Gorillas stopt flitsbezorging in zes Nederlandse steden


Gorillas besluit te stoppen in zes steden omdat die niet winstgevend zijn

Flitsbezorging – Flitsbezorger Gorillas stopt met haar dienstverlening in zes Nederlandse steden. Na analyse is gebleken dat de steden Alkmaar, Almere, Apeldoorn, Breda, Enschede en Hilversum niet winstgevend zijn te krijgen voor de Duitse servicedienst.

Gorillas laat dat weten in een statement dat het bedrijf naar buiten heeft gebracht. Eerder liet het bedrijf weten de focus te willen verscherpen en de groei voort te zetten in de kernmarkten Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de Verenigde Staten (New York City). Het overgrote deel van onze inkomsten (90%) komt uit deze markten.

Statement

In het statement laat het bedrijf, dat via investeringsmaatschappij Mississippi Ventures deels in handen is van de familie Van Eerd van Jumbo, weten dat Gorillas elke dag in Nederland en alle andere markten keihard bezig is om de klanten een betere winkelervaring te bieden en het merk Gorillas verder te versterken. ‘We doen dit door voortdurend op zoek te gaan naar nieuwe en innovatieve manieren om ons te verbeteren op het gebied van assortiment, prijzen, bestelervaring en logistiek. Wij zijn ervan overtuigd dat een focus op onze klanten en ons merk de sleutel is tot duurzame groei’.  

Winstgevendheid

Het bereiken van duurzame groei zorgt er volgens Gorillas ook voor dat de prestaties van alle vestigingen worden geëvalueerd en dat er een focus is op locaties die het meest winstgevend zijn. ‘Daarom hebben we, na een zorgvuldige evaluatie van de verschillende strategische opties, besloten om zes niet-winstgevende vestigingen in de steden Alkmaar, Almere, Apeldoorn, Breda, Enschede en Hilversum te sluiten. Voor Gorillas betekent het ook dat een aantal werknemers moet vertrekken. Deze medewerkers worden zoveel mogelijk geholpen bij het vinden van ander werk.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGetir maakt supermarkt van darkstore, Gorillas promoot kunst

Darkstores - Gemeente willen darkstores in sommige gevallen weren uit de binnenstad. Vandaar dat Gorrilas vijf vestigingen in Amsterdam in handen geeft van creative director, stylist, fotograaf en regisseur JeanPaul Paula. Maar je kan ook, net als collegabedrijf Getir, de locatie ombouwen naar een supermarkt.

Lees bericht

AH, Jumbo, Vrumona en Coca-Cola schaffen plastic handgreepjes af

Samenwerking – In een gezamenlijke boodschap maken Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola en Vrumona bekend dat zij stoppen met de plastic handgrepen op alle multiverpakkingen frisdrank en water zoals deze in Nederland worden aangeboden. De stap leidt tot besparing van bijna 40.000 kilo plastic en maakt meer dan 550.000 kilo plastic beter te recyclen.

Lees berichtGroei La Place helpt Jumbo doorbreken omzetgrens van €10 miljard

Formulenieuws - Jumbo ligt nog steeds op koers om de grens van 10 miljard euro omzet te doorbreken. De groei in omzet van de La Place-restaurants, zit na  de coronasluitingen weer aardig in de lift en kan daarbij helpen. Daarnaast zet Jumbo als het gaat om de online-bestellingens en de La Place-restaurants volop in op bezorging.

Lees bericht

BenBits opent nieuwe kauwgomfabriek in Nederland

Zoetwaren – Het kauwgommerk BenBits heeft woensdag haar nieuwe kauwgomfabriek in Heerhugowaard geopend. Het kauwgommerk dat in de jaren zeventig een van de eerste suikervrije kauwgoms was, keert nu in Nederland vanuit Italië terug als een natuurlijke, plasticvrije kauwgom.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid