Gorillas en DOCKR gaan meer doen in duurzame bezorging


Flitsbezorgers als Gorillas zien hun groei afvlakken

Flitsbezorging - Gorillas, de Berlijnse flitsbezorger, slaat de handen ineen met leverancier van mobiliteitsmiddelen DOCKR in Leusden. Samen gaan zij ervoor zorgen dat Gorillas aan de 10-minuten belofte kan blijven voldoen, met een vloot van snelle elektrische bakfietsen. De samenwerking zal in 2021 naast Nederland ook in België en Duitsland worden uitgerold.

Gorillas is bezig met een sterke opmars door heel Europa en is sinds kort ook in New York actief. De opmars van de Duitse start-up leidt tot een stijgend aantal bestellingen. Om te blijven voldoen aan de groei in bestellingen, heeft Gorillas DOCKR in de arm genomen. Het bedrijf uit Leusden gaat de flitsbezorger daar waar inzet nodig is, voorzien van elektrische bezorgfietsen. DOCKR biedt daarvoor flexibele contracten aan voor een vast bedrag per maand.

Duurzamer

Door de samenwerking wordt er ook duurzamer bezorgd in de binnensteden. Waar er nu in de regel bezorgd wordt door reguliere elektrische fietsen, waar bezorgers maximaal een of twee bestellingen per rit kunnen dragen, kan Gorillas met de elektrische bakfiets meerdere bestellingen meenemen. Dit scheelt CO2-uitstoot. De bakfietsen zijn speciaal bestickerd door DOCKR.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Online supermarkten nemen de bezorgmarkt over’

Analyse - De populariteit voor online supermarkten is afgelopen jaar enorm gestegen. In één jaar zien de online supermarkten het zoekvolume naar hun bezorgservices 195% stijgen, terwijl de populariteit van de fysieke supermarkt met bijna 50% is gedaald. Dat blijkt uit het onderzoek naar online zoekgedrag dat het onderzoeksbureau RouteLogic heeft uitgevoerd.

Lees bericht


Gorillas introduceert BettaF!sh in Nederland

Introductie –  De Duitse startup BettaF!sh heeft flitsbezorger Gorillas in Nederland gekozen voor de introductie het plantaardige tonijnalternatief. De TU-NAH is een product gebaseerd op basis van zeewier en tuinbonen, 100% plantaardig en geproduceerd zonder soja of tarwe.

Lees bericht

Getir maakt supermarkt van darkstore, Gorillas promoot kunst

Darkstores - Gemeente willen darkstores in sommige gevallen weren uit de binnenstad. Vandaar dat Gorrilas vijf vestigingen in Amsterdam in handen geeft van creative director, stylist, fotograaf en regisseur JeanPaul Paula. Maar je kan ook, net als collegabedrijf Getir, de locatie ombouwen naar een supermarkt.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid