Ghost kitchen keten Casper start in Den Haag en Rotterdam

Dark Kitchen - Casper, de ghost kitchen keten in België, heeft de eerste twee Nederlandse vestigingen geopend. De locaties zijn gevestigd op Theresiastraat 139A in Den Haag en Pannekoekstraat 81A in Rotterdam.
Casper is een keten van bezorg- en afhaalrestaurants. Omdat ze geen gelegenheid hebben om op locatie te eten en vaak verschillende keukens bedienen, worden ze ook wel ghost- of dark kitchens genoemd. Casper behoort tot een van de snelgroeiende dark kitchen ketens in de Benelux. In 2021 had Casper een omzetgroei van 210% en leverde het meer dan 230.000 gerechten. Marktonderzoek van Euromonitor voorspelt dat de maaltijdbezorgingsindustrie rond 2030 een biljoen dollar waard zal zijn.
10 virtuele restaurants
Klanten van Casper kunnen bij 10 virtuele restaurants bestellen. Het menu biedt een assortiment van Gloria’s pasta en Barney’s burgers tot gezonde salades, bagels of veganistische gerechten van de Vegetarische Slager. Bestellen kan rechtstreeks bij de virtuele restaurants of via Casper, waarbij de verschillende merken kunnen worden gecombineerd tot één bestelling in één levering.
Zero-waste
Casper heeft een zero-waste beleid en streeft ernaar om zoveel mogelijk met lokale leveranciers te werken. Binnen 30 minuten worden de maaltijden tot aan de deur bezorgd of zijn ze klaar om af te halen. De productiekeukens zijn proces gestuurd, waarbij technologie, keuken en bedrijfsvoering steeds in balans zijn en de productkwaliteit essentieel is. Casper werkt in Nederland samen met de marktplaatsenThuisbezorgd.nl en Uber Eats.
Zichtbaar
In tegenstelling tot andere ghost kitchens is Casper zichtbaar in het straatbeeld. Casper heeft geen verduisterde ramen in achterafstraatjes, maar open en transparante locaties met duidelijk herkenbare branding, kiosken om ter plaatse te bestellen en aangename wachtruimtes voor de bezorgers. Matthias Laga, medeoprichter & CEO van Casper: “Het is onze ambitie om in 2024 internationaal vijftig vestigingen te hebben. Na Den Haag en Rotterdam hebben we voor Nederland Eindhoven, Utrecht en Amsterdam op de planning staan.
Casper
Casper werd in maart 2020 opgericht door Matthias Laga (1986), Zhong Xu (1985), CEO/medeoprichter Deliverect en Peter Van Praet (1988), CEO/oprichter Bavet. De keten is momenteel actief in België in steden zoals Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Luik en Brugge. Casper breidt dit jaar uit naar diverse plaatsen in Nederland (Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam) en Frankrijk (Lille). Hierna volgt Luxemburg. In 2024 wil Casper 50 internationale locaties hebben.
Bron: Casper/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen
Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.
Lees berichtGezonde formule Poké&ZO kiest Sligro als leverancier
Formulenieuws - Poké&ZO is een samenwerking aangegaan met Sligro Food Group. De groothandel is daarmee de totaalleverancier van de vijf Poké&ZO-locaties in Nederland geworden. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.
Lees berichtDrie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block
Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.
Lees berichtBouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart
Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.
Lees berichtFoodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen
Analyse - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...
Lees berichtMcCrispy Old Amsterdam en Chicken Sensation keren terug bij McDonald’s
Formulenieuws – McDonald's en Old Amsterdam laten weten terug te komen met de McCrispy Old. De kipburger zal verkrijgbaar zijn in alle McDonald's restaurants. Eerder was de introductie van de kipburger een groot succes. Ook de Chicken Sensation keert terug bij de restaurantformule.
Lees bericht