Gemeente Haarlem wil vleesloze reclames op straat


Haarlem wil vleesloze reclames op billboards

Politiek - De Gemeente Haarlem had onlangs een wereldprimeur. Het gemeentebestuur van die stad heeft namelijk als eerste stad ter wereld verboden vleesreclames te maken op straat, vanwege de grote impact van vlees op het klimaat.

Volgens ProVeg heeft de gemeente in elk geval besloten de billboards voor vleesproducten uit de bio-industrie uit het straatbeeld te weren. ProVeg ziet in die stap een motivatie om ook andere gemeenten over te halen.

Volgens ProVeg  wil Amsterdam het voorbeeld van Haarlem al volgen. Zo zou vicefractievoorzitter Imane Nadif van GroenLinks de wethouder duurzaamheid in Amsterdam al gevraagd hebben naar de mogelijkheden voor een vleesreclameverbod in die gemeente. “We zouden het mooi vinden om het voorbeeld van Haarlem te volgen”, aldus Nadif. Ook in de Gemeente Utrecht zullen vragen worden gesteld aan het college over een mogelijk verbod.

Bron: ProVeg/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

LikeMeat bedankt Haarlem met plant-based kipburgers

Actie - Op vrijdag 2 september sprak Haarlem zich uit: vanaf 2024 zijn er in die gemeente geen vleesreclames meer te zien in de openbare ruimte. Hiermee heeft de stad een wereldwijde primeur te pakken. Het plant-based merk LikeMeat bedankte Haarlem met gratis Like Chicken Burgers.

Lees berichtProVeg roept horeca op te helpen met daling vleesconsumptie

Horeca – De vleesconsumptie in Nederland was altijd stijgend, ondanks alle vleesalternatieven, maar in 2020 liet de vleesconsumptie een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Voor ProVeg reden de horeca op te roepen klanten vaker...

Lees bericht
Europees Parlement verwerpt ‘plantaardige zuivelcensuur’

Regelgeving - Het Europees Parlement heeft amendement 171 ingetrokken, waardoor zuivelbenamingen in combinatie met de term plantaardig op verpakkingen niet worden verboden. Een petitie van ProVeg International om deze ‘censuur van plantaardige zuivel’ tegen te gaan werd door bijna een half miljoen consumenten ondertekend.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid