Geert van de Laar voorzitter Verantwoordelijk Marktgedrag


Geert van de Laar per 1 juli nieuwe voorzitter van de Code Verantwoord Marktgedrag

Benoeming – Geert van de Laar wordt per 1 juli dit jaar de nieuwe voorzitter van de Stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Hij wordt daarmee de opvolger van Kees Blokland.

Kees Blokland is sinds het ontstaan van de Code in 2010 voorzitter van de stichting. Van de Laar maakte al deel uit van het bestuur van de Code. Hij was tot 1 januari 2022 CEO van Facilicom Group, één van de grootste dienstverlenende organisaties in Nederland. Geert van de Laar over zijn benoeming: “Er ligt een stevig fundament onder de Code, met ruim 1600 ondertekenaars. Een uitdaging om dit aantal verder te verhogen en tegelijkertijd nieuwe dimensies aan de Code toe te voegen”.

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

De Code doet een moreel appèl op opdrachtgevers, opdrachtnemers, inleners, vakbonden en tussenpersonen om sociaal verantwoord en met respect voor de kwaliteit van de dienstverlening, opdrachten uit te zetten, aan te nemen en uit te voeren. De Code richt zich primair op de arbeidsintensieve dienstverlening, zoals schoonmaak, beveiliging, contractcatering en projectverhuizers. In deze sectoren zijn gezamenlijk een kleine 200.000 werknemers actief.

Bron: @FoodClicks

Kees Blokland, de huidige voorzitter

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

TU Delft tevreden over volledig vegetarisch CIRFOOD-restaurant

Interview - Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft. Niet direct iemand die je aan een cateringconcept koppelt. Toch is hij een van de initiatiefnemers achter het volledig vegetarische restaurant dat sinds een half jaar door CIRFOOD op het universiteitsterrein wordt geëxploiteerd. Het restaurant is inmiddels zo’n succes dat het er niet...

Lees bericht


Hutten nieuwe cateraar bij FMHaaglanden

Catering - Vanaf 1 januari 2023 is Hutten de nieuwe cateraar in vijf panden binnen het verzorgingsgebied van FMHaaglanden, een van de grootste facilitaire dienstverleners van en voor het Rijk. Beide partijen vinden elkaar in een gedeelde visie en ambities op duurzaamheid en sociale gelijkheid, zo laten zij weten.

Lees bericht


Appèl Catering kiest voor korte keten-initiatief ‘Mijn Melk’

Catering - Appèl Catering in Den Bosch neemt als eerste landelijke cateraar Mijn Melk op in haar assortiment. De melk die vanaf de zuivelboerderij binnen 24 uur in een fles zit, wordt via een korte logistieke keten direct van de boerderij aan het bedrijfsrestaurant geleverd. TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool in Eindhoven zijn de eerste onderwijslocaties waar vanaf begin...

Lees bericht


Compass tekent definitieve overname van Maison van den Boer

Overname – Compass Group laat weten dat maandag de definitieve overeenkomst is getekend voor de overname van Maison van den Boer, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport- Leisure & Event segment. De aankondiging van de overname was in juni dit jaar al gedaan. De overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht

Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid