FSIN en Paul van Oers starten samen foodservice opleiding


Opleiding – Inga Blokker, directeur Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en The Food Research Company, en Paul van Oers van Hello Paul en Hotel Management School Maastricht, starten samen een vijfdaagse opleiding voor foodprofessionals: Foodservice Strategics. De opleiding moet foodprofessionals toerusten op de snel veranderende toekomst van de foodsector.

De afgelopen drie jaar heeft The Food Research Company de vijfdaagse opleiding ‘Insights in Foodservice’ georganiseerd voor foodprofessionals. Deze is nu in samenwerking met Paul van Oers vernieuwd en geactualiseerd met nieuwe didactische inzichten en werkvormen.

Pragmatisch

De opleiding richt zich op de snel veranderende samenleving, die grote uitdagingen geeft op het gebied van duurzaamheid en gemak. Het feit dat consumenten de komende jaren meer en meer behoefte hebben buiten de deur te consumeren heeft grote gevolgen voor de foodsector. ‘Binnen het steeds veranderende krachtenveld is het van cruciaal belang om de impact van veranderingen snel te overzien; zowel voor het eigen bedrijf als de sector in zijn geheel. Pragmatische kennis, gegrond in duidelijke modellen en cijfers, is nodig om een gezonde koers in de 21e eeuw te bepalen,’ zo laten de initiatiefnemers achter de HBO+-opleiding Foodservice Strategics weten.

Circles of Profit

In de opleiding worden de foodprofessionals meegenomen in vijf Circles of Profit (COP) en worden de deelnemers uitgedaagd na te denken over de toekomst van de sector en de impact daarvan op het eigen bedrijf. Tijdens de opleiding wordt niet alleen gekeken naar de theoretische onderbouwing van veranderingen in de markt, maar ook naar hoe topondernemers deze kennis in kansen hebben omgezet. De deelnemers werken zowel individueel als in een kleine groepen aan een opdracht.

Bron: FSIN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht


AH gaat ‘persoonsgerichte maaltijden’ leveren

Formulenieuws  - Albert Heijn start een nieuwe maaltijdservice. Binnenkort verschijnen de eerste bezorgbusjes in het straatbeeld met de tekst ‘Maaltijd Thuis. Met aandacht bereid, met liefde gebracht.’ Het gaat om ‘persoonsgerichte’ maaltijden voor mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken in de keuken, of op zoek zijn naar gemak, aldus AH.

Lees bericht

Sterrenchef Servais Tielman opent Smullies Maastricht

IJssalon – Servais Tielman van sterrenrestaurant Beluga Loves You heeft samen met zijn compagnons ‘Smullies’ geopend in Maastricht. Smullies is een patisserie en ijssalon, waar niet alleen unieke ijssmaken en  bijzondere patisserie wordt verkocht, maar ook smoothies, milkshakes en koffie.

Lees bericht

Online boodschappen naar 10% inkoopwaarde Foodservice

Analyse – Online boodschappen zit fors in de lift, dat is bekend, maar nu blijkt uit een analyse dat het online plaatsen van boodschappen dit jaar naar een inkoopwaarde gaat van 10% van de Foodservicemarkt. Binnen Foodretail maakt het online boodschappen doen inmiddels zo’n 7% uit. Dat blijkt uit een analyse van data-analist Rien de Koning van More2Market, die de cijfers...

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid