Frietboutique opent derde locatie in Hillegersberg


Cafetaria – Op de bekendste winkelstraat van Hillegersberg openen Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden samen met Vera Stouten de derde locatie van Fietboutique. De vestiging wordt gecombineerd met de IJsboutique.

De oprichters van de Frietboutique waren al langer op zoek naar een locatie in Hillegersberg. En toen het pand op de Bergse Dorpsstraat op hun pad kwam, waren ze dan ook snel verkocht. “We zijn heel warm onthaald in de buurt,” aldus  Pebbles van Noorden.

Mede-onderneemster van de derde vestiging wordt Vera Schouten, die de zaak ook gaat runnen. Zij heeft de afgelopen twee jaar ervaring opgedaan bij de Frietboutique op de Witte de Withstraat in Rotterdam. Op de nieuwe locatie is plaats voor zo’n dertig gasten binnen en buiten is er ruimte voor een terras.

Ambachtelijk

Frietboutique verwekt handgesneden friet van duurzame onbehandelde Agria-aardappels die rechtstreeks worden ingekocht van de boer. Daarnaast bestaat het assortiment uit ambachtelijk vlees, vegetarische en vegan snacks. Denk hierbij aan bitterballen van Banketbakkerij van der Heijden, luxe kreeft- en garnalenkroketten van Patisserie Holtkamp, oesterzwamkroketten van RotterZwam en de culinaire frikandel van Le Frique.

Geluksmomentje

Met IJsboutique is het eigenlijk allemaal begonnen. Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden wilden namelijk graag iets positiefs brengen in hun buurt en startten in 2013 daarom de IJsboutique in Amsterdam Oud-Zuid. Om ook in de wintermaanden de buurt ‘geluksmomentjes te kunnen blijven ‘bieden, gingen ze op zoek naar de beste aardappelen van het land. Deze vonden ze bij de boer in Zeeland en zo besloten ze te starten met Frietboutique met handgesneden, verse friet van eigen bodem.

Borrelbox

In de ijsvitrine van de IJsboutique zijn zestien wisselende ijssmaken van De IJswinckel in Hellevoetsluis te vinden. Hiervan worden ook huisgemaakte milkshakes en ijskoffie (met Giraffe Coffee Roasters koffie) gemaakt. Voor het frietje stoofvlees is een lokale samenwerking gestart met de Slagerij B. Tol & Zn. De friet en de snacks zijn inmiddels ook opgemerkt door de horeca, waardoor in ook restaurants de snacks van de Frietboutique op de menukaart hebben geplaatst. En voor wie met de boot vaart, is er zelfs een special borrelbox, dei op verzoek naar de steiger wordt gebracht. Deze is gevuld met bitterballen, truffelkroketjes, frikandellen, oesterzwam bitterballen, kaasstengels en diverse sausjes.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Berkman opent ijs drive-thru met de IJswinckel

Petrol - De IJswinckel en Berkman Energie Service hebben de handen in een geslagen en zijn een ijs drive-thru  gestart op het terrein aan de Tuindersweg 36 in Barendrecht. Sinds afgelopen vrijdag is de ijsafhaalservice geopend. Tijdens de paasdagen liep de wachttijd af en toe op tot 20 minuten.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid