Future Lab van Universiteit Utrecht en Sodexo moet kennis opleveren


Catering – Future Food Lab is het nieuwe initiatief van Universiteit Utrecht en Sodexo. In deze uiversitaire proeftuin wordt geëxperimenteerd met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Het doel is om het meest duurzame restaurant van Nederland te creëren. Het Educatorium-restaurant op Utrecht Science Park gaat dienst doen als proeftuin. Beide partijen willen op deze plek experimenteren en kijken wat mogelijk is om het doel van meest duurzame restaurant te bereiken. Cateraar Sodexo gaat daarvoor nauw samenwerken met studenten en wetenschappers. Vanuit Universiteit Utrecht geven Green Office en Future Food invulling aan Future Food Lab. Impact Bij de start staat het Future Food-eiland in het restaurant centraal met duurzame en smakelijke gerechten, naast het reguliere aanbod. Daarna gaat gekeken worden wat de impact is van dat eten op biodiversiteit. Maar ook vragen als hoe kunnen we onze gewassen klimaatbestendig maken, de betekenis van natuurinclusieve landbouw en de ethische en filosofische aspecten in de transitie van de voedselketen komen centraal te staan. Maar ook verpakkingen. Annemiek Mikkers, marketing manager bij Sodexo: “Kunnen we verpakkingen verminderen en ook voedselverspilling tegengegaan en welke veranderingen in het menu kunnen de CO2-voetafdruk verder verlagen, zijn vragen die in het Future Food Lab aan bod komen." Het Future Lab is op 11 september open gegaan en moet voor langere tijd informatie en kennis gaan opleveren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

29,2% van de gerechten bij Sodexo is vegetarisch

Catering - Sodexo Nederland zag vorig jaar de vraag naar vegetarische gerechten met maar liefst 20,2 procent stijgen. Als gevolg van de toename werd ook het aanbod verruimt. Inmiddels is 29,2 procent van de gerechten vegetarisch, zo laat de cateraar weten. Sodexo heeft verschillende initiatieven om vegetarisch onder de aandacht te brengen. Zo heeft de cateraar in haar menu’s standaard op...

Lees bericht

Hoofdkantoor Sodexo verhuist naar Rotterdam

Catering  - Sodexo Nederland verhuist haar hoofdkantoor op 1 april naar Rotterdam Alexander. De inrichting van het pand gebeurt volgens de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van activity based working. Ook worden op de locatie de nieuwste Food & Facility Management-concepten toegepast.

Lees bericht

Bekendmaking Foodservice Marketing Award tijdens Horecava

Awards – Gate delivery en Smullers roze fritessaus waren de winnaars van de Foodservice Marketing Award vorig jaar. Deze editie is de opzet gewijzigd en is er maar één winnaar. De prijs onderscheidt de meest succesvolle en toonaangevende marketinginitiatieven binnen de foodservice en wordt tijdens de Marketing Breakfast Club op de Horecava bekend gemaakt en uitgereikt De Foodservice Marketing Award is...

Lees bericht

Johan Boersma benoemd als sales director Sodexo

Benoeming – Per 18 november aanstaande is Johan Boersma aangesteld als verkoop directeur bij Sodexo Nederland. Sodexo is een internationale cateraar, actief in 80 landen met zo’n 40.000 medewerkers in dienst. Vorig jaar behaalde het bedrijf een omzet van 22 miljard euro met een resultaat van 665 miljoen euro. Ook in Nederland is het bedrijf in verschillende segmenten, zoals de zorgmarkt, universiteiten en grotere bedrijven...

Lees bericht


Sodexo voor 15e keer in top Dow Jones Sustainability Index

Catering - Voor vijftiende jaar op rij is Sodexo, wereldleider in Quality of Life Services, als het best beoordeelde bedrijf in haar branche in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) opgenomen. Sodexo realiseerde dat deze keer met topscores op het gebied van arbeidspraktijken, klimaatstrategie en de betrokkenheid van stakeholders.  “We zijn vereerd dat we voor het vijftiende jaar op rij...

Lees bericht

Sodexo wil wegwerpplasticvrije restaurants

Catering – Cateraar Sodexo wil alle restaurants die het bedrijf verzorgt volledig wegwerpplasticvrij maken. Daarom worden er vanaf vandaag geen nieuwe plastic wegwerpartikelen voor eenmalig gebruik zoals rietjes, roerstaafjes, koffielepels, bestek, borden, draagtasjes en saladebowls meer ingekocht voor de circa 650 locaties. De stap maak onderdeel uit van het Plastic Pact dat Sodexo heeft ondertekend. Met het Plastic Pact hebben Staatssecretaris Stientje...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid