Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri
Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.
De bekendmaking maandagochtend dat Van Rooij ging vertrekken was voor veel leden tijdens de jaarvergadering een verrassing. Van Rooij gaf in een toelichting aan om privéredenen te moeten stoppen. Hij had zichtbaar moeite met die mededeling.
Nederlands Frituurcentrum
Van Rooij is al heel veel jaren actief betrokken binnen de cafetariasector. Hij heeft ook aan de basis gestaan van de oprichting van ProFri. Daarnaast is hij initiatiefnemer geweest van het Nederlands Frituurcentrum en is hij nauw betrokken geweest bij diverse opleidingen binnen de fastservicesector. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter diverse keurmerken en andere publicaties en initiatieven, die de sector in een positief daglicht zette. Zoals zijn tomeloze inzet om de Nederlandse snackbar als cultureel erfgoed erkent te krijgen.
Ketelaffaire
Ook bij de zogenaamde ‘ketelaffaire’ over de snel lekkende ketels van bakwandenproducent Kiremko was hij nauw betrokken en ook niet te beroerd om vergaande stappen te ondernemen in het belang van ‘zijn’ ondernemers.
Staande ovatie
Van Rooij kreeg bij zijn bekendmaking als dank voor zijn inzet de afgelopen jaren een staande ovatie van de aanwezige ondernemers. Als geen ander wist Van Rooij ook de belangen te verdedigen van de zelfstandige cafetariaondernemers. Ook was hij een vaak geziene gast aan de discussie- en mediatafels als het ging om de belangen van de cafetariasector.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sligro en De Buik gaan in de Randstad samenwerken
Samenwerking – Platform De Buik en Sligro slaan de handen ineen. Vanaf september gaan de groothandel uit Veghel en het culinaire platform samenwerken. Doel is om gezamenlijk de lokale foodcultuur verder vooruit te helpen middels verkiezingen en content.
Lees berichtPannenkoekenrestaurants doen het goed
Analyse - Pannenkoekenrestaurants in Nederland doen het goed . Door een efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en gunstige locaties, weten zij blijvend mensen te trekken. Bovendien lijken personeelstekorten in deze branche niet aan de orde te zijn. Dat meldt ABN Amro in een analyse van de leisuremarkt.
Lees berichtDineren met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw
Horecaconcept – Amsterdam is een nieuw culinair concept rijker met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw. Deze unieke dinershow combineert culinaire hoogstandjes met een verfijnde 3D-cinema. Na shows in onder andere Parijs, Londen en New York, is Amsterdam de volgende locatie waar mensen de show kunnen gaan zien.
Lees berichtING Research: ‘Hand op de knip in horeca is tijdelijk’
Analyse – Ondanks dat de Nederlandse economie fors groeit, was de consument voorzichtig met het uitgeven van geld. Voor een deel is dat volgens ING Research te verklaren door de hoge inflatieperceptie bij de consument, maar ook het slechte weer speelde een rol. Vooral voor de horeca. De ontwikkelingen zijn in ieder geval tijdelijk. Over de tweede helft van het jaar...
Lees berichtVerkoop vleesvervangers cateraars en horeca verdubbeld
Analyse - Plantaardige zuivel en vleesvervangers zijn in de afgelopen twee jaar fors gegroeid binnen foodservice. De totale verkoop van vleesvervangers aan catering en horeca is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld, zo laat ProVeg Nederland weten op basis van cijfers van Foodstep. Met name zuivel werd minder verkocht.
Lees berichtVan Gelder sluit groentespeciaalzaak de Versmarkt
Versmarkt - Na bijna 50 jaar sluit Van Gelder de eigen groentespeciaalzaak de Versmarkt in Ridderkerk. De sluiting markeert het einde van een tijdperk voor dé groentezaak. Dankzij de groentezaak kon Van Gelder een halve eeuw geleden beginnen met het leveren aan een drietal horecaklanten.
Lees bericht