Gastvrij Rotterdam zet met Vegan Taste Lab veganisme in spotlight


Beurzen - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam gaat een nieuw paviljoen neerzetten dat zich volledig richt op veganisme. Veganisme wint de laatste jaren flink aan populariteit in de horeca en er zijn steeds meer bestaande bedrijven die veganistische producten toevoegen aan hun assortiment. Het Vegan Taste Lab biedt leveranciers en fabrikanten van plantaardig en verantwoord geproduceerde producten een podium om het bijzondere karakter van hun producten onder de aandacht te brengen van de naar verwachting 15.000 horecaprofessionals. Voor de realisatie van het Vegan Taste Lab werkt Gastvrij Rotterdam nauw samen met ProVeg International, NextFoods BV en Green Leisure. Robert Melaard, managing director van Gastvrij Rotterdam: “We willen de bezoekers inspireren op alle fronten. Een plek op de beursvloer waar je als ondernemer of manager in de horeca kunt kennismaken met en informatie kunt krijgen over veganistische producten en die zelfs kunt proeven, sluit daar naadloos op aan.” Nextfood Joep van Straalen, Co Founder at NextFoods: “Vegan is er niet langer alleen voor de vegetariër en veganisten. Het spreekt een brede groep consumenten aan die op zoek is naar een gezonde, gevarieerde en bewustere leefstijl. Als horecaprofessional kun je je hiermee echt onderscheiden.” De 7e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 tot en met woensdag 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Bron: Gastvrij Rotterdam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecabeurs Gastvrij Rotterdam verplaatst naar 2021

Beurzen - De organisatie van Gastvrij Rotterdam heeft, als gevolg van alle maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besloten de vakbeurs, die gepland stond van 21 t/m 23 september 2020, uit te stellen naar 20 t/m 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.

Lees bericht

Recordaantal bezoekers bij Gastvrij Rotterdam

Beurzen – De 7e editie van Gastvrij Rotterdam trok volgens de organisatie 16.303 vakbezoekers. Een stijging van 14,3% ten opzichte van de editie vorig jaar en het hoogste aantal ooit. Naast diverse ‘themapleinen’ kende de horecabeurs zo’n 150 wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties. Bij de vakwedstrijden ook finales, zoals de World Cup Oyster Opening, de Nederland Finale van de Bocuse d'Or, de Young...

Lees bericht

Vegan geen tijdelijke trend, maar here to stay, zo toont Gastvrij Rotterdam

Beurzen - Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, dat deze week in Ahoy Rotterdam werd gehouden, liet vooral heel veel vegan zien. Niet alleen had deze categorie producten een eigen platform op de beursvloer, een groot aantal exposanten liet zich eveneens niet onbetuigd om vegetarische producten prominent op de voorgrond te plaatsen. Van snacks tot broodjes en van ijs tot vleesproducten. Het aanbod...

Lees bericht

Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam

Beurzen – De horecabeurs Gastvrij Rotterdam wordt op maandag 23 september om 11.30 uur door Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, geopend. De zevende editie kent drie dagen lang een programma volledig gericht op de foodprofessional. De beurs opent maandag 23 september rondom het thema talent en talentontwikkeling met o.a. een...

Lees bericht


Eerste nominatie Wijnvrouw 2020 bekend op Gastvrij Rotterdam

Beurzen – Tijdens de tweede beursdag van Gastvrij Rotterdam wordt de eerste nominatie bekend gemaakt voor de titel Wijnvrouw van het Jaar 2020. Het is de tweede keer dat de verkiezing wordt gehouden. Met de verkiezing krijgen professionele wijnvrouwen met passie voor het vak een podium. Winnares van het jaar 2019 is Birthe van Meegeren. Als onderdeel van deze prijs is zij toegevoegd...

Lees bericht

Snelste oesterstekers ter wereld op Gastvrij Rotterdam

Beurzen - Maandag 23 september wordt op Gastvrij Rotterdam de Oysters Opening World Cup gehouden. Bij die wedstrijd gaat het om de snelste oesterstekers ter wereld. Voor de wedstrijd worden de vierentwintig snelste en beste oesterstekers uit twintig landen samengebracht in de Maasstad voor de titel "beste van de wereld” Vorig jaar vond de finale plaats op de Chinese muur, maar...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid