zoek naar een ondernemer (of consortium), die het verhaal achter het culturele erfgoed van Fort Honswijk wil uitdragen. De zoektocht naar de juiste partij vindt plaats via een openbare werving en selectie procedure met een selectie-, dialoog- en gunningsfase waarin ondernemersplannen worden getoetst aan vooraf bepaalde criteria.

Fort Honswijk is een unieke identiteitsdrager van Houten, Utrecht en Nederland. Het fort moest de vijand de doortocht over de Lekdijk verhinderen en de Lek afgrendelen in samenwerking met het aan de overzijde van de rivier gelegen Fort Everdingen. De toren van het fort uit 1844-1848 is de oudste en grootste van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is van een bijzondere architectonische schoonheid. Tegenwoordig is Fort Honswijk zowel een passantenlocatie als een echte destinatie in het recreatieve buitengebied op het Eiland van Schalkwijk. Op maar liefst 13 hectare grond bevinden zich 14 veelal gerestaureerde gebouwen, in grootte variërend van 30 m2 tot 750 m2.

Hoe vertel jij het verhaal van Fort Honswijk?

De Stichting is op zoek naar een ondernemer (of consortium) met een warm hart voor de plek en het erfgoed, die actief het verhaal van Fort Honswijk uitdraagt en dit combineert met eigen activiteiten om zo een gastvrije en ondernemende community te creëren. Toonaangevend en onderscheidend. Het beste plan kent een balans tussen concept, omgeving en financiële haalbaarheid.

Grote én kleine initiatieven

De Stichting zoekt zowel primaire als secundaire partijen. Primaire partijen worden geacht verantwoordelijk voor het gehele concept te willen zijn op basis van ondererfpacht met een looptijd van 30 jaar. Secundaire partijen zijn kleinere partijen die een activiteit willen ontplooien, al dan niet in een (vaste) ruimte op het fort. Ze doen dat onder de vlag van een primaire partij.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd zich te melden. Tot 1 december kunnen de noodzakelijke documenten nog worden ingeleverd. Meer informatie over de tenderprocedure is te vinden via https://www.forthonswijk.nl/kansen/.

Bron: Stichting Fort Hoswijk

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid