Gaia Green Award en Wijnvrouw bekendmaking tijdens Gastvrij Rotterdam Special
Event - Op 22 september vond in Rotterdam Ahoy de Gastvrij Rotterdam Special plaats. Tijdens de netwerkbijeenkomst werden de Gaia Green Awards uitgereikt, werd Magda van der Rijst uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar en blikte de managing director van de beurs, Robert Melaard met Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, vooruit op de toekomst van de beurs en de branche.
Op wat de tweede dag van Gastvrij Rotterdam zou zijn, de jaarlijkse vakbeurs van horecaprofessionals, kwamen in Ahoy zo’n 250 gasten bijeen voor een van de eerste grote netwerkbijeenkomsten sinds maart dit jaar. Founding partners, sponsoren en exposanten troffen elkaar op gepaste afstand voor een podiumprogramma met onder andere een vooruitblik op de verplaatste editie van Gastvrij Rotterdam op 20 t/m 22 september 2021.
Wijnvrouw van het jaar
Tijdens Gastvrij Rotterdam Special werd Magda van der Rijst door een vakjury van horeca- en wijnprofessionals uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2020. Winnares Magda van der Rijst is vinoloog en wijndocent en schrijft over wijn voor een aantal grote, landelijke magazines.
Gaia Green Awards
Daarnaast werden de Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens. De awards worden toegekend aan horecabedrijven in Nederland en België die er bovenuit steken op het gebied van duurzaamheid en een voorbeeld zijn voor de rest van de sector. De volgende winnaars gingen met deze duurzaamheidsprijs naar huis:
Hotels - Stayokay (Bergen op Zoom)
Restaurants - Veggies on Fire (Den Haag)
Strandpaviljoens - Beachclub Birds (Den Haag)
Publieksprijs - Noorderlicht (Amsterdam)
Falco Eleonora Award (beste F&B concept) - Beachclub Birds (Den Haag)
Dutch Mission Project
Het bijeenkomst werd culinair omlijst met gerechten van tien top chefs uit het Dutch Mission Project van The Best Chef: Arnout van der Kolk (Restaurant C), Dennis Huwaë (Daalder), Gijs Hoevenaars (De Lindehof), Jermain de Rozario (De Rozario), Randy Karman (The White Room), Thomas Diepersloot (Voltaire), Robert Poel (Voltaire), Tim Golsteijn (Bougainville), Zoë Jonker (Sal do Mar) en Jonathan Zandbergen (Merlet) en mede mogelijk gemaakt door Makro Nederland.
Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Gastvrij Rotterdam 2024 breekt opnieuw record
Vakbeurzen – Het was al de grootste Gastvrij Rotterdam-beurs tot nu toe met vijf beurshallen en 500 exposanten. Maar nu blijkt volgens de organisatie dat de 11e editie van Gastvrij Rotterdam ook de meeste bezoekers heeft getrokken, namelijk bijna 20.000 vakbezoekers.
Lees berichtJanna Rijpma-Meppelink Wijnvrouw van het Jaar 2024
Verkiezing - Op dinsdag 24 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Janna Rijpma-Meppelink uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2024. Een extra feestelijk moment omdat het voor de zesde keer is dat de jaarlijkse award wordt uitgereikt.
Lees berichtJet Loos wint Nederlandse finale Bocuse d’Or
Verkiezing - Maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jet Loos van restaurant Flore** in Amsterdam, samen met haar commis Rowin IJsseldijk, van restaurant De Treeswijkhoeve, de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in maart 2026.
Lees berichtDrukke eerste dag Gastvrij Rotterdam laat veel nieuws zien
Vakbeurzen – Gastvrij Rotterdam beleefde een drukke eerste dag in Ahoy. Vakwedstrijden en de ruim 500 exposanten hadden veel horecaondernemers naar de horecabeurs in Rotterdam gebracht. Opvallend was dat er ook veel jongeren rondliepen. Geen studenten, maar medewerkers van horecabedrijven. Voor veel exposanten gelijk een mogelijkheid om te investeren in een toekomstige klantengroep. Maar er is ook veel nieuws. Meest opvallende? De...
Lees berichtMelaard (Gastvrij Rotterdam): “Kwaliteit bezoekers groeit door”
Vakbeurzen – Na de jubileumeditie van vorig jaar is er dit jaar weer een reguliere beurs van Gastvrij Rotterdam. Niet dat deze 11e editie van 23 t/m 25 september anders is dan de voorgaande beurzen in Ahoy maar de horecabeurs breidt wel steeds verder uit. Niet alleen in activiteiten ook het aantal standhouders en de omvang neemt elk jaar toe. “Maar”, zegt...
Lees berichtRemia introduceert nieuwe SaucePro sauzendispenser
Introductie - Remia introduceert op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam een nieuw dispensersysteem voor sauzen. De nieuwe SaucePro is volledig in eigen huis ontwikkeld en betreft een gesloten systeem waardoor de hygiëne gewaarborgd is.
Lees bericht