Future Lab van Universiteit Utrecht en Sodexo moet kennis opleveren


Catering – Future Food Lab is het nieuwe initiatief van Universiteit Utrecht en Sodexo. In deze uiversitaire proeftuin wordt geëxperimenteerd met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Het doel is om het meest duurzame restaurant van Nederland te creëren. Het Educatorium-restaurant op Utrecht Science Park gaat dienst doen als proeftuin. Beide partijen willen op deze plek experimenteren en kijken wat mogelijk is om het doel van meest duurzame restaurant te bereiken. Cateraar Sodexo gaat daarvoor nauw samenwerken met studenten en wetenschappers. Vanuit Universiteit Utrecht geven Green Office en Future Food invulling aan Future Food Lab. Impact Bij de start staat het Future Food-eiland in het restaurant centraal met duurzame en smakelijke gerechten, naast het reguliere aanbod. Daarna gaat gekeken worden wat de impact is van dat eten op biodiversiteit. Maar ook vragen als hoe kunnen we onze gewassen klimaatbestendig maken, de betekenis van natuurinclusieve landbouw en de ethische en filosofische aspecten in de transitie van de voedselketen komen centraal te staan. Maar ook verpakkingen. Annemiek Mikkers, marketing manager bij Sodexo: “Kunnen we verpakkingen verminderen en ook voedselverspilling tegengegaan en welke veranderingen in het menu kunnen de CO2-voetafdruk verder verlagen, zijn vragen die in het Future Food Lab aan bod komen." Het Future Lab is op 11 september open gegaan en moet voor langere tijd informatie en kennis gaan opleveren. Bron: @FoodClicks Catering – Future Food Lab is het nieuwe initiatief van Universiteit Utrecht en Sodexo. In deze uiversitaire proeftuin wordt geëxperimenteerd met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Het doel is om het meest duurzame restaurant van Nederland te creëren. Het Educatorium-restaurant op Utrecht Science Park gaat dienst doen als proeftuin. Beide partijen willen op deze plek experimenteren en kijken wat mogelijk is om het doel van meest duurzame restaurant te bereiken. Cateraar Sodexo gaat daarvoor nauw samenwerken met studenten en wetenschappers. Vanuit Universiteit Utrecht geven Green Office en Future Food invulling aan Future Food Lab. Impact Bij de start staat het Future Food-eiland in het restaurant centraal met duurzame en smakelijke gerechten, naast het reguliere aanbod. Daarna gaat gekeken worden wat de impact is van dat eten op biodiversiteit. Maar ook vragen als hoe kunnen we onze gewassen klimaatbestendig maken, de betekenis van natuurinclusieve landbouw en de ethische en filosofische aspecten in de transitie van de voedselketen komen centraal te staan. Maar ook verpakkingen. Annemiek Mikkers, marketing manager bij Sodexo: “Kunnen we verpakkingen verminderen en ook voedselverspilling tegengegaan en welke veranderingen in het menu kunnen de CO2-voetafdruk verder verlagen, zijn vragen die in het Future Food Lab aan bod komen." Het Future Lab is op 11 september open gegaan en moet voor langere tijd informatie en kennis gaan opleveren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht


Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht





Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid