Gerechten ALFREDS bij Alphense Hoogvliet Atlas in de schappen


Amber Raghoober, chef Robin Verlaan en eigenaresse Danny Arts van restaurant ALFREDS

Initiatieven – Sinds begin december liggen de gerechten van restaurant ALFREDS in het koelschap bij supermarkt Hoogvliet in winkelcentrum Atlas in Alphen aan de Rijn. In totaal liggen er negen verschillende gerechten in het koelschap. Hoogvliet wil met het initiatief de lokale horeca steunen.

De filiaalketen Hoogvliet is op meerdere locaties actief met het inrichten van een dergelijk koelschap voor lokale restaurants. Zo is men onder meer bezig in een vestiging in Zoetermeer en een locatie in Gouda. Het feit dat deze supermarktketen een lokale invulling kan regelen voor een filiaal is op zich bijzonder, omdat andere supermarktorganisaties vaak de complexiteit in de distributieketen aanvoeren waarom dergelijke lokale invulling van schapruimte niet mogelijk is.

Vraag van Hoogvliet

De samenwerking tussen ALFREDS en Hoogvliet ontstond op initiatief van Vera Vermeij, werkzaam op het hoofdkantoor van Hoogvliet. Zij kwam met de vraag om een aantal voor-, hoofd- en nagerechten van het bekende Alphense restaurant op te nemen in het supermarktassortiment. ‘’Een superleuke ervaring natuurlijk, maar ook dankbaar dat we die mogelijkheid kregen”,  laat restauranteigenaresse Danny Arts weten.

Ander spel

Leveren aan een supermarkt is een ander spel dan gebruikelijk in een restaurant.  Het is volcontinue kijken wat loopt en wat loopt niet, maar ook waar is vraag naar. Inmiddels is de rundercarpaccio een hardloper gebleken uit het bestaande assortiment en is er een vegetarische gerecht bijgekomen. Sommige gerechte zijn ook koolhydraatarm. ‘’Het was natuurlijk even out of the box denken, maar we zijn onwijs blij met het resultaat’’, laat chef Robin Verlaan van ALFREDS weten.

Supersnel

Twee weken heeft het geduurd tot de gerechten daadwerkelijk in de schappen lagen. Supersnel, zeker wanneer je bedenkt dat alle verpakkingen moesten worden ontwikkeld en alle productdeclaraties gemaakt moesten worden. “Maar gelukkig hebben we daarin veel ondersteuning gekregen vanuit Hoogvliet,” laat Amber Raghoober van ALFREDS weten.

Retail helpt horeca

In oktober kreeg het horecabedrijf te horen dat het voor de tweede keer de deuren moest sluiten door het coronavirus. ‘’Om dan de handen ineen te slaan met Hoogvliet is natuurlijk een uitgelegen kans,’’ aldus Danny Arts. Guido Vermaas, supermarktmanager bij Hoogvliet, is het met haar eens.  “Ook voor ons is het een super ervaring. Zo kunnen de Alphenaren blijven genieten van de gerechten van ALFREDS.” Het restaurant biedt de gerechten drie keer per week, in duurzame, afbreekbare verpakking aan. De prijzen variëren €1,99 tot €6,99.

Bron: @FoodClicks

De gerechten van ALFREDS zoals ze in de schappen liggen bij het filiaal van Hoogvliet in Alphen aan de Rijn

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodservice groeit met 44,4% in periode 5

Cijfers – De periodemonitor van Foodservice XS laat over periode 5, week 17 t/m 20, (25 april t/m 22 mei 2022) met een groei van 44,4% een zeer goede ontwikkeling zien van de foodservicemarkt. Tegelijkertijd wordt gewaarschuwd voor een al te positief beeld van de omzetgroei op termijn, want oplopende inflatie en toenemende kosten bij de consument kunnen gaan zorgen voor krimp.

Lees bericht


Omzet horeca mogelijk tien procent hoger dan in 2019

Analyse - Rien de Koning van More2market heeft drie scenario’s opgesteld van te verwachten ontwikkelingen in de Nederlandse horeca. De scenario’s zijn gebaseerd op de cijfers van het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en het CBS. De drie scenario’s laten in alle drie de gevallen een positief beeld zien.

Lees bericht


Kick-off Week van de horeca tijdens Gastvrij Rotterdam

Actieweek - Na een succesvolle editie vorig jaar wordt ook dit jaar weer de Week van de horeca georganiseerd. De week, die van 19 tot en met 24 september wordt gehouden, staat volledig in het teken van alle horecaprofessionals, ondernemers, leveranciers, opleiders – en studenten binnen de horeca. De week wordt afgetrapt samen met de officiële opening van Gastvrij Rotterdam op 19 september...

Lees bericht


Baro, bohemien kustplaats aan de Amsterdamse gracht

Horeca - Openluchtrestaurant Baro brengt de bohemien flair van badplaatsen op Ibiza en de energie van Tulum aan de Postjesweg in Amsterdam West. Met kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails serveert Baro zorgeloze vakantiedagen. Donderdag ging de locatie open.

Lees bericht

CBS ziet forse groei horeca in eerste kwartaal 2022

Analyse - De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 9,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat komt vooral door versoepeling van de coronamaatregelen. Vergeleken met het eerste kwartaal vorig jaar lag de horecaomzet 92,2 procent hoger, maar ook dat werd veroorzaakt door een strenge lockdown in het eerste kwartaal 2021. De cijfers zijn afkomstig van het...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid