Grolsch en Qredits gaan horeca financieel helpen


Financiering - Bierbrouwerij Koninklijke Grolsch en kredietverstrekker Qredits gaan samenwerken om horecaondernemers vooruit te helpen als zij daar behoefte aan hebben in deze tijd. De twee bedrijven slaan de handen ineen en faciliteren een speciale kredietvorm voor klanten en potentiële klanten van de Enschedese bierbrouwer.

Zowel Grolsch als Qredits merken dat het betalen van rekeningen bij ondernemers steeds lastiger wordt. Die situatie wordt bevestigd door het rapport over de Kleinbedrijf Index. Volgens de twee bedrijven ‘snakken ondernemers naar liquiditeit, maar kunnen die veelal niet vinden’. Vooral niet omdat de bedrijven al maanden gesloten zijn, waardoor de risico’s te groot worden ingeschat door financiers. Door het nu samen te doen hebben is er volgens Roy Spit, operationeel directeur bij Qredits, een prachtige oplossing gevonden.

Krachten bundelen

“De crisis heeft een enorme impact op horecaondernemers: hun reserves raken op en het wordt voor veel ondernemers steeds moeilijker om hun financiering rond te krijgen. Dat gaat ons aan het hart”, vertelt Jacco Potkamp, Sales Director bij Koninklijke Grolsch. ‘Daarom hebben we de samenwerking opgezocht met Qredits. Samen beschikken we over nog meer kennis en expertise en zijn we in staat om kansen en risico’s goed en verantwoord in te schatten en advies op maat te geven’.

Ook niet financiele steun

Qredits verstrekt al sinds 2009 zakelijke kredieten in alle branches en sectoren die via banken moeilijker financiering kunnen krijgen. Dankzij de samenwerking met Grolsch is Qredits bereid 1% rentekorting op de bestaande tarieven te voeren. Grolsch zal op haar beurt de behandelingskosten voor haar rekening nemen. Qredits kan kredieten verstrekken tot € 250.000,- met een maximale looptijd van 5 jaar. Overigens is de steun niet enkel financieel. Bij het afnemen van een (overbruggings)krediet worden ondernemers ook gewezen op de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de verschillende ondernemerstrainingen. Datzelfde geldt voor de 1-op-1 coaching, verzorgd door een professional of ervaren ondernemer uit de poule van 700 vrijwillige Qredits-coaches.

Bron: Grolsch/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsEffecten versoepelingen teken zich af in foodservice

Analyse - Hoewel de effecten van de versoepelingen in de horeca op 28 april zich in P5 nog niet volledig laten zien, zijn al wel de eerste signalen zichtbaar. Helemaal met het mooie weer van de afgelopen dagen gaat de volgende periode er nog beter uitzien, maar P5 was al een opsteker, zij het dat er nog wel veel werk aan...

Lees bericht

Foodhall Scheveningen splitst binnenruimte voor meer bezoek

Foodhal – De foodhal op de vernieuwde Noordboulevard in Scheveningen heeft de binnenruimte gesplitst zodat er in totaal 100 gasten binnen kunnen worden ontvangen in plaats van 50. Doordat de 18 deelnemende foodbedrijven aan de zijwanden van de ruimte zijn gevestigd en de ruimte een gescheiden luchtverversingssysteem kent, was de splitsing betrekkelijk eenvoudig te realiseren.

Lees bericht

‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht


Kapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid