FSIN-directeur Inga Blokker kondigt vertrek aan
Persoonlijk - Na jarenlange betrokkenheid bij het FoodService Instituut Nederland (FSIN) en The Food Research Company (TFRC) heeft de Inga Blokker aangekondigd per begin 2026 als directeur terug te treden.
Blokker maakt het bericht zelf bekend op haar linkedin-pagina, maar had het bestuur al erder laten weten dat zij zou vertrekken. Inga Blokker is een groot deel van haar loopbaan aan het FSIN verbonden geweest. Zij kiest nu bewust voor een nieuwe fase. “Ik ben supertrots op waar het FSIN nu staat,” zegt zij. “We zijn hard gegroeid, hebben geprofessionaliseerd en onze zichtbaarheid is duidelijk vergroot. Ook zijn er veel nieuwe projecten ontwikkeld. Nu is het aan iemand anders om samen met het team nieuwe stappen te zetten.”
Per 1 januari 2026 wordt TFRC volledig overgenomen door het FSIN. Blokker zal als directeur in 2026 en 2027 nog beperkt beschikbaar blijven voor overdracht en enkele presentaties. Inmiddels is gestart met het zoeken naar een opvolger.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bestedingen buitenshuis ontbijten zijn afgelopen 6 jaar verdubbeld
Analyse - Ontbijten buiten de deur wordt steeds populairder. De bestedingen aan het ontbijt zijn de afgelopen zes jaar verdubbeld. Ook de frequentie waarin mensen buiten de deur gaan ontbijten is in die periode verdubbeld. Dat blijkt uit consumentenonderzoek van het FoodService Instituut Nederland (FSIN).
Lees berichtHoreca moet scherper kijken naar logistieke kosten
Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.
Lees berichtFoodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen
Analyse - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...
Lees berichtCoveniencestore Beej Benders in Venlo sluit de deuren
Conveniencestore - Beej Benders, het spraakmakende ‘blurringconcept’ van Jumbo-ondernemer Geert Benders stopt ermee. De vestiging aan het Nolensplein in Venlo sluit eind deze maand de deuren na acht jaar pionieren. Als merk blijft Beej Benders vooralsnog wel bestaan. Dat meldt vakmedium FoodPersonality voor de retail.
Lees berichtBritse restaurantformule Itsu opent op Schiphol
Formulenieuws –De eerste locatie van de Britse restaurantformule Itsu opent op Schiphol. De keten is in het Verenigd Koningrijk succesvol met gezond Aziatisch eten dat tegen een scherpe prijs wordt aangeboden. De komst werd door oprichter Julien Metcalf bekend gemaakt tijdens de presentatie van de FSIN Food500 vorige week.
Lees berichtFSIN: ‘Foodbedrijven worstelen met hun verdienmodel’
Analyse – “Bedrijven in food worstelen met hun verdienmodel. Krimpende marges, personeelstekorten en schaalproblemen baren grote zorgen. Het maakt ondernemen in de foodbranche een steeds ingewikkelder puzzel. Elk stukje moet op z’n plaats vallen, anders valt er een gapend gat in het verdienmodel”. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) ter gelegenheid van het verschijnen van de FSIN Food500 2024, een...
Lees bericht