‘Frau Annie’ voortaan ook met plantaardige kaas


De billboard met 'Frau Annie' die straks overal te zien is

Introductie -De plantaardige kaasmakers WildWestLand brengen deze week 2 nieuwe producten op de markt. Het gaat om de curry-variant van Garlic & Herb Affair en een milde sweet pepper spread. Om de introductie luister bij te zetten stapt kaasmeisje Annie, de mascotte van WildWestLand, tijdelijk in de voetsporen van haar voorganger ‘Frau Annie’.

De introductie wordt gedaan in de aanloop naar de Week zonder Vlees & Zuivel, die van 7 tot en met 13 maart wordt gehouden. Het billboard met ‘Plant-based aus Holland’ is een knipoog naar haar iconische collega.

Hollandse kaasmakers Westland Kaas, bekend van Maaslander en Old Amsterdam, startten WildWestLand vorig jaar samen met Those Vegan Cowboys: het plantaardige zuivellab van Vegetarische Slager-oprichters Jaap Korteweg en Niko Koffeman. Hun vegan kazen noemen ze Plant-based Fromance, een knipoog naar hun gedeelde liefde voor echt lekkere kaas en de gedeelde ambitie om niet van koemelk te onderscheiden plantaardige kazen op de markt te brengen. Henny Westland: “We zijn trots op WildWestLand en op onze Nederlandse collega vegan kaasmakers, want we lopen als kaasland echt weer voorop in smaak. Binnenkort ligt onze plantaardige Fromance naast Nederland en België ook in Duitsland in de winkel.”

'Plant-based aus Holland'

Frau Annie is de komende weken overal in actie te zien om de introductie te ondersteunen. Op social media verschijnen beelden waarin we Annie in diverse steden in Nederland op zien duiken, waar ze vanaf billboards iedereen aanmoedigt om plantaardige kaas te proberen.

Bron: WildWestLand/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Max&Bien vegan kaas bij Jumbo en Jumbo Online

Supermarkten - De producten van Max&Bien zijn vanaf 3 oktober verkrijgbaar bij een groot aantal van de Jumbo vestigingen en bij Jumbo Online. Max&Bien is de eerste Nederlandse producent die met haar plantaardige alternatieven voor kaas in het vers-schap met ‘dierlijke’ buitenlandse kazen ligt.

Lees bericht


Max & Bien en Vandersterre gaan samenwerken

Samenwerking - Vandersterre gaat de samenwerking aan met Max & Bien; hét plantaardige alternatief voor kaas. Door de samenwerking ontstaat er voor Max & Bien de mogelijkheid om het merk breder in de markt te brengen. Zo kan de consument zowel in Nederland als daarbuiten kennis maken met dit kaasalternatief.

Lees bericht
WildWestLand zet eerste stap naar België

Buitenland - Het plantaardige merk WildWestLand, een samenwerking tussen Westland Kaas en Those Vegan Cowboys, gaat met een tweetal varianten naar België; een traditionele neutrale variant genaamd Cream Passionel en het kruidenvariant Garlic & Herb Affair.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid