Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken


Sodexo gaat plantaardig stimuleren en met de Food Farm Hubs werk maken van voedselverspilling

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Het contract start op 1 juni waarbij een jaar wordt gebruikt om deze aanpak bij alle locaties uit te rollen. Het gaat bij de dienstverlening van Sodexo om zowel ontbijt, lunch als avondeten. Bij het avondeten kan worden gekozen uit een centraal bereide maaltijd, een vries-vers maaltijd of een box met verse producten. In de box zitten onbewerkte groenten, andere ingrediënten en recepten waar gedetineerden zelf mee gaan koken. Laura van der Heyden, accountdirecteur bij Sodexo: “Op deze manier leveren we niet alleen heerlijke gerechten en gevarieerde voeding maar bevorderen we ook de zelfredzaamheid en het welzijn van de gedetineerden.”

Opleiding

Sodexo gaat ook een leermeester-trainer inzetten die via workshops en trainingen het koken begeleidt. Voor gedetineerden die interesse hebben in de keuken is het mogelijk om via een speciale opleiding en stages, werkervaring op te doen - zowel binnen als buiten de justitiële inrichting. Van der Heyden: “We hebben hier ervaring mee op gedaan en dit draagt positief bij aan een succesvolle re-integratie. Op deze manier wordt een springplank naar een baan gecreëerd voor het moment dat iemand vrijkomt.”

Farm Food Hub

Sodexo bedacht speciaal voor de samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen de ‘Farm Food Hub’. Binnen deze hub werken regionale en lokale leveranciers samen met  natuurinclusieve boeren met als doel voedselverspilling in de keten te voorkomen. Ook worden plantaardige keuzes gestimuleerd.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht


Sodexo met gebaarista aan de slag in EDGE Amsterdam West

Catering – Sodexo verzorgt de koffiebar, restaurantservices, evenementenvoorziening, banqueting, de receptie en het servicepunt in het recentelijke geopende klimaatneutrale pand EDGE Amsterdam West. Dit pand is na een drie jaar durende renovatie één van de duurzaamste gebouwen van Europa.

Lees bericht

Compass neemt familiebedrijf Maison van den Boer over

Overname – Internationaal cateringbedrijf  Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep. Maison van den Boer is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht

Vitam en Fooditis gaan strijd aan tegen CO2 in catering

Verduurzamen – Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en getoond op een dashboard zodat gekeken kan worden waar verdere verbetering mogelijk is.

Lees bericht


Vitam gaat duurzame catering bedrijven in 12 gevangenissen

Catering – Facilitaire horecadienstverlener Vitam start met het verzorgen van alle maaltijden in de 12 gevangenissen in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. De gedetineerden krijgen gefaseerd vanaf 1 juni iedere dag verse en gezonde maaltijden via de cateraar geleverd.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid