Geen nieuwe landelijke maatregelen horeca, lokaal wel


Placeren en vragen om contactgegevens blijven van kracht

Coronamaatregelen – Voor de eet- en drinkgelegenheden zijn er landelijk geen nieuwe of aangepaste maatregelen afgekondigd. De bestaande maatregelen blijven gelden. De horeca blijft gehouden aan het reserveren, de gezondheidscheck, placeren en vragen om contactgegevens te registreren. Lokaal gaat er wel extra worden gecontroleerd, zoals in Amsterdam en Rotterdam.

Bij de persconferentie gistermiddag werden voor de horeca geen nieuwe maatregelen aangekondigd. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat het gebod op zitplaatsen en het verbod op het gebruik van de dansvloer blijven. Ook de 1,5 meterplicht blijft voor binnen en buiten, tenzij het om een tweetal of huishouden gaat. Dit geldt ook voor clubs en poppodia, die onder deze beperkingen geen houdbaar verdienmodel hebben. De belangenvereniging is blij dat het Kabinet haar waardering uitsprak voor horecaondernemers om hun inspanningen de regels na te leven. Punt van kritiek vinden zij dat voor de clubs en nightlifebedrijven het perspectief uitblijft. KHN ziet door de beperking dat de feestjes en borrels thuis beperkt moeten worden tot maximaal 6 personen ook problemen voor cateren op thuislocaties. Door die beperking gaat dat lastiger worden.

Lokale aanpak

Lokaal worden er wel maatregelen genomen, met name Amsterdam en Rotterdam. KHN laat weten dat in Amsterdam per direct bezoekers (dagjesmensen en toeristen) van buiten de regio worden ontmoedigd en gevraagd alleen voor noodzakelijke bezoeken naar de stad te komen. Ook zal toezicht en handhaven worden verscherpt en wordt de (horeca)ondernemer al na een waarschuwing beboet terwijl de overtredende gast ongemoeid wordt gelaten. Ook wordt een sluitingstijd van 24:00 uur ingevoerd maar daar wordt eerst overlegd over de vormgeving ervan.

KHN wil overleg

KHN en KHN Amsterdam vinden dit soort maatregelen niet goed passen nu juist de horeca als een veilige en verantwoorde omgeving wordt aanbevolen door het Kabinet en de risicokansen in de horecaomgeving juist kleiner worden door een goede naleving door de horeca. Het ontmoedigen van bezoekers is ook nog eens slecht voor de economie van de stad. KHN gaat het overleg met de stad aan om hun houding te verbeteren en in lijn te brengen met risicobeheersing en draagvlak.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Lees bericht


Achterban FNV Horeca zegt massaal ‘ja’ tegen nieuwe cao

Horecapersoneel - De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden hun mening geven over het voorstel en van de uitgebrachte was 88,6% positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Lees bericht

Kabinet: ‘Alles kan weer open in 3 stappen’

Coronamaatregelen - Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. Toch gaat het kabinet versoepelen en wel in een drietal stappen. Waarom? We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Maar tijdens de persconferentie dinsdagavond waarschuwde minister Ernst Kuipers wel, want het zijn grote stappen, die snel achter elkaar.

Lees bericht

‘Mogelijk verdere versoepelingen voor de horeca’

Politiek - Het kabinet is van plan de coronamaatregelen verder te versoepelen. Gezien de cijfers van de ziekenhuisopnamen en de ic-bezetting zou dat ook mogelijk moeten zijn. Er liggen vooral plannen op tafel om sluitingstijd van de horeca en theaters te verruimen.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid