Eigenaar Smullers Lagardère krijgt Franse steun


De nieuwe Smullers-locatie in Zaandam is nog niet open

Corona – Het media- en winkelbedrijf Lagardère heeft van de Franse overheid een garantie gekregen op een lening van 465 miljoen euro. Het bedrijf exploiteert in Nederland de cafetariaformule Smullers op en rondom de NS-stations.

De steunmaatregel is bedoeld om de economische gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. De steun werd zondag bekend gemaakt  in het Franse staatsblad Journal Officiel.

Mediabedrijf

Lagardère wordt zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Het bedrijf heeft naast retailactiviteiten op luchthavens en treinstations, ook verschillende bedrijfsonderdelen als uitgever- en mediabedrijf. Zo is het bedrijf onder meer eigenaar  van uitgeverij Hachette en woordenboekenmaker Larousse. Ook het tijdschrift Paris Match, de krant Le Journal du Dimanche en radiozender Europe 1 vallen onder het concern.

Smullers

In Nederland verzorgt het bedrijf naast enkele mode- en nonfoodwinkels op Schiphol, sinds 1 februari 2019 ook de exploitatie van Smullers. Deze voormalige cafetariaformule van NS Stations wordt momenteel omgebouwd naar een nieuw format. Het tempo waarin dat gebeurt, is vertraagd door alle coronamaatregelen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNS-Kiosken en negen Smullers open, Julia’s volgen later

Stationswinkels – Nu de NS vanaf 2 juni weer meer gaat rijden em horeca weer wat meer mag na 1 juni, gaan ook de winkels op de stations weer langzaamaan open. Vandaag gingen alle NS-Kiosken en StationsHuiskamer open en volgende week de pastalocaties Julia’s. Cafetariaformule Smullers opende vorige week al een vijf vestigingen, maar heeft sinds vandaag alweer negen locaties geopend.

Lees bericht

Smullers introduceert ‘Frietje Huwelijk’

Formulenieuws – Smullers heeft deze maand het Frietje Huwelijk geïntroduceerd. Met het frietje voor twee personen, en uiteraard een saus naar wens voor een ieder, haakt de snackformule van het station op een ludieke manier in op Valentijnsdag.

Lees bericht

Lagardère brengt Asian foodconcept YO! naar NS-stations

Formulenieuws - Lagardère Travel Retail, bekend van snackbarketen Smullers, brengt het Asian foodconcept YO! naar Nederland. Deze week opent het bedrijf gelijk twee locaties op stations. De Nederlandse YO!-filialen openen op Rotterdam Centraal Station en Den Haag Centraal Station vrijdag 20 december de deuren. René Veneboer, Commercieel Directeur Food & Travel Essentials Lagardère Travel Retail: “Met YO! brengen we...

Lees bericht


Verkoopaandeel ‘veganburger’ bij Smullers op 10%

Formulenieuws – 'Drie weken na zijn introductie stond de vegetarische burger bij Smullers solide op 10 procent,' laat marketeer Roger Bloem van de fastfoodketen weten in de Volkskrant. Dit naar aanleiding van de berichtgeving over de introductie van vegetarische burger bij Burger King, de Rebel Whopper. Inmiddels zit de vegetarische burger bij Smullers alweer meer dan een jaar in het assortiment...

Lees bericht

Marketeer Roger Bloem verlaat Smullers

Persoonlijk – Aan het einde van het jaar verlaat Roger Bloem Smullers. Eind 2017 keerde hij bij deze snackbarketen terug als interim marketeer in afwachting van de verkoop door toenmalig exploitant NS Stations. Smullers wordt nu sinds begin dit jaar geëxploiteerd door Lagardère Travel Retail. Roger Bloem werkte eerder bij Smullers en keerde na een afwezigheid van 2,5 jaar weer terug...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid