Franchisegever van Délifrance Nederland en België failliet


Faillissement - Vandaag heeft de rechtbank in Utrecht het faillissement uitgesproken van Phoenix Franchise BV te Vianen. Phoenix is de masterfranchisegever van Délifrance in Nederland en België, waarmee cafetariaformule Kwalitaria op 32 locatie een samenwerking heeft.

Delifrance verkeerde in Nederland en België al langer in de problemen, maar de coronaperiode heeft er extra hard financieel ingehakt. Het bedrijf is uiteindelijk failliet verklaard omdat het niet meer kon voldoen aan de betalingsverplichtingen, zo laat marketing & sales directeur Martijn Boone weten. Phoenix is een zelfstandig zusterbedrijf van FFC, waartoe de keten van Kwalitariawinkels behoort. De winkels van Délifrance en de locaties waarin Délifrance gevestigd is als shop-in-shopconcept blijven voorlopig wel open.

Shop-in-shop

Phoenix Franchise BV werd in april 2018 eigenaar van de masterfranchise van Délifrance. Onderdeel van deze masterfranchise waren de zelfstandige Delifrance-locaties in Nederland en België en de zogenaamde shop-in-shopconcepten. In Nederland telt Delifrance zo’n 45 zelfstandige locaties. Bij de Kwalitaria restaurants zijn 32 shop-in-shopconcepten. In België heeft Phoenix een masterfranchise overeenkomst met de EG Group voor zo’n 17 locaties (comptoirs geheten, red.) bij tankstations. In het verleden waren die er ook in Nederland, maar deze zijn gedurende de laatste jaren vrijwel overal verdwenen.

Het is nu aan de aangewezen curator van Phoenix Franchise BV en aan Delifrance S.A in Frankrijk om te bepalen wat er nu verder moet worden gedaan in het belang van de organisatie en hun medewerkers. Voor de Délifrance restaurants en petrol locaties betekent de komende tijd een onzekere periode. Vanmiddag zijn alle medewerkers van FFC en Kwalitaria ingelicht en alle aangesloten ondernemers.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


Kwalitaria opent vestiging in Zeist

Fastservice – Midden in coronatijd een vestiging openen, de ondernemers Cau en Tuyen van Nguyen doen het. Woensdag 6 mei opende zij de deuren van Kwalitaria De Clomp in het gelijknamige winkelcentrum in Zeist. Vooralsnog alleen met afhalen en bezorgen, want het zitgedeelte is nog gesloten.

Lees bericht

Kwalitaria en Délifrance starten kaartenactie tegen eenzaamheid

Formulenieuws - Kwalitaria en Délifrance starten gezamenlijk een kaartenactie tegen eenzaamheid. Met deze actie hopen de fastservice- en broodformules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Bovendien blijken Nederlanders zich volgens de vandaag gepresenteerde CBS-cijfers sowieso al eenzaam te voelen.

Lees berichtKwalitaria lanceert drie nieuwe burgers en een veganburger

Formulenieuws - Cafetariaketen Kwalitaria zet drie nieuwe burgers op de menukaart, te weten The Queen met malse kip en krokante uienringen, The French Delight met MRIJ-rundvlees en romige brie en de Italian Tomeato met een vegetarische burger gemaakt van tomaat. Inspelend op de Nationale Week Zonder Vlees worden de bestaande burgers in die week ook in een vegetarische variant aangeboden.

Lees bericht

Directie FFC neemt belang in eigen bedrijf

Fastservice - De directieleden van FFC hebben een belang genomen in de eigen organisatie. Gelijktijdig is een aantal organisatiewijzigingen doorgevoerd. Zo zal Joep Leemans de rol van Algemeen Directeur op zich nemen in de nieuwe directie. Martijn Boone wordt Marketing & Sales Directeur en Leonardo Hopstaken krijgt de functie van Directeur Finance, HR en Legal. Rogier Janssen, die al enige maanden...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid