Franchisegever van Délifrance Nederland en België failliet


Faillissement - Vandaag heeft de rechtbank in Utrecht het faillissement uitgesproken van Phoenix Franchise BV te Vianen. Phoenix is de masterfranchisegever van Délifrance in Nederland en België, waarmee cafetariaformule Kwalitaria op 32 locaties een samenwerking heeft.

Delifrance verkeerde in Nederland en België al langer in de problemen, maar de coronaperiode heeft er extra hard financieel ingehakt. Het bedrijf is uiteindelijk failliet verklaard omdat het niet meer kon voldoen aan de betalingsverplichtingen, zo laat marketing & sales directeur Martijn Boone weten. Phoenix is een zelfstandig zusterbedrijf van FFC, waartoe de keten van Kwalitariawinkels behoort. De winkels van Délifrance en de locaties waarin Délifrance gevestigd is als shop-in-shopconcept blijven voorlopig wel open.

Shop-in-shop

Phoenix Franchise BV werd in april 2018 eigenaar van de masterfranchise van Délifrance. Onderdeel van deze masterfranchise waren de zelfstandige Delifrance-locaties in Nederland en België en de zogenaamde shop-in-shopconcepten. In Nederland telt Delifrance zo’n 45 zelfstandige locaties. Bij de Kwalitaria restaurants zijn 32 shop-in-shopconcepten. In België heeft Phoenix een masterfranchise overeenkomst met de EG Group voor zo’n 17 locaties (comptoirs geheten, red.) bij tankstations. In het verleden waren die er ook in Nederland, maar deze zijn gedurende de laatste jaren vrijwel overal verdwenen.

Het is nu aan de aangewezen curator van Phoenix Franchise BV en aan Delifrance S.A in Frankrijk om te bepalen wat er nu verder moet worden gedaan in het belang van de organisatie en hun medewerkers. Voor de Délifrance restaurants en petrol locaties betekent de komende tijd een onzekere periode. Vanmiddag zijn alle medewerkers van FFC en Kwalitaria ingelicht en alle aangesloten ondernemers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Jonge ondernemer opent Kwalitaria Beren in Groningen

Formulenieuws – Voor de jonge ondernemer Sije Veenstra (26) is zijn droom, een eigen cafetaria, uitgekomen. Woensdag opende hij de deuren van Kwalitaria Beren in Groningen. Na een grote verbouwing staan hij met zijn team klaar om alle buurtbewoners te bedienen.

Lees bericht


‘Viswinkel’ in Dokkum wordt Kwalitaria De Leckerbeck

Formulenieuws – Winkel De Leckerbeck is al lange tijd een begrip in de Friese plaats, maar na 15 jaar hielden de bestaande ondernemers ermee op. Het ondernemersechtpaar Gerard en Marijke Dijkstra zag mogelijkheden en vormde de zaak om naar een Kwalitaria en breidde het assortiment uit met onder andere burgers, maaltijden en belegde broodjes.

Lees bericht

Antonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea

Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.

Lees berichtDélifrance Nederland heeft flinke ambities

Interview - De verkoopcijfers zijn op dit moment volgens plan, daarbij heeft Délifrance Nederland flinke ambities. Zo moet het merk zichtbaarder worden in de totale markt. De naamsbekendheid bij de consument is geen enkel probleem, maar wel de bekendheid van wat Délifrance allemaal doet in de verschillende verkoopkanalen.

Lees bericht

Kwalitaria sluit 2021 af met 2 nieuwe vestigingen

Formulenieuws –Op de valreep van 2021 opent cafetariaformule Kwalitaria nog twee nieuwe winkels. Met de nieuwe vestigingen in Apeldoorn en Utrecht komt de teller op tien nieuw geopende locaties in het afgelopen jaar te staan. Maar ook voor volgend jaar blijft de formule groeiambities houden.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid