Franchisenemers Papa John’s stappen naar de rechter


Formulenieuws - Franchisenemers van pizzaketen Papa John's zijn naar de rechter gestapt. Volgens een artikel op NOS.nl voelen de ondernemers zich misleid en bedrogen door de organisatie en willen zij nu beslag leggen op ruim 4 miljoen euro van het Nederlandse hoofdkantoor PJ Europe Group BV..

Volgens het bericht hebben meerdere ondernemers forse schulden opgelopen in de maanden dat ze open zijn geweest en hebben zij in sommige gevallen hun winkel moeten sluiten door geldgebrek. De advocaat, die de belangen behartigt van het hoofdkantoor zou niet willen reageren, omdat hij van mening is dat de feitelijk onderbouwing voor de klachten ontbreekt en dat discussie over eventuele onterechte beloften thuishoort in de rechtbank en niet via de media moet worden gevoerd.

Franchisewet

Opvallend is dat de zaak speelt net op het moment dat staatssecretaris Mona Keijzer een wetsvoorstel Franchise naar de Tweede Kamer stuurt om te worden aangenomen. Deze wet moet meer duidelijkheid geven over de rechten en plichten van franchisegevers en franchisenemers. Met name moet de wet er voor zorgen dat franchisers duidelijker wordt verteld welke risico’s er zitten aan een franchiseovereenkomst, maar ook welke verwachtingen ondernemers mogen hebben bij de exploitatie van een formule.

Stichting

De franchisenemers van Papa John’s zijn mening dat hen vooraf gouden bergen zijn beloofd, maar dat het onder de huidige franchisevoorwaarden onmogelijk is om de zaak te laten draaien. Het zou gaan om 19 franchisenemers, die zich hebben verenigd in de Stichting Gedupeerde Franchisenemers Papa John's.

Bron: NOS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

New York Pizza wil fors blijven groeien

Formulenieuws – Het jaar 2021 is een prachtig en zeer succesvol jaar voor pizzaketen New York Pizza. Met maar liefst 28 openingen in Nederland, 5 openingen in België en ook nog de acquisitie van 3 ketens in Duitsland was dit het meest succesvolle jaar in de geschiedenis. Maar daar stopt het niet. Onlangs opende de pizzaketen de 250ste locatie in Nederland in Cuijk.

Lees berichtNew York Pizza neemt Duitse pizzaketen Stückwerk over

Overname - New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, heeft de Duitse pizzaketen Stückwerk overgenomen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

Lees bericht

New York Pizza voor grootste deel in Noorse handen

Overname - New York Pizza, een van de grootste Nederlandse pizzaketens, wordt grotendeels verkocht aan het Noorse Orkla Group. Orkla heeft al tientallen merken in handen op het gebied van levensmiddelen. De Noren, die vooral geïnteresseerd zijn in het Nederlandse pizzadeeg, krijgen 75 procent van het bedrijf in handen.

Lees berichtDomino’s ondertekent partnerships in dierenwelzijn

Formulenieuws - Domino’s Pizza Enterprises, heeft een Europees partnership gesloten met dierenwelzijn organisatie CIWF (Compassion In World Farming). Met deze samenwerking zet de keten een volgende stap in het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren. De pizzaketen tekent ook het Better Chicken Commitment.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid