‘Gemengde managementteams presteren beter’

Onderzoek - Managementteams met een evenwichtige samenstelling van mannen en vrouwen behalen betere resultaten. Dat blijkt uit een studie die is opgezet door Sodexo, wereldleider op het vlak van Quality of Life Services. De studie werd uitgevoerd over een periode van vijf jaar bij vijftigduizend managers met verschillende functies in zeventig eenheden over de hele wereld. De operationele marges, de klanttevredenheid en de trouw van de medewerkers bleken het hoogst binnen gemengde teams, met name teams met een vrouw-manverhouding tussen 40 en 60%. Sophie Bellon, Chairwoman of the Board of Directors of Sodexo, lichtte gisteren tijdens een ontbijtsessie de resultaten toe. “Onze studie laat zien dat een goede man/ vrouw balans gewoon goed voor de business is. Dus waarom zou je dat niet doen?” Belangrijkste conclusies van het onderzoek naar de man/vrouwverhouding bij Sodexo: De operationele marges stijgen veel meer binnen gemengde teams dan binnen andere teams. Het gemiddelde percentage van trouw van de medewerkers ligt bij gemengde teams meer dan 8 procentpunten hoger dan bij andere teams. Het gemiddelde percentage van klantentrouw ligt bij gemengde teams meer dan 9 procentpunten hoger dan bij andere teams. De betrokkenheidsgraad van de medewerkers ligt bij gemengde teams meer dan 14 procentpunten hoger dan bij andere eenheden. Bij eenheden met evenveel mannen als vrouwen lag het aantal ongevallen met 12 procentpunten lager dan bij andere eenheden. Sodexo breekt met deze studie een lans voor de gelijkheid van mannen en vrouwen. De huidige raad van bestuur van de onderneming bestaat voor 50% uit vrouwen. 32% van de directiefuncties wereldwijd wordt bekleed door vrouwen, een stijging van 6% op de allerhoogste niveaus sinds 2013. Voor de functies van het middenmanagement en het locatiemanagement bedraagt dit cijfer 46%. Momenteel werkt 59% van het totale personeelsbestand onder leiding van een gemengd team. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd om in 2025 40% vrouwen in senior management te bereiken en heeft 10% van de bonussen gekoppeld aan deze statistiek. Bron: Sodexo
Onderzoek - Managementteams met een evenwichtige samenstelling van mannen en vrouwen behalen betere resultaten. Dat blijkt uit een studie die is opgezet door Sodexo, wereldleider op het vlak van Quality of Life Services. De studie werd uitgevoerd over een periode van vijf jaar bij vijftigduizend managers met verschillende functies in zeventig eenheden over de hele wereld. De operationele marges, de klanttevredenheid en de trouw van de medewerkers bleken het hoogst binnen gemengde teams, met name teams met een vrouw-manverhouding tussen 40 en 60%. Sophie Bellon, Chairwoman of the Board of Directors of Sodexo, lichtte gisteren tijdens een ontbijtsessie de resultaten toe. “Onze studie laat zien dat een goede man/ vrouw balans gewoon goed voor de business is. Dus waarom zou je dat niet doen?” Belangrijkste conclusies van het onderzoek naar de man/vrouwverhouding bij Sodexo: De operationele marges stijgen veel meer binnen gemengde teams dan binnen andere teams. Het gemiddelde percentage van trouw van de medewerkers ligt bij gemengde teams meer dan 8 procentpunten hoger dan bij andere teams. Het gemiddelde percentage van klantentrouw ligt bij gemengde teams meer dan 9 procentpunten hoger dan bij andere teams. De betrokkenheidsgraad van de medewerkers ligt bij gemengde teams meer dan 14 procentpunten hoger dan bij andere eenheden. Bij eenheden met evenveel mannen als vrouwen lag het aantal ongevallen met 12 procentpunten lager dan bij andere eenheden. Sodexo breekt met deze studie een lans voor de gelijkheid van mannen en vrouwen. De huidige raad van bestuur van de onderneming bestaat voor 50% uit vrouwen. 32% van de directiefuncties wereldwijd wordt bekleed door vrouwen, een stijging van 6% op de allerhoogste niveaus sinds 2013. Voor de functies van het middenmanagement en het locatiemanagement bedraagt dit cijfer 46%. Momenteel werkt 59% van het totale personeelsbestand onder leiding van een gemengd team. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd om in 2025 40% vrouwen in senior management te bereiken en heeft 10% van de bonussen gekoppeld aan deze statistiek. Bron: Sodexo
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sodexo lanceert CO2-neutrale Carbono Cero-recepten
Catering – Onder de naam Carbono Cero lanceert Sodexo CO2-neutrale recepten. De Louisiana Burger en Double Dip Korean Wings zijn twee van de eerste acht recepten die inmiddels al op enkele locaties van Sodexo te verkrijgen zijn.
Lees bericht‘Meer flexibelere kantoorbezetting lukt met verleiden’
Onderzoek – 44% van de hybride werkende kenniswerkers is te verleiden om op een andere dag naar kantoor te komen dan ze nu doen. Daarmee kunnen piekmomenten op kantoor worden voorkomen. De piekdagen op kantoor zijn nu maandag, dinsdag en donderdag terwijl woensdag en vrijdag het minst populair zijn. Medewerkers zijn vooral goed te verleiden met een gratis lunch of diner op...
Lees berichtCunera Vlaar wordt nieuwe CEO Sodexo Nederland
Benoeming - Cunera Vlaar is benoemd tot de nieuwe CEO Sodexo Nederland. Zij volgt per 1 februari Robert Claasen op die deze functie op interim basis invulde. Vaar is al 31 jaar werkzaam bij het Sodexo in verschillende functies in binnen- en buitenland. Meest recentelijk was zij CEO Energy & Resources Europa.
Lees berichtRecordaantal van 45.000 pakketten voor de voedselbank
Voedselbanken – Vier dagen lang pakken honderden medewerkers van Unilever, voor het twaalfde jaar op rij pakketten in voor de Voedselbank. Dit jaar wordt een recordaantal van 45.000 pakketten samengesteld, met behulp van een aantal partners.
Lees berichtSodexo met gebaarista aan de slag in EDGE Amsterdam West
Catering – Sodexo verzorgt de koffiebar, restaurantservices, evenementenvoorziening, banqueting, de receptie en het servicepunt in het recentelijke geopende klimaatneutrale pand EDGE Amsterdam West. Dit pand is na een drie jaar durende renovatie één van de duurzaamste gebouwen van Europa.
Lees berichtGedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken
Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.
Lees bericht