Garden Gourmet komt met plantaardige witvis


Garden Gourmet komt met Marine-Style crispy filet en Marine-Style crispy nuggets

Introductie - Garden Gourmet introduceert deze week zijn plantaardige alternatief voor witvis op de Nederlandse markt. Het plantaardige merk introduceert ‘Marine-Style Crispy Filet’ en ‘Marine-Style Crispy Nuggets’ en breidt hiermee zijn portfolio van plantaardige producten uit.

De nieuwe 100% plantaardige optie heeft een visachtige smaak. Het heeft volgens de producent dezelfde textuur én aroma als vis en biedt een voedzaam alternatief voor vegetariërs, veganisten of flexitariërs die de smaak van vis niet willen missen.

Volgens onderzoek eet 37% van de consumenten in Europa minstens 1 keer per week witvis en is de vissoort daarmee na tonijn de meest gegeten vis ter wereld. In 2021 lanceerde Garden Gourmet al een plantaardige tonijn (Vuna).

De witvis alternatieven ‘Marine-Style’ filet en nuggets zijn gemaakt van erwten- en tarweproteïnen. Visvervangers bieden niet alleen een duurzamer alternatief voor vis, maar hebben ook een laag gehalte aan verzadigde vetten. 

Bron: Nestlé/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Merendeel hoger onderwijs draagt bij aan eiwittransitie

Onderwijscatering - Bijna alle Nederlandse universiteiten en hogescholen (88%) nemen maatregelen die bijdragen aan de eiwittransitie. Daarnaast heeft 41% een doelstelling opgesteld met betrekking tot meer plantaardig voedsel op de campus. Dat laat ProVeg weten na onderzoek in een nieuwsupdate.

Lees bericht


Karma Kebab opent vestiging in Amsterdam

Formulenieuws – Wat ooit als experiment op festival Lowlands begon in 2018 is nu uitgegroeid tot  echte foodformule. Naast de grote flagship-locatie in Utrecht is er nu een nieuw restaurant in Amsterdam geopend. En stappen naar het openen van meer locaties de komende jaren worden gezet.

Lees bericht


Boermarke lanceert ‘Vairy’ en start in foodservice

Introductie - Na een succesvolle start in supermarkten introduceert Boermarke nu het volledige plantaardige assortiment in de foodservicesector, onder de naam ‘Vairy’. Boermarke verkoopt plantaardige kaas, yoghurt en ijs bij supermarkten in 24 Europese landen. Nu komen daar bedrijven uit de foodservicebranche bij.

Lees bericht


De Vegetarische Slager wordt steeds plantaardiger

Samenwerking - De Vegetarische Slager gaat meer samenwerken met de eivervangers van The EVERY Company, waardoor de producten steeds plantaardiger worden. Veel producten zijn dat al, maar nog niet allemaal. Het online platform ChangeInc. voor toekomstmakers vraagt zich daarom af wordt de Vegetarische Slager straks niet de Veganistische Slager?

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid