Gorillas en DOCKR gaan meer doen in duurzame bezorging


Het aantal flitsbezorgers neemt in Nederland snel toe

Flitsbezorging - Gorillas, de Berlijnse flitsbezorger, slaat de handen ineen met leverancier van mobiliteitsmiddelen DOCKR in Leusden. Samen gaan zij ervoor zorgen dat Gorillas aan de 10-minuten belofte kan blijven voldoen, met een vloot van snelle elektrische bakfietsen. De samenwerking zal in 2021 naast Nederland ook in België en Duitsland worden uitgerold.

Gorillas is bezig met een sterke opmars door heel Europa en is sinds kort ook in New York actief. De opmars van de Duitse start-up leidt tot een stijgend aantal bestellingen. Om te blijven voldoen aan de groei in bestellingen, heeft Gorillas DOCKR in de arm genomen. Het bedrijf uit Leusden gaat de flitsbezorger daar waar inzet nodig is, voorzien van elektrische bezorgfietsen. DOCKR biedt daarvoor flexibele contracten aan voor een vast bedrag per maand.

Duurzamer

Door de samenwerking wordt er ook duurzamer bezorgd in de binnensteden. Waar er nu in de regel bezorgd wordt door reguliere elektrische fietsen, waar bezorgers maximaal een of twee bestellingen per rit kunnen dragen, kan Gorillas met de elektrische bakfiets meerdere bestellingen meenemen. Dit scheelt CO2-uitstoot. De bakfietsen zijn speciaal bestickerd door DOCKR.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsFlitsbezorger Gorillas stelt Global Chief People Officer aan

Benoeming - Flitsbezorgdienst Gorillas Technologies GmbH heeft haar Executive Leadership Team uitgebreid met HR Executive Deena Fox. Fox is aangesteld als Global Chief People Officer en met ingang van 1 augustus 2021 verantwoordelijk voor Gorillas’ bedrijfscultuur en wereldwijde medewerkersbeleid.

Lees bericht

Nederland strijdtoneel van allerlei snelle bezorgdiensten

Bezorgdiensten - In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht rijden sinds een aantal weken fietskoeriers rond van bezorgdienst Gorillas. Deze Berlijnse start-up bezorgt boodschappen vanuit zogenaamde 'dark stores'. Maar Gorillas krijgt de komende tijd concurrentie van nog vijf andere bezorgdiensten.

Lees bericht

AH test weer flitsbezorging, nu aan Zuidas

Bezorging – Albert Heijn gaat weer een test doen met flitsbezorging. Vanuit de AH to go aan de Zuidas wordt bij minimale besteding van 10 euro binnen 15 minuten bezorgd. Voor de bezorgservice is een speciale website gemaakt: www.ahtogodelivery.nl, waarbij het invoeren van de postcode duidelijk maakt of er al dan niet gebruik kan worden gemaakt van de service. Het bezorggebied...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid