Green Deal-coalitie gaat werk maken van duurzaam voedsel in de zorg


Zorg - Stichting Eten+Welzijn, Platform Patiënt en Voeding en Dutch Cuisine hebben 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ ondertekend. Zij gaan zich inzetten voor een duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid in de zorg. Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) heeft met 132 partijen uit de zorg, overheid en bedrijfsleven de Green Deal afgesloten om de zorg in Nederland duurzamer te maken. De inzet van de Green Deal is het terugdringen van CO2-uitstoot, zuiniger gebruik van grondstoffen, minder medicijnresten in het water en een gezonde leefomgeving voor patiënt, cliënt en zorgmedewerkers. Gezonde verblijfsomgeving Een gezonde leef- en verblijfsomgeving is een van de pijlers van de Green Deal. In zorginstellingen waar mensen wonen en zorgen moet er mogelijkheid zijn voor beweging en ontspanning zowel voor de cliënt als het personeel. Datzelfde geldt voor ziekenhuizen omdat het een positieve bijdrage kan leveren aan het herstel van de patiënt, zo valt te lezen in de Green Deal. Voeding Onlosmakelijk verbonden met een gezondmakende leefomgeving binnen de zorg is een integraal duurzaam en gezond voedsel- en voedingsbeleid. De coalitie van Eten+Welzijn, Dutch Cuisine en Platform Patiënt en Voeding gaat zich hiervoor inzetten. Het uitgangspunt van de acties is om het aanbod aan kennis over het gezondheidspotentieel en de beschikbaarheid van gezond, duurzaam eten binnen de zorg te vergroten. “Een duurzaam voedselbeleid begint door in de dagelijkse zorgpraktijk bij elke voedingskeuze de kansen en belemmeringen te benoemen en de wensen van cliënten, patiënten en ouderen daarbij voorop te stellen”, licht Rudi Crabbé van Eten+Welzijn toe. “Zo maken we telkens weer kleine stappen. De zorg is de sector bij uitstek om het maatschappelijk voorbeeld te geven op het gebied van duurzame en gezonde voeding.” Bron: Eten & Welzijn

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


De Vegetarische Slager wil ook deel EU-vleessubsidie

Subsidie – De Vegetarische Slager heeft zich bij de EU aangemeld als vleessubsidie-kandidaat om met het subsidiegeld vegetarisch vlees meer onder de aandacht te brengen. Tijdens de ‘Nationale week zonder vlees’, die morgen begint, zet zij het initiatief ‘subsidiespecktakel’ op.

Lees bericht

Rookruimtes uiterlijk 2022 dicht van kabinet

Rookruimtes - Het kabinet wil dat rookruimten in openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven sneller worden gesloten dan eerder was afgesproken. Dit besluit is in navolging op de uitspraak van de Hoge Raad in september. Die bepaalde toen dat de rookruimten in de horeca per direct verboden waren. Eerder maakte staatssecretaris Blokhuis bekend dat vanaf 1 april 2020 wordt gestart met...

Lees bericht

Den Bosch toont de Beste Brabantse Borrelplank

Initiatief – Aanstaande zondag, 20 oktober, lanceert Dutch Cuisine tijdens KP Proeft in Den Bosch niet alleen De Beste Brabantse Borrelplank, maar ook de langste. Samen met Sligro, FoodUp Brabant en Visit Brabant is het initiatief opgepakt om met deze uitgebreide vegetarische borrelplank duidelijk te maken dat het Bourgondische leven van de Brabanders overeind kan blijven, ook in de toekomst, met meer...

Lees bericht


Ruud Plu nieuwe bestuurder Intrakoop

Benoeming - Ruud Plu (55) wordt per 1 september de nieuwe bestuurder van Intrakoop. Plu volgt de huidige bestuurder Frank Kaptein (66) op, die met pensioen gaat. Op dit moment is Plu nog partner bij het onderzoeks- en adviesbureau Significant. Tot het einde van het jaar zal hij beide functies ook blijven combineren, om zijn huidige werkzaamheden te kunnen afronden. Plu heeft bij...

Lees bericht

Organisaties gaan zich sterk maken voor duurzame en gezonde voeding voor ouderen

Zorg - Gezonde en duurzame voeding als het ‘nieuwe normaal’ in de zorg. Met die ambitie starten verschillende organisaties, die betrokken zijn bij het Pact voor de Ouderenzorg en Green Deal binnenkort initiatieven voor chefs, managers en bestuurders in de zorg. Eerder dit jaar bleek tijdens de bijeenkomst ‘Pact voor de Ouderenzorg: Aandacht voor voeding’ een groot animo bij verpleeghuisorganisaties...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid