‘Future proof’ assortiment met Vega Scan van Van Geloven


De Vega Scan van Van Geloven om te zien of het assortiment aansluit bij de flexitariërs en vegetariërs

Cafetaria – Steeds meer mensen eten vegetarisch, maar nog niet elk cafetaria speelt hierop in. Om te beoordelen of het assortiment ‘future proof’ introduceert snackfabrikant Van Geloven de Vega Scan. In enkele stappen analyseert het hulpmiddel het vegetarische aanbod.

De Vega Scan vraagt cafetaria-ondernemers om alle vegetarische snacks in het aanbod te selecteren. Niet alleen de vegetarische snacks van Van Geloven, maar ook van andere fabrikanten. Op basis van die selectie wordt direct een persoonlijk resultaat getoond. Dat resultaat wordt berekend op basis van een aantal parameters zoals het aantal snacks, de populariteit en de diversiteit van de geselecteerde vega snacks.

Kleurcodes

Ondernemers kunnen op die manier zien of hun aanbod voldoende is, of dat er kansen blijven liggen. De scan geeft drie mogelijkheden, die worden aangeduid met een kleurcode. Oranje geeft aan dat er nog stappen zijn te zetten; er staan wellicht al een aantal vegetarische snacks op het menu, maar de échte kansen die vega snacks bieden worden niet benut. Geel geeft aan dat het cafetariabedrijf goed onderweg is maar dat er met een slimmer assortiment meer ingespeeld kan worden op flexitariërs en vegetariërs. En tot slot cafetaria’s meteen groene code hebben het aanbod volledig op orde met een divers aanbod aan vegetarische snacks met klassiekers, maar ook met nieuwe, creatieve snacks.

Verbeteren

De Vega Scan analyseert niet alleen het huidige assortiment, maar geeft ook tips het assortiment verder te verbeteren. Niet alleen met producten, maar ook met gerechten. Het aantal mensen dat minder vlees eet nog steeds in aantal toe. Volgens onderzoek van Markteffect eet meer dan de helft van de Nederlanders (regelmatig) geen vlees. Ook de populariteit van vega groeit snel en daarmee ook de vraag naar vegetarische snacks.

Alternatieven

“De meeste ondernemers bieden ondertussen een aantal vegetarische alternatieven aan, maar niet iedereen slaagt er in om flexitariërs en vegetariërs te verrassen en aan zich te binden,” aldus Kaylee Roeffen namens Van Geloven. “Er zijn inmiddels best veel vegetarische producten en gerechten op de markt. Niet iedereen weet waar te beginnen, of waar het verschil gemaakt kan worden. Daarom willen we al onze klanten helpen om dankzij de Vega Scan een stap vooruit te zetten.”

Bron: Van Geloven/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bekendheid flitsbezorgers neemt sterker toe dan gebruik

Onderzoek – Flitsbezorgers winnen fors aan bekendheid, maar het gebruik neemt niet navenant toe Uit een periodieke meting van Markteffect blijkt dat de bekendheid sinds december 2021 met 32% is gestegen. Zo is ruim 4 op de 5 Nederlanders (82%) bekend met het principe ‘flitsbezorging’. Gorillas is het meest bekend, maar Flink wordt het vaakst ingezet.

Lees bericht


‘Nederland telt meer flexitariërs dan vleeseters’

Onderzoek - Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) eet minimaal maandelijks vleesvervangers. Dat meldt onderzoeksbureau Markteffect. Het bureau voert jaarlijks onderzoek uit naar het sentiment rondom vleesvervangers en dit jaar blijkt dat een aanzienlijk deel van de Nederlanders minder vlees is gaan eten.

Lees bericht
Van Geloven opent nieuwe fabriekshal in Maastricht

Industrie – Snackfabrikant Van Geloven opent vandaag in Maastricht een nieuwe fabriekshal om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar snacks in de Benelux en om moederbedrijf McCain Foods te kunnen voorzien van kaassnacks voor haar out-of-home klanten zoals internationale fastfoodketens.

Lees bericht

Van Geloven opent nieuwe fabriek in Maastricht

Snacks - Snackfabrikant Van Geloven opent 8 oktober de nieuwe fabriekshal in Maastricht. De uitbreiding is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar snacks in de Benelux en om moederbedrijf McCain Foods te kunnen voorzien van innovatieve kaassnacks voor haar out-of-home klanten zoals de bekende internationale fastfoodketens.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid