Gerechten ALFREDS bij Alphense Hoogvliet Atlas in de schappen


Amber Raghoober, chef Robin Verlaan en eigenaresse Danny Arts van restaurant ALFREDS

Initiatieven – Sinds begin december liggen de gerechten van restaurant ALFREDS in het koelschap bij supermarkt Hoogvliet in winkelcentrum Atlas in Alphen aan de Rijn. In totaal liggen er negen verschillende gerechten in het koelschap. Hoogvliet wil met het initiatief de lokale horeca steunen.

De filiaalketen Hoogvliet is op meerdere locaties actief met het inrichten van een dergelijk koelschap voor lokale restaurants. Zo is men onder meer bezig in een vestiging in Zoetermeer en een locatie in Gouda. Het feit dat deze supermarktketen een lokale invulling kan regelen voor een filiaal is op zich bijzonder, omdat andere supermarktorganisaties vaak de complexiteit in de distributieketen aanvoeren waarom dergelijke lokale invulling van schapruimte niet mogelijk is.

Vraag van Hoogvliet

De samenwerking tussen ALFREDS en Hoogvliet ontstond op initiatief van Vera Vermeij, werkzaam op het hoofdkantoor van Hoogvliet. Zij kwam met de vraag om een aantal voor-, hoofd- en nagerechten van het bekende Alphense restaurant op te nemen in het supermarktassortiment. ‘’Een superleuke ervaring natuurlijk, maar ook dankbaar dat we die mogelijkheid kregen”,  laat restauranteigenaresse Danny Arts weten.

Ander spel

Leveren aan een supermarkt is een ander spel dan gebruikelijk in een restaurant.  Het is volcontinue kijken wat loopt en wat loopt niet, maar ook waar is vraag naar. Inmiddels is de rundercarpaccio een hardloper gebleken uit het bestaande assortiment en is er een vegetarische gerecht bijgekomen. Sommige gerechte zijn ook koolhydraatarm. ‘’Het was natuurlijk even out of the box denken, maar we zijn onwijs blij met het resultaat’’, laat chef Robin Verlaan van ALFREDS weten.

Supersnel

Twee weken heeft het geduurd tot de gerechten daadwerkelijk in de schappen lagen. Supersnel, zeker wanneer je bedenkt dat alle verpakkingen moesten worden ontwikkeld en alle productdeclaraties gemaakt moesten worden. “Maar gelukkig hebben we daarin veel ondersteuning gekregen vanuit Hoogvliet,” laat Amber Raghoober van ALFREDS weten.

Retail helpt horeca

In oktober kreeg het horecabedrijf te horen dat het voor de tweede keer de deuren moest sluiten door het coronavirus. ‘’Om dan de handen ineen te slaan met Hoogvliet is natuurlijk een uitgelegen kans,’’ aldus Danny Arts. Guido Vermaas, supermarktmanager bij Hoogvliet, is het met haar eens.  “Ook voor ons is het een super ervaring. Zo kunnen de Alphenaren blijven genieten van de gerechten van ALFREDS.” Het restaurant biedt de gerechten drie keer per week, in duurzame, afbreekbare verpakking aan. De prijzen variëren €1,99 tot €6,99.

Bron: @FoodClicks

De gerechten van ALFREDS zoals ze in de schappen liggen bij het filiaal van Hoogvliet in Alphen aan de Rijn

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Ad Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s

Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan  het Stadhuisplein in Rotterdam.

Lees bericht


Vakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens

Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.

Lees bericht

HOMiES en The Category & Trade Company bundelen krachten

Samenwerking - Foodservice HOMiES, het nieuwe platform dat foodservice professionals wil samenbrengen en The Category & Trade Company (CTC) zijn een strategische samenwerking aan gegaan. Daarmee is CTC de eerste officiële kennispartner van Foodservice HOMiES. De samenwerking moet een stevige basis leggen voor een gezamenlijke missie om de sector te versterken en vooruit te helpen.

Lees bericht




Haags restaurant moet een maand deuren sluiten

Inspectie - Een restaurant in Den Haag moet voor een maand de deuren sluiten. Dat laat de Nederlandse Arbeidsinspectie weten. De inspectiedienst laat niet weten om welk bedrijf het gaat, maar geeft wel aan dat het bedrijf meerdere malen de Wet arbeid vreemdelingen (Wav) heeft overtreden.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid