Fusie Coop en PLUS geen gevolgen voor Telesuper


Telesuper-medeoprichter Johan Dekker voor het pand in Almere kort na de opening van het nieuwe bedrijfspand en het samengaan met COOP

Fusie – De fusie tussen Coop en PLUS, die maandag 6 september bekend werd gemaakt, heeft geen gevolgen voor Telesuper. Dat laat het bedrijf in Almere vandaag weten.

Telesuper is onderdeel van Coop en verwacht op termijn dat de samenvoeging tussen beide partijen voor Telesuper wel voordelen gaat opleveren, maar dat er voor de klanten weinig gaat veranderen.

Telesuper is sinds begin 2021 in handen van Coop Supermarkten. Vanuit het E-Commerce Center in Almere verzorgt het bedrijf bestellingen voor de zakelijke klanten in de zorg, kinderopvang, bij bedrijven en organisaties. Daarnaast heeft het bedrijf ook een groot deel van de online consumentenbestellingen van Coop in distributie.

Geen verandering

Telesuper is een zelfstandig opererend onderdeel van Coop. Dat zal ook in de toekomst zo blijven, zo laat het bedrijf weten. Klanten van Telesuper kunnen ook na de fusie kiezen uit een supermarktassortiment én foodservice- en groothandelassortiment.

De voorgenomen fusie tussen Coop en PLUS is nog onder voorbehoud van de instemming van de Ledenraad van Coop en de Algemene Ledenvergadering van PLUS. Bovendien moet de fusie nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Er is al om advies gevraagd van de betrokken ondernemingsraden. Naar verwachting is de fusie begin 2022 afgerond.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

John Uffing hoofd winkelbedrijf Boon Food Group

Benoeming - John Uffing wordt per 11 maart verantwoordelijk voor het winkelbedrijf van Boon Food Group. Hij gaat leiding geven aan de acquisitie-, bouw- en vastgoedactiviteiten en zal de volledige winkeloperatie gaan aansturen. Uffing is op dit moment nog werkzaam als algemeen directeur bij Focusplaza.  Daarvoor heeft hij 23 jaar bij Coop Supermarkten/Plus Retail gewerkt.

Lees bericht


Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht

Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht

Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht


Groei Fairtrade-producten zorgt voor hogere premie boeren

Impact - Boeren en werknemers in Afrika, Azië & Latijns-Amerika hebben in 2022 een hogere premiebijdrage ontvangen van Fairtrade Nederland. De uitgekeerde premie lag vorig jaar 16% hoger dan het jaar er voor. De verhoging was mogelijk door de groei van het aantal Fairtrade-producten in Nederland.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid