Fusie Coop en PLUS geen gevolgen voor Telesuper


Directeur Johan Dekker van Telesuper veracht op termijn voordelen van de fusie PLUS en Coop

Fusie – De fusie tussen Coop en PLUS, die maandag 6 september bekend werd gemaakt, heeft geen gevolgen voor Telesuper. Dat laat het bedrijf in Almere vandaag weten.

Telesuper is onderdeel van Coop en verwacht op termijn dat de samenvoeging tussen beide partijen voor Telesuper wel voordelen gaat opleveren, maar dat er voor de klanten weinig gaat veranderen.

Telesuper is sinds begin 2021 in handen van Coop Supermarkten. Vanuit het E-Commerce Center in Almere verzorgt het bedrijf bestellingen voor de zakelijke klanten in de zorg, kinderopvang, bij bedrijven en organisaties. Daarnaast heeft het bedrijf ook een groot deel van de online consumentenbestellingen van Coop in distributie.

Geen verandering

Telesuper is een zelfstandig opererend onderdeel van Coop. Dat zal ook in de toekomst zo blijven, zo laat het bedrijf weten. Klanten van Telesuper kunnen ook na de fusie kiezen uit een supermarktassortiment én foodservice- en groothandelassortiment.

De voorgenomen fusie tussen Coop en PLUS is nog onder voorbehoud van de instemming van de Ledenraad van Coop en de Algemene Ledenvergadering van PLUS. Bovendien moet de fusie nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Er is al om advies gevraagd van de betrokken ondernemingsraden. Naar verwachting is de fusie begin 2022 afgerond.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PLUS en COOP als één coöperatie verder onder de naam PLUS

Fusie – De supermarktorganisaties PLUS en COOP hebben overeenstemming bereikt over voorgenomen fusie en willen gezamenlijk verder onder de naam PLUS. Dor de voorgenomen fusie ontstaat de op twee na grootste servicesupermarkt van Nederland met circa 550 winkels en een marktaandeel van ruim 10%.

Lees berichtPLUS geeft clubs en verenigingen steuntje in de rug

Steun –Na een jaar vol maatregelen en beperkingen organiseert Plus supermarkten dit najaar een spaaractie om het verenigingsleven in Nederland een steuntje in de rug te geven. Clubs en verenigingen kunnen zich hiervoor aanmelden bij hun lokale PLUS supermarkt.

Lees bericht

Cateringconcept Grab & Co telt inmiddels drie locaties

Bedrijfscatering - Grab & Co, het cateringconcept van online supermarkt Telesuper (de B2B-tak van Coop Supermarkten) en cateraar Leo – Love Good Food, heeft naast de pilotloatie in Almere, ook twee vestigingen van de minimarket operationeel, bij bedrijven in Leiden en Amstelveen. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt.

Lees bericht


Coop/Telesuper en Leo - Love Good Food starten Grab &Co

Bedrijfscatering - De ‘C’ in plaats van de ‘G’ in de naam Grab &Co is geen spelfout. De ‘C’ is namelijk afkomstig van het woord Coop. Sinds kort hebben online supermarkt Telesuper (onderdeel van Coop) en cateraar Leo - Love Good Food elkaar gevonden in een nieuw bedrijfscateringconcept Grab &Co. De eerste locatie is een feit.

Lees bericht

Markt voor minimarkets bij bedrijfscatering groeit fors door

Bedrijfscatering - Minimarkets als oplossing voor de nieuwe bedrijfscatering maken een exponentiele groei door. De combinatie AH/Selecta heeft nu twintig locaties omgebouwd, alleen zijn die locaties nog niet allemaal operationeel. PURA GO heeft er momenteel meer dan vijftien in bedrijf en daar komen er binnenkort een aantal bij, voor eind juni draaien er meer dan 20 PURA GO’s.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid