Gorillas stelt Luanne Calvert tot Chief Marketing Officer aan


Benoeming  - Flitsbezorger Gorillas heeft Luanne Calvert als Chief Marketing Officer (CMO)toegevoegd aan het managementteam in Berlijn.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2020 is Gorillas in korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk in de sector van flitsbezorging. De organisatie wil nu haar marketingactiviteiten verder vormgeven waarbij het merk Gorillas onderdeel gaat uitmaken van een nieuwe manier van leven. Iets waar het bedrijf voor corona al voorzichtig mee bezig was met het organiseren van events.

Met de aanstelling van Calvert heeft Gorillas een ervaren mediaprofessional aangetrokken om deze marketingactiviteiten vorm te geven. Zij heeft in diverse leidinggevende functies merken, zoals Virgin en Google, helpen opbouwen. Bovendien is Calvert goed bekend met de retailsector en heeft ze wereldwijde functies bekleed bij bedrijven van Walmart tot LVMH's Fendi en Moleskine.

In haar nieuwe rol als CMO van Gorillas zal Calvert leiding geven aan het wereldwijde marketing team en onderdeel zijn van de raad van bestuur. Ze gaat rechtstreeks rapporteren aan de oprichter en CEO Kağan Sümer.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bekendheid flitsbezorgers neemt sterker toe dan gebruik

Onderzoek – Flitsbezorgers winnen fors aan bekendheid, maar het gebruik neemt niet navenant toe Uit een periodieke meting van Markteffect blijkt dat de bekendheid sinds december 2021 met 32% is gestegen. Zo is ruim 4 op de 5 Nederlanders (82%) bekend met het principe ‘flitsbezorging’. Gorillas is het meest bekend, maar Flink wordt het vaakst ingezet.

Lees berichtMassaontslag bij flitsbezorger Getir

Bezorging – Flitsbezorger Getir gaat fors het mes zetten in het personeelsbestand. Dat is bij diverse media te lezen, naar aanleiding van een publicatie op TechCrunche. In het bericht van de Amerikaanse online krant wordt gesteld dat de flitsbezorger wereldwijd ongeveer 4.480 medewerkers gaat ontslaan, zo'n 14 procent van het totale personeelsbestand van het bedrijf.

Lees bericht

Mazdak Soltani hoofd Public Affairs team Gorillas

Benoeming - Mazdak Soltani, voormalig Senior Policy Advisor bij het Ministerie van Financiën, is benoemd tot Hoofd Publieke en Overheidszaken Benelux van flitsbezorger Gorillas. Vanaf 19 april is hij in die functie verantwoordelijk voor alle externe public affairs en de relatie met de gemeenschap en centrale en decentrale overheden.

Lees bericht


Gorillas-app in Nederland één miljoen keer gedownload

Flitsbezorging - Sinds de Nederlandse lancering van flitsbezorger Gorillas in december 2020 is de app één miljoen keer gedownload. Het aantal bestellingen beloopt inmiddels enkele miljoenen, zo laat de bezorgdienst weten. En die bestellingen worden ook groter, met een groot aandeel in verse en lokale producten.

Lees bericht

Jumbo en Gorillas gaan intensiever samenwerken

Samenwerking - Jumbo Supermarkten en online bezorgdienst Gorillas gaan hun bestaande samenwerking verder intensiveren. Zo neemt Mississippi Ventures, het investeringsfonds van ‘Jumbo familie’ Van Eerd, een financieel belang in Gorillas. Daarnaast wordt Gorillas voor meerdere jaren een belangrijke co-sponsor van wielerploeg Team Jumbo-Visma.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid