Gastvrij Rotterdam 2024 breekt opnieuw record
Vakbeurzen – Het was al de grootste Gastvrij Rotterdam-beurs tot nu toe met vijf beurshallen en 500 exposanten. Maar nu blijkt volgens de organisatie dat de 11e editie van Gastvrij Rotterdam ook de meeste bezoekers heeft getrokken, namelijk bijna 20.000 vakbezoekers.
Met dit aantal was de beurs groter dan ooit en dat was vaak ook in de gangpaden te merken. Opvallend veel jonge mensen waren er aanwezig en niet alleen uit de omgeving van Rotterdam. Robert Melaard, managing director bij Gastvrij Rotterdam: "Na het mooie resultaat van onze jubileumeditie in 2023, heeft ook deze 11e editie van Gastvrij Rotterdam weer het bezoekersrecord verbroken. In totaal mochten we 19.724 bezoekers verwelkomen en dat overstijgt opnieuw alle verwachtingen."
Themapaviljoens
Het duurzaamheidspaviljoen “Dit Smaakt naar Meer!” en het Plant-based Pavilion (hal 5) waren ook dit jaar weer een belangrijk oriëntatiepunt voor veel horecaondernemers en -managers die de beurs bezochten. Maar ook de Cocktail Promenade, The Beer Xperience en het Wine & Fine Food Paviljoen werden goed bezocht.
Bocuse d’Or
Ook dit jaar waren er op Gastvrij Rotterdam weer diverse vakwedstrijden. De organisatie wil met deze activiteiten graag een platform bieden aan jong talent maar ook aan chefs die in een volgende fase van hun carrière zitten. Zo stond op de eerste beursdag de Nederlandse Finale van Bocuse d’Or op de agenda. François Geurds, SVH Meesterkok en voorzitter Bocuse d’Or Nederland: “Het is heel belangrijk om de jeugd te enthousiasmeren en de toekomst te waarborgen voor de gastronomie in Nederland. Maar ook om Nederland te laten zien op wereldniveau.” Later die middag zetten Robert Melaard en François Geurds hun handtekening onder een nieuwe overeenkomst, waarmee ook de Nederlandse finales van Bocuse d’Or in 2026, 2028 en 2030 op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam zullen plaatsvinden.
Culinaire topwedstrijden
Daarnaast vonden nog vele andere (nieuwe) culinaire wedstrijden en finales plaats: de finale van de 100% pure plant wedstrijd: The Green Chef’s Hat, de Wijnvrouw van het Jaar, de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts, de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs, Jonge Keukenhelden en het Glazen Kalf, het NK Sabreren, het NK Oestersteken en de Gaia Green Awards voor de meeste duurzame hotels, restaurants en MICE locaties.
Gastvrij Rotterdam 2025
De 12e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van 22 tot en met 25 september 2025 in Rotterdam Ahoy.
Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Janna Rijpma-Meppelink Wijnvrouw van het Jaar 2024
Verkiezing - Op dinsdag 24 september heeft de vakjury van de Wijnvrouw van het Jaar verkiezing Janna Rijpma-Meppelink uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2024. Een extra feestelijk moment omdat het voor de zesde keer is dat de jaarlijkse award wordt uitgereikt.
Lees berichtJet Loos wint Nederlandse finale Bocuse d’Or
Verkiezing - Maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Jet Loos van restaurant Flore** in Amsterdam, samen met haar commis Rowin IJsseldijk, van restaurant De Treeswijkhoeve, de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in maart 2026.
Lees berichtDrukke eerste dag Gastvrij Rotterdam laat veel nieuws zien
Vakbeurzen – Gastvrij Rotterdam beleefde een drukke eerste dag in Ahoy. Vakwedstrijden en de ruim 500 exposanten hadden veel horecaondernemers naar de horecabeurs in Rotterdam gebracht. Opvallend was dat er ook veel jongeren rondliepen. Geen studenten, maar medewerkers van horecabedrijven. Voor veel exposanten gelijk een mogelijkheid om te investeren in een toekomstige klantengroep. Maar er is ook veel nieuws. Meest opvallende? De...
Lees berichtMelaard (Gastvrij Rotterdam): “Kwaliteit bezoekers groeit door”
Vakbeurzen – Na de jubileumeditie van vorig jaar is er dit jaar weer een reguliere beurs van Gastvrij Rotterdam. Niet dat deze 11e editie van 23 t/m 25 september anders is dan de voorgaande beurzen in Ahoy maar de horecabeurs breidt wel steeds verder uit. Niet alleen in activiteiten ook het aantal standhouders en de omvang neemt elk jaar toe. “Maar”, zegt...
Lees berichtRemia introduceert nieuwe SaucePro sauzendispenser
Introductie - Remia introduceert op de horecabeurs Gastvrij Rotterdam een nieuw dispensersysteem voor sauzen. De nieuwe SaucePro is volledig in eigen huis ontwikkeld en betreft een gesloten systeem waardoor de hygiëne gewaarborgd is.
Lees berichtWFA en Gastvrij Rotterdam gaan weer samenwerken
Vakbeurzen - The Wine and Food Association (WFA) en Gastvrij Rotterdam kondigen een langdurige samenwerking aan. Tijdens de horecabeurs in Rotterdam zal WFA in het Proefschrift Theater het programma organiseren en coördineren.
Lees bericht