Gelderland stelt 1 miljoen beschikbaar voor getroffen ondernemers
Overheid - De provincie Gelderland gaat ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector extra helpen door 1 miljoen euro beschikbaar te stellen. De door de coronamaatregelen getroffen bedrijven in deze sectoren kunnen met de voucherregeling ‘Steuntje in de rug’ een bedrag tot 5000 euro inzetten voor adviesdiensten en ondersteuning.
Bijna de helft van de Gelderse ondernemers in de horeca en het toerisme geeft aan dat het bedrijf in de gevarenzone verkeert: meer steun, dan wel herstructurering van het bedrijf, is nodig om te kunnen overleven. Reden voor provincie Gelderland om deze bedrijven te helpen met een voucherregeling tot 5000 euro die ondernemers kunnen inzetten voor adviesdiensten om met hun bedrijf de crisis door te komen.
Divers
Afhankelijk van de omvang van het initiatief worden vergoedingen verstrekt van 3000 euro tot maximaal 5000 euro. De bandbreedte van onderwerpen is divers: algemeen bedrijfsadvies, juridisch advies, advies op het gebied van innovatie, accountancy, marketing, duurzaamheid, tot sluiting van het bedrijf en eventuele sanering van schulden of het doorstarten van het bedrijf.
De ondernemersorganisaties voor watersport en recreatie (HISWA-RECRON) en horeca (Koninklijke Horeca Nederland (KHN)) verzorgen de uitvoering van de voucherregeling.
Alle ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrijetijdsector met een bedrijf in Gelderland kunnen een voucher aanvragen via een aanvraagformulier. De regeling is bedoeld voor zowel leden van de brancheverenigingen. Deze voucherregeling loopt met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2020 tot eind 2021.
Steunmaatregelen
Deze voucherregeling is onderdeel van steunmaatregelen van de provincie Gelderland op het gebied van toerisme en recreatie. De provincie heeft hiervoor een bedrag van 4,65 miljoen vrijgemaakt.
Bron: KHN/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtEventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars
Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees berichtDirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN
Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.
Lees bericht