Gesprekken KHN en Staat leiden tot niets, rechter moet nu beslissen


Horeca – Omdat de gesprekken tussen KHN en de Staat over de anderhalvemeterregel in cafés en restaurants tot niets hebben geleid, moet de rechter toch uitspraak gaan doen. Tot die conclusie komt Koninklijke Horeca Nederland (KHN), nu tussentijds overleg niets heeft opgeleverd.

KHN spande eerder een rechtszaak aan tegen de Staat omdat de belangenvereniging van mening is dat er sprake is van ongelijkheid in de behandeling van verschillende sectoren. Terwijl de horeca, in de ogen van KHN, gehouden is aan allerlei voorwaarden bij de anderhalvemeter-richtlijn, geldt die bijvoorbeeld niet voor sectoren als de supermarkt en de luchtvaart, zo is de redenering. KHN wil hierover duidelijkheid van de rechter.

Op de zittingsdag van 23 juli hield de rechter de zaak aan omdat er volgens de rechtbank eerst nog gesprekken moesten plaatsvinden, voordat er en oordeel gegeven kon worden. Nu die gesprekken de afgelopen drie weken niets hebben opgeleverd, is KHN van mening dat de rechter zich moet uitspreken, aldus een bericht op nu.nl. Wanneer de rechter dat gaat doen, is niet bekend.

Bron: Nu.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFoodservicesector laat stevige groei zien

Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...

Lees bericht

Inzet diepvries is alternatief voor horeca bij voedselverspilling

Onderzoek – Horeca kan meer gebruik maken van diepvriesproducten in de keuken als duidelijk is dat voedselverspilling daarmee voorkomen kan worden. Met name jongeren hebben minder moeite met het feit dat horecabedrijven meer gebruik maken van diepvriesproducten als zij weten dat daarmee verspilling van voedsel wordt tegengegaan. Dit blijkt uit onderzoek van diepvriesfabrikant Iglo waarvoor @FoodClicks specifieke horecavragen heeft laten meelopen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid