Gastvrij Rotterdam gaat door en is doorstroom evenement


Beurzen – Vakbeurzen blijven vallen onder de zogenaamde ‘doorstroom evenementen’ en mogen van het kabinet doorgaan, mits de organisatie zich houdt aan 1 persoon per 5m2 vloeroppervlakte. Voor Gastvrij Rotterdam betekent die richtlijn dat de horecabeurs doorgang kan vinden.

Dat laat Gastvrij Rotterdam weten i hun nieuwsbrief die deze week is uitgestuurd. Het feit dat er verder ook geen nieuwe beperkende maatregelen zijn aangekondigd, overtuigt de organisatie dat de horecabeurs, die van 20 toto en met 22 september in de Rotterdamse Ahoy wordt gehouden, vrijwel onbelemmerd doorgang kan hebben. De beursorganisatie verwacht in de vier beurshallen ondanks de beperking van 1 persoon per 5m2 vloeroppervlakte  per dag nog altijd een paar duizend bezoekers en exposanten samen op een veilige en verantwoorde manier te kunnen ontvangen, volledig in lijn met vorige edities.

Vaccinatiegraad

In lijn met de voorschriften vanuit de overheid wordt er alles aan gedaan om exposanten en bezoekers op een veilige en verantwoorde manier in Rotterdam Ahoy en op de beursvloer te ontvangen, zo laat de organisatie weten. Bovendien zo geeft de organisatie aan, is de vaccinatiegraad in Nederland op dit moment al enorm hoog (zeker ook binnen de doelgroep van Gastvrij Rotterdam) en zal die komende weken nog verder stijgen.

QR code

Wel wordt bij de entree van Ahoy aan exposanten en bezoekers gevraagd om de QR code in de CoronaCheck App te laten zien, waaruit blijkt dat men volledig gevaccineerd is, kort geleden hersteld is van corona of een geldige negatieve test via Testen voor Toegang kan overleggen.

Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws’T Noorden wint verkiezing Leukste horecateam van Nederland

Verkiezing – Restaurant ’T Noorden in Aalten heeft de verkiezing gewonnen van het Leukste horecateam van Nederland 2021. De verkiezing is een onderdeel van de Week van de horeca die plaats had tussen 20 en 25 september.  Het horecateam van ’T Noorden werd gekozen uit tientallen inzendingen.

Lees bericht

Kees Visser winnaar Bocuse d’Or Nederland 2021

Wedstrijd - Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Kees Visser, samen met zijn commis Jeffrey Buijl van Restaurant Cristó in Zierikzee, de winnaar geworden van de Nederlandse Bocuse d’Or finale 2021. Zij gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Boedapest in maart 2022.

Lees bericht
Gastvrij Rotterdam 2021 voor 80% volgeboekt

Beurzen – De vier beurshallen van Gastvrij Rotterdam, die van 20 tot en met 22 september wordt gehouden in de Rotterdamse Ahoy, zijn voor ruim 80% gevuld. In sommige hallen is bijna geen stand meer beschikbaar, meldt de beursorganisatie in de meest recente nieuwsbrief.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid