Frans foodtechbedrijf Clone start in Nederland


Sam Klopper gaat leiding geven aan de ambitieuze plannen van Clone in Nederland

Foodtech - Clone, de Europese foodtech-startup uit Parijs is officieel van start gegaan in Nederland. Het bedrijf haalde onlangs €105 miljoen aan financiering op. Clone positioneert zich als grootste virtuele restaurant ter wereld.

Clone heeft ambitieuze groeiplannen in Europa. Ook in Nederland. Het doel van Clone is restaurateurs te ondersteunen bij het optimaal benutten van hun keukencapaciteit. Zij doen dat door een unieke supply chain formule te koppelen aan virtuele restaurantmerken die zich richten op bezorging. Op deze manier heeft Clone de afgelopen elf maanden een Europese groei weten te realiseren van 80%.

De investering van €105 miljoen stelt het bedrijf in staat sneller door te groeien. De steun van Kharis Capital en Raphael Thiolon van Verlinvest onderstreept de innovatiekracht en toekomstvisie van Clone.  Clone heeft al meer dan 2500 restaurants geholpen om extra omzet te genereren door hun keukens om te vormen tot digitale franchises," aldus medeoprichter Alexandre Haggai. "Ons innovatieve model biedt lokale restaurants de mogelijkheid om virtuele merken te benutten. Via platforms als Uber Eats en JET creëren we waardevolle nieuwe inkomstenstromen, zonder dat extra investeringen in faciliteiten nodig zijn."

Uitdagingen

Sam Klopper, de nieuwe algemeen directeur van Clone Nederland, brengt veel ervaring mee uit de foodtech- en bezorgsector mee naar het bedrijf. Hij vervulde eerder management- en leiderschapsrollen bij bedrijven als Eatch, Zapp en Deliveroo. Vanuit die achtergrond is Klopper goed bekend met de uitdagingen en kansen binnen de bezorgmarkt. "De Nederlandse bezorgmarkt heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende digitale transformatie doorgemaakt. Clone zet de volgende stap en leidt een nieuwe revolutie in maaltijdbezorging".

Bidfood

Clone breidt in hoog tempo haar netwerk in Nederland uit door een samenwerking met Bidfood. Klopper: "Met de koppeling van Bidfood’s supply chain aan onze technologie bieden we restaurateurs een krachtige oplossing. Zij worden direct bevoorraad met alle ingrediënten die ze nodig hebben om hun menu’s te koken zonder extra investeringen.

Bron: Clone/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event

Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.

Lees bericht



Deliverect verstevigt marktpositie met Tabesto

Overname – Deliverect, een techbedrijf dat restaurants helpt succesvol te zijn bij online maaltijdbezorging, heeft de overname aangekondigd van Tabesto, leverancier van all-in-one bestel- en betaalkiosken voor restaurants en fastfoodketens.

Lees bericht

Foodpartners weer actief voor Voedselbanken Nederland

Actie - Van maandag 2 tot en met 5 december zetten 660 medewerkers van Unilever en partners zich wederom in bij Ahoy Rotterdam om pakketten in te pakken voor de Voedselbanken. Hetzelfde doen 265 vrijwilligers bij Bidfood in Biddinghuizen. Deze pakketten zijn bedoeld voor gezinnen die onder de armoedegrens leven en tijdens de feestdagen extra steun kunnen gebruiken.

Lees bericht



Drukke eerste dag Gastvrij Rotterdam laat veel nieuws zien

Vakbeurzen – Gastvrij Rotterdam beleefde een drukke eerste dag in Ahoy. Vakwedstrijden en de ruim 500 exposanten hadden veel horecaondernemers naar de horecabeurs in Rotterdam gebracht. Opvallend was dat er ook veel jongeren rondliepen. Geen studenten, maar medewerkers van horecabedrijven. Voor veel exposanten gelijk een mogelijkheid om te investeren in een toekomstige klantengroep. Maar er is ook veel nieuws. Meest opvallende? De...

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid