Frans van Rooij vertrekt als directeur ProFri


Vertrekkend directeur Frans van Rooij krijgt een staande ovatie voor zijn verdienste voor de cafetariasector de afgelopen jaren

Persoonlijk – Frans van Rooij, directeur van branchevereniging ProFri, heeft tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging voor professionele frituurders, bekendgemaakt dat hij al zijn functies neerlegt. Een opvolger is nog niet gevonden.

De bekendmaking maandagochtend dat Van Rooij ging vertrekken was voor veel leden tijdens de jaarvergadering een verrassing. Van Rooij gaf in een toelichting aan om privéredenen te moeten stoppen. Hij had zichtbaar moeite met die mededeling.

Nederlands Frituurcentrum

Van Rooij is al heel veel jaren actief betrokken binnen de cafetariasector. Hij heeft ook aan de basis gestaan van de oprichting van ProFri. Daarnaast is hij initiatiefnemer geweest van het Nederlands Frituurcentrum en is hij nauw betrokken geweest bij diverse opleidingen binnen de fastservicesector. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter diverse keurmerken en andere publicaties en initiatieven, die de sector in een positief daglicht zette. Zoals zijn tomeloze inzet om de Nederlandse snackbar als cultureel erfgoed erkent te krijgen.

Ketelaffaire

Ook bij de zogenaamde ‘ketelaffaire’ over de snel lekkende ketels van bakwandenproducent Kiremko was hij nauw betrokken en ook niet te beroerd om vergaande stappen te ondernemen in het belang van ‘zijn’ ondernemers.

Staande ovatie

Van Rooij kreeg bij zijn bekendmaking als dank voor zijn inzet de afgelopen jaren een staande ovatie van de aanwezige ondernemers. Als geen ander wist Van Rooij ook de belangen te verdedigen van de zelfstandige cafetariaondernemers. Ook was hij een vaak geziene gast aan de discussie- en mediatafels als het ging om de belangen van de cafetariasector.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsToo Good To Go-app krijgt hoge waardering van Apple

Verkiezing – De app tegen voedselverspilling van Too Good To Go is uitgeroepen tot een van de winnaars in de categorie ‘Cultural Impact Award’ op de prestigieuze Apple App Store Awards 2023. Van de 40 wereldwijde finalisten in 10 categorieën is de app bekroond met een award in deze categorie vanwege de uitzonderlijke gebruikerservaring en de diepgaande culturele impact van de applicatie op...

Lees bericht


Ook Horeca Expo in Gent ondervindt druk deelnemers

Horecavakbeurzen – Belgisch leukste horecabeurs is zondag van start gegaan. Het aantal deelnemende foodbedrijven aan de Horeca Expo in Gent lag deze editie iets lager dan vorig jaar. Ook duurt de beurs een dag korter. De Horeca Expo, waar de zuidelijke horecaprofessionals komen kijken, proeven en ontmoeten, ondervindt net als andere beurzen de druk bij de deelnemende leveranciers.

Lees bericht


Mona Keijzer in gesprek met Amsterdamse horeca

Actie - Mona Keijzer, tweede op de lijst van de BBB, bracht vrijdag, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan de Amsterdamse horeca. Op deze dag worden ondernemers in het zonnetje gezet en wordt het belang van ondernemers voor Nederland nog eens extra benadrukt. Samen met horecaondernemers gingen Mona Keijzer en KHN in op thema’s, zoals arbeid,...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid