Gesprekken KHN en Staat leiden tot niets, rechter moet nu beslissen


Horeca – Omdat de gesprekken tussen KHN en de Staat over de anderhalvemeterregel in cafés en restaurants tot niets hebben geleid, moet de rechter toch uitspraak gaan doen. Tot die conclusie komt Koninklijke Horeca Nederland (KHN), nu tussentijds overleg niets heeft opgeleverd.

KHN spande eerder een rechtszaak aan tegen de Staat omdat de belangenvereniging van mening is dat er sprake is van ongelijkheid in de behandeling van verschillende sectoren. Terwijl de horeca, in de ogen van KHN, gehouden is aan allerlei voorwaarden bij de anderhalvemeter-richtlijn, geldt die bijvoorbeeld niet voor sectoren als de supermarkt en de luchtvaart, zo is de redenering. KHN wil hierover duidelijkheid van de rechter.

Op de zittingsdag van 23 juli hield de rechter de zaak aan omdat er volgens de rechtbank eerst nog gesprekken moesten plaatsvinden, voordat er en oordeel gegeven kon worden. Nu die gesprekken de afgelopen drie weken niets hebben opgeleverd, is KHN van mening dat de rechter zich moet uitspreken, aldus een bericht op nu.nl. Wanneer de rechter dat gaat doen, is niet bekend.

Bron: Nu.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nationale Horecadag in het teken van Trots op de Horeca

Nationale Horecadag - Onlangs publiceerde L1NDA haar grootschalig onderzoek waarin naar voren kwam dat het aantal werkenden in de horeca weer op het niveau is van voor corona. Weliswaar met grote verschillen in sectoren, maar de algemene tendens is positief. Is er reden tot voorzichtige positiviteit en optimisme? Als je het aan de organisatie van de Nationale Horecadag vraagt...

Lees berichtRegionale aanpak vraagt vroege sluiting horeca Randstad

Coronamaatregelen – De horecabedrijven in het westen van het land moeten eerder dicht en het maximum aantal mensen in feestzaal gaat terug van honderd naar vijftig. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van de persconferentie van vrijdagavond van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Lees bericht

Horecabezoek in juli en augustus weer bijna op oude niveau

Onderzoek - Één zwaluw maakt nog geen zomer, maar lichtpuntjes zijn er wel. Doordat veel mensen de vakantie in eigen land hebben doorgebracht en het mooie terrasweer, hebben veel mensen de weg naar de horecabedrijven weer weten te vinden. Niet alleen de jongeren, maar ook de groep ouder dan 50 jaar.

Lees bericht


Rabobank ziet horeca in derde kwartaal opveren

Analyse – De Nederlandse economie herstelt zich traag van alle beperkende coronamaatregelen, maar toch ziet de Rabobank ook lichtpuntjes. In een maandag verschenen rapport verwacht de bank dat de horecaomzet in het derde kwartaal opveert. Maar of die doorzet is de vraag. Veel zal afhangen van het vertrouwen van de consument, want die is nog erg voorzichtig.

Lees bericht

KHN: ‘Veel hotels structureel verliesgevend’

otels – Met uitzondering van de hotels aan de Nederlandse kust en de traditionele binnenlandse toeristische bestemmingen, draaien de meeste hotels structureel verliesgevend. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zitten de meeste hotels met een bezettingsgraad sinds juni van amper 60 tot 70 procent.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid