Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken


Sodexo gaat plantaardig stimuleren en met de Food Farm Hubs werk maken van voedselverspilling

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Het contract start op 1 juni waarbij een jaar wordt gebruikt om deze aanpak bij alle locaties uit te rollen. Het gaat bij de dienstverlening van Sodexo om zowel ontbijt, lunch als avondeten. Bij het avondeten kan worden gekozen uit een centraal bereide maaltijd, een vries-vers maaltijd of een box met verse producten. In de box zitten onbewerkte groenten, andere ingrediënten en recepten waar gedetineerden zelf mee gaan koken. Laura van der Heyden, accountdirecteur bij Sodexo: “Op deze manier leveren we niet alleen heerlijke gerechten en gevarieerde voeding maar bevorderen we ook de zelfredzaamheid en het welzijn van de gedetineerden.”

Opleiding

Sodexo gaat ook een leermeester-trainer inzetten die via workshops en trainingen het koken begeleidt. Voor gedetineerden die interesse hebben in de keuken is het mogelijk om via een speciale opleiding en stages, werkervaring op te doen - zowel binnen als buiten de justitiële inrichting. Van der Heyden: “We hebben hier ervaring mee op gedaan en dit draagt positief bij aan een succesvolle re-integratie. Op deze manier wordt een springplank naar een baan gecreëerd voor het moment dat iemand vrijkomt.”

Farm Food Hub

Sodexo bedacht speciaal voor de samenwerking met de Dienst Justitiële Inrichtingen de ‘Farm Food Hub’. Binnen deze hub werken regionale en lokale leveranciers samen met  natuurinclusieve boeren met als doel voedselverspilling in de keten te voorkomen. Ook worden plantaardige keuzes gestimuleerd.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht


Markies Catering neemt cateraar Scoolcompany over

Overname - De Brabantse cateraar Markies Catering neemt per 1 augustus dit jaar de activiteiten van Scoolcompany overnemen. De onderwijscateraar uit Capelle aan den IJssel verzorgt momenteel op 28 middelbare scholen de catering. Deze activiteiten van Scoolcompany worden voortgezet onder de paraplu van Markies Catering.

Lees bericht

Vitam start met ‘No Time to Waste Wall’

Catering – In de strijd tegen voedselverspilling is cateraar Vitam op een van de locaties van CFD (Belastingdienst) gestart met een ‘No Time to Waste Wall’. In deze automaat zijn diverse samengestelde producten te vinden die zijn gemaakt van ingrediënten die anders zouden worden weggegooid.

Lees bericht

Drie cateraars leren gedetineerden gezonder eten en koken

Achtergrond - Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) maakte vorig jaar de gunning van het contract voor de dagelijkse voeding bekend van 26 gevangenislocaties in Nederland. Daarmee was het één van de grootste aanbestedingstrajecten voor de cateringsector in Nederland. Drie bedrijven kregen de opdracht uiteindelijk gegund.

Lees berichtAppèl nieuwe cateraar van Technische Universiteit Delft

Catering - Appèl is vanaf deze zomer de nieuwe cateraar van de Technische Universiteit Delft. Het gaat om meer dan 20 restaurants, koffiecorners en andere cateringlocaties en de op het terrein aanwezige foodtrucks. Ook de banqueting gaat Appèl verzorgen. Bij de aanbesteding stonden een duurzaam, internationaal en uitgebreid vegetarisch assortiment centraal.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid