Getir moet supermarkt van gemeente Amsterdam sluiten


Getir en Just Eat Takeaway gaan samenwerking in een aantal Europese landen

Flitsbezorging - Amsterdam wil dat Getir de tot supermarkt omgebouwde darkstore in de Eerste Jacob van Campenstraat toch sluit. De flitsbezorger bouwde de locatie in juli om in een zaak waar je als consument ook boodschappen kunt doen, om zodoende aan de gemeentelijke eisen te voldoen. Maar de gemeente blijft van mening dat de vestiging geen echte supermarkt is.

De gemeente is die mening toegedaan na eigen onderzoek. Om Getir nu te dwingen de deuren te sluiten heeft de gemeente de flitsbezorger een dwangsom opgelegd van 20.000 euro. Volgens de gemeente is de vestiging slechts voor een deel detailhandel, maar die functie is ‘ondergeschikt’ aan de hoofdactiviteit flitsbezorgen. Wethouder Reinier van Dantzig (Ruimtelijk Ordening) heeft via een woordvoerder laten weten de vestiging toch nog steeds vooral te zien als een darkstore voor flitsbezorging.

Getir krijgt eerst nog de kans om te reageren op het besluit van de gemeente en vervolgens kan de flitsbezorger nog naar de rechter stappen. Volgens Het Parool heeft Getir ook een dark store aan de Da Costakade in Oud-West omgebouwd tot een zogeheten supermarkt en ook concurrent Flink zou dat met enkele dark stores hebben gedaan.

Onrechtvaardig

Daarnaast heeft Getir nog een dark store aan de Rijnstraat (wijk Rivierenbuurt) en ook die moet van de gemeente sluiten. Deze moet op uiterlijk 17 november gesloten zijn. En ook dit kan Getir nog bij de rechter aanvechten. Getir heeft laten weten het besluit van de gemeente over die ‘dark store/supermarkt’ in De Pijp en over de dark store in de Rivierenbuurt beide ‘onrechtvaardig’ te vinden en vindt dat er met twee maten gemeten wordt. Andere detailhandel doet immers ook aan thuisbezorging, zo luidt het bezwaar van Getir.

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsTest Last Mile Box van Leen Menken levert geen CO2-uitstoot op

Proef – Een proef met leveringen van gekoelde producten met de mobiele ‘Last Mile Koelbox’ van Leen Menken wijst uit dat er geen CO2-uitstoot plaatsvindt. De testleveringen vonden plaats in Amsterdam Zuid met één koelbox, met elektrisch fietsvervoer.  Ook blijkt door deze wijze van leveren het aantal vervoersbewegingen te verminderen.

Lees bericht

Dirk deelt appels uit bij basisscholen om broodtrommels te vullen

Actie - Om kinderen in Nederland een gezonde start op school te geven na de herfstvakantie, deelt Dirk van den Broek deze maandag en dinsdag appels uit bij basisscholen in de buurt van alle Dirk-filialen. De landelijke appeltjesactie is een reactie op het recente nieuws dat steeds meer kinderen in Nederland met een lege broodtrommel naar school moeten.

Lees bericht

Deloitte: ‘Daling online bestellingen is tijdelijk’

Onderzoek - Daling dit jaar in online omzet van supermarkten, maar de verwachting is wel dat de daling tijdelijk is en dat de online omzet komend jaar weer gaat toenemen. Dat is een van de opmerkelijke uitkomsten uit het jaarlijkse consumentenonderzoek van de Branchegroep Retail van Deloitte presenteert met veel genoegen haar jaarlijks onderzoek naar consumententrends in de supermarkt.

Lees berichtFlink introduceert ‘Flink Lage Prijs’ voor 140 artikelen

Bezorging - Snelle boodschappenbezorger Flink introduceert ‘Flink Lage Prijs’. Die aanduiding is voor 140 alledaagse producten uit de verschillende categorieën. Deze producten zijn voortaan te koop voor huismerkprijzen. Het gaat om producten variërend van groente, fruit en zuivel tot huishoudelijke producten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid