Future Lab van Universiteit Utrecht en Sodexo moet kennis opleveren


Catering – Future Food Lab is het nieuwe initiatief van Universiteit Utrecht en Sodexo. In deze uiversitaire proeftuin wordt geëxperimenteerd met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Het doel is om het meest duurzame restaurant van Nederland te creëren. Het Educatorium-restaurant op Utrecht Science Park gaat dienst doen als proeftuin. Beide partijen willen op deze plek experimenteren en kijken wat mogelijk is om het doel van meest duurzame restaurant te bereiken. Cateraar Sodexo gaat daarvoor nauw samenwerken met studenten en wetenschappers. Vanuit Universiteit Utrecht geven Green Office en Future Food invulling aan Future Food Lab. Impact Bij de start staat het Future Food-eiland in het restaurant centraal met duurzame en smakelijke gerechten, naast het reguliere aanbod. Daarna gaat gekeken worden wat de impact is van dat eten op biodiversiteit. Maar ook vragen als hoe kunnen we onze gewassen klimaatbestendig maken, de betekenis van natuurinclusieve landbouw en de ethische en filosofische aspecten in de transitie van de voedselketen komen centraal te staan. Maar ook verpakkingen. Annemiek Mikkers, marketing manager bij Sodexo: “Kunnen we verpakkingen verminderen en ook voedselverspilling tegengegaan en welke veranderingen in het menu kunnen de CO2-voetafdruk verder verlagen, zijn vragen die in het Future Food Lab aan bod komen." Het Future Lab is op 11 september open gegaan en moet voor langere tijd informatie en kennis gaan opleveren. Bron: @FoodClicks Catering – Future Food Lab is het nieuwe initiatief van Universiteit Utrecht en Sodexo. In deze uiversitaire proeftuin wordt geëxperimenteerd met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Het doel is om het meest duurzame restaurant van Nederland te creëren. Het Educatorium-restaurant op Utrecht Science Park gaat dienst doen als proeftuin. Beide partijen willen op deze plek experimenteren en kijken wat mogelijk is om het doel van meest duurzame restaurant te bereiken. Cateraar Sodexo gaat daarvoor nauw samenwerken met studenten en wetenschappers. Vanuit Universiteit Utrecht geven Green Office en Future Food invulling aan Future Food Lab. Impact Bij de start staat het Future Food-eiland in het restaurant centraal met duurzame en smakelijke gerechten, naast het reguliere aanbod. Daarna gaat gekeken worden wat de impact is van dat eten op biodiversiteit. Maar ook vragen als hoe kunnen we onze gewassen klimaatbestendig maken, de betekenis van natuurinclusieve landbouw en de ethische en filosofische aspecten in de transitie van de voedselketen komen centraal te staan. Maar ook verpakkingen. Annemiek Mikkers, marketing manager bij Sodexo: “Kunnen we verpakkingen verminderen en ook voedselverspilling tegengegaan en welke veranderingen in het menu kunnen de CO2-voetafdruk verder verlagen, zijn vragen die in het Future Food Lab aan bod komen." Het Future Lab is op 11 september open gegaan en moet voor langere tijd informatie en kennis gaan opleveren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws‘Meer flexibelere kantoorbezetting lukt met verleiden’

Onderzoek – 44% van de hybride werkende kenniswerkers is te verleiden om op een andere dag naar kantoor te komen dan ze nu doen. Daarmee kunnen piekmomenten op kantoor worden voorkomen. De piekdagen op kantoor zijn nu maandag, dinsdag en donderdag terwijl woensdag en vrijdag het minst populair zijn. Medewerkers zijn vooral goed te verleiden met een gratis lunch of diner op...

Lees bericht

Cunera Vlaar wordt nieuwe CEO Sodexo Nederland

Benoeming - Cunera Vlaar  is benoemd tot de nieuwe CEO Sodexo Nederland. Zij volgt per 1 februari Robert Claasen op die deze functie op interim basis invulde. Vaar is al 31 jaar werkzaam bij het Sodexo in verschillende functies in binnen- en buitenland. Meest recentelijk was zij CEO Energy & Resources Europa.

Lees berichtSodexo met gebaarista aan de slag in EDGE Amsterdam West

Catering – Sodexo verzorgt de koffiebar, restaurantservices, evenementenvoorziening, banqueting, de receptie en het servicepunt in het recentelijke geopende klimaatneutrale pand EDGE Amsterdam West. Dit pand is na een drie jaar durende renovatie één van de duurzaamste gebouwen van Europa.

Lees bericht

Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid