Geen nieuwe landelijke maatregelen horeca, lokaal wel


Placeren en vragen om contactgegevens blijven van kracht

Coronamaatregelen – Voor de eet- en drinkgelegenheden zijn er landelijk geen nieuwe of aangepaste maatregelen afgekondigd. De bestaande maatregelen blijven gelden. De horeca blijft gehouden aan het reserveren, de gezondheidscheck, placeren en vragen om contactgegevens te registreren. Lokaal gaat er wel extra worden gecontroleerd, zoals in Amsterdam en Rotterdam.

Bij de persconferentie gistermiddag werden voor de horeca geen nieuwe maatregelen aangekondigd. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat het gebod op zitplaatsen en het verbod op het gebruik van de dansvloer blijven. Ook de 1,5 meterplicht blijft voor binnen en buiten, tenzij het om een tweetal of huishouden gaat. Dit geldt ook voor clubs en poppodia, die onder deze beperkingen geen houdbaar verdienmodel hebben. De belangenvereniging is blij dat het Kabinet haar waardering uitsprak voor horecaondernemers om hun inspanningen de regels na te leven. Punt van kritiek vinden zij dat voor de clubs en nightlifebedrijven het perspectief uitblijft. KHN ziet door de beperking dat de feestjes en borrels thuis beperkt moeten worden tot maximaal 6 personen ook problemen voor cateren op thuislocaties. Door die beperking gaat dat lastiger worden.

Lokale aanpak

Lokaal worden er wel maatregelen genomen, met name Amsterdam en Rotterdam. KHN laat weten dat in Amsterdam per direct bezoekers (dagjesmensen en toeristen) van buiten de regio worden ontmoedigd en gevraagd alleen voor noodzakelijke bezoeken naar de stad te komen. Ook zal toezicht en handhaven worden verscherpt en wordt de (horeca)ondernemer al na een waarschuwing beboet terwijl de overtredende gast ongemoeid wordt gelaten. Ook wordt een sluitingstijd van 24:00 uur ingevoerd maar daar wordt eerst overlegd over de vormgeving ervan.

KHN wil overleg

KHN en KHN Amsterdam vinden dit soort maatregelen niet goed passen nu juist de horeca als een veilige en verantwoorde omgeving wordt aanbevolen door het Kabinet en de risicokansen in de horecaomgeving juist kleiner worden door een goede naleving door de horeca. Het ontmoedigen van bezoekers is ook nog eens slecht voor de economie van de stad. KHN gaat het overleg met de stad aan om hun houding te verbeteren en in lijn te brengen met risicobeheersing en draagvlak.

Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Gelderland stelt 1 miljoen beschikbaar voor getroffen ondernemers

Overheid - De provincie Gelderland gaat ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector extra helpen door 1 miljoen euro beschikbaar te stellen. De door de coronamaatregelen getroffen bedrijven in deze sectoren kunnen met de voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ een bedrag tot 5000 euro inzetten voor adviesdiensten en ondersteuning.

Lees bericht


Horeca blijft dicht, misschien begin december kleine tussenstap

Corona – ‘De cijfers zijn lager, maar nog altijd te hoog’, met die woorden maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid duidelijk dat het de goede kant opgaat, maar niet goed genoeg om de maatregelen al te veel te versoepelen. In ieder geval niet voor de horeca. Berekeningen over de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames geven aan dat er...

Lees bericht

Rutte spreekt steun uit aan horeca en zoekt naar openingsmogelijkheden

Politiek – Minister-president Mark Rutte heeft in een gesprek met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn steun uitgesproken aan de ondernemers en medewerkers in de horeca en aangegeven dat hij in gezamenlijkheid met de sector wil kijken naar gefaseerde openingsmogelijkheden in december. Voor eind volgende week neemt hij een beslissing over de opening van de horeca voor kerst.

Lees berichtAB InBev roept overheid op tot extra steun horeca

Steun – Bierbrouwer AB InBev gaat tankbier retourhalen en roept de overheid op om de horeca extra te ondersteunen en de sector perspectief te geven. De brouwer kondigt de steunactie aan volgend op de persconferentie van het kabinet gisteravond, waarbij de sluiting van de horeca tot medio december bekend werd gemaakt.

Lees bericht

Horeca verbolgen over ‘sneaky’ sluitingsboodschap kabinet

Corona – Nog niet eens de boodschap zelf, maar wel de manier waarop heeft veel horecaondernemers diep getroffen: het kabinet dat dinsdag meldde geen nieuws te hebben, maar tussen neus en lippen toch de boodschap bracht dat de huidige sluitingsmaatregelen van de horeca wel eens tot december konden gaan duren.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid